To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] [FAQ] Amortyzatory.

Owczar - 06-05-2009, 22:41

Ja dostałem paragon normalnie, taki malutki co prawda. Przejrzyj dobrze kartony.
Kładziesz tylną kanapę i od tej strony się dostajesz. Tam jest chyba tylko plastikowa osłona do zdjęcia.

Owczar - 06-05-2009, 22:49

A paragonu poszukaj, ja też myślałem że nie ma, ale był. To jest normalnie firma, więc się upomnij.
morosophem - 06-05-2009, 23:21

Napisałem do kilku sprzedawców i to najlepsza oferta:
"Osobiście polecam Panu amortyzatory Kayaba EXCEL-G ( Gazowe ) 341141 w
cenie 210zł za sztukę na przednia oś oraz tylne równiez tego samego producenta i
również EXCEL-G o numerze 341213 w cenie 180zł za sztuę!
Spręzyn zawieszenia oraz osłon nie posiadam w ofercie!"
Użytkownik Alledrogo : jbakowski
No to chyba zamawiam. Dowiem się jeszcze czy są produkowane w Czechach czy w Kraju kwitnącej wiśni. No i szukam dalej sprężynek.
(Nie znam sprzedawcy i nie mam korzyści z upubliczniania jego danych) :!:

Zhan - 06-05-2009, 23:37

Owczar napisał/a:
Kładziesz tylną kanapę i od tej strony się dostajesz. Tam jest chyba tylko plastikowa osłona do zdjęcia.

nie do konca...
trzeba zdjac te waskie, skrajne boczki z tylu zeby sie dostac do gornego mocowania amortyzatorow, a zeby je zdjac trzeba wywalic tylne siedzisko

a jesli chodzi o sprezyny to jesli nie sa pekniete a tylko scisniete to polecam wizyte u kowala, ja zaplacilem za rozebranie i rozciagniecie dwoch sprezyn 50 zl i teraz mam tylek jak nowy :)

Owczar - 06-05-2009, 23:41

No właśnie te plastiki miałem na myśli, rzeczywiście kanapę najlepiej zdjąć.
Owczar - 06-05-2009, 23:51

Dobra sorki, pomyliło mi się z lancerem. Tam kładłem kanapę, zdejmowałem boczki, ale zostawała jeszcze taka plastikowa osłona. Kurcze nieprzytomny jestem. Tutaj są do zdjęcia te boczki, ale żeby je zdjąć to trzeba też odsunąć siedzisko, bo pod spodem jest śruba.

Zhan dzięki za zwrócenie uwagi :]

Krzyzak - 07-05-2009, 07:55

KrX, zaleznie od rocznika albo po zlozeniu oparc tylnych sciagasz te plastiki (97-98) albo musisz zdjac kanape (pod spodem sa 2 prztyczki do pociagniecia) a potem odkrecasz 1 srubke i schodza boczki - i masz dostep do 2 srub, ktore trzymaja amor u gory
KoraX - 07-05-2009, 21:46

... mam '97 :) ... no, już tak kukałem trochę i się właśnie zastanawiałem jak te boczki sciągnąć. Dam radę.

Zhan, co do sprężyn to mam nadzieje że z nimi wszystko gra, bo nie planowałem wymiany sprężyn. Ojciec "stary mechanik wynalazca" :lol: :lol: to i z rozciąganiem damy sobie radę.

THX

Voltron - 17-05-2009, 08:11

Mam pytanie czy kotoś kiedykolwiek miał do czynienia z tymi amortyzatorami? :

http://moto.allegro.pl/it...ant_okazja.html

jeśli tak to jakie ma wrażenia???

yaro1976 - 18-05-2009, 15:37

qrcze jak to jest z tymi cenami, mi dzisiaj w IC Łódż powiedzieli 260 pln za KYB341141 - już po rabacie, a na alledrogo kupi za 190!? , gdzie tu sens gdzie logika, ile kosztują w innych regionach?
Anonymous - 18-05-2009, 16:03

dyskusja o znizkach toczy sie tutaj http://forum.mitsumaniaki...cfe6fa62#494585 sporo ludzi napotyka rozbieznosci w cenach ostatnio
seir - 25-05-2009, 21:02

Znalazłem fajny temat o montażu amortyzatorów - po anglielsku, z Galant-Forums.com

http://www.galantforums.c...php?f=91&t=8291

morosophem - 29-05-2009, 12:52

Kupiłem po 205pln 4 amorki Kayaby na miejscu w Warszawie (w IC chcieli 360 i 240). Wszystko wg. katalogu Kayaby. Wszystkie gazowe. Zamontowałem w Auto TW (dziękuje Wam za polecenie). Gal prowadzi się ganijalnie. Na zakrętach się nie buja na boki, pięknie wybiera bruk niwelując drgania, przy hamowaniu nie dociska tak przodu podnosząc tyłek. Jeździłem jakiś czas na nieszczelnych 4 amorkach i to jak się teraz auto zachowuje to poezja.
KoraX - 31-05-2009, 12:23

... Po założeniu gazówek KYB nie czuje żeby było "twardo" i to na najbardziej dziurawych drogach dolnego śląska ... także dla tych co się wachają ... nie ma sie co bać tylko zakładać gazówki. ... Jestem bardzo zadowolony komfort jazdy SUPER.
seir - 31-05-2009, 22:05

KrX napisał/a:
... Po założeniu gazówek KYB nie czuje żeby było "twardo" i to na najbardziej dziurawych drogach dolnego śląska ... także dla tych co się wachają ... nie ma sie co bać tylko zakładać gazówki. ... Jestem bardzo zadowolony komfort jazdy SUPER.

Powiedz jeszcze jakie miałeś wcześniej (w jakim były stanie) i czy zmiana jest odczuwalna. Ciekaw jestem, bo mozliwe, że wkrótce czeka mnie wymiana...