[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - System audio w lancerach
Arczi89 - 26-04-2014, 16:42
Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie w sumie audio/ramek.
Rozważam wszystkie opcje
1) Kupno dedykowanej stacji - boję się niskiej jakości dźwięku itd itp
2) Kupno radia 2DIN (navi, radio z dotykiem itd) + ramka (wyczytałem że scosche z ebaya)
3) Kupno radia 1DIN z wysuwanym LCD (np. PEYING PY9909) + ramka i do tego upchnąć w półeczkę CB.
Pytanie:
1) Co sądzicie o przedstawionych wariantach
2) Czy ktoś kto ma taką ramkę może zmierzyć czy wejdzie tam CB ?
(wysokość 45mm głębokość 150mm)
grzesiopol - 28-04-2014, 20:39
Arczi89 napisał/a: | 3) Kupno radia 1DIN z wysuwanym LCD (np. PEYING PY9909) + ramka i do tego upchnąć w półeczkę CB. | myślę, że nie powinno być problemu, ja swoje w poprzednim miśku czyli Space Wagonie wrzuciłem w miejsce po odtwarzaczu CD, tylko musiałem zakupić ramkę/kieszeń do CB bo trochę za małe było (radyjko legend II) plus oczywiście dodatkowy głośnik, teraz mam Legend III i szukam miejsca do upchnięcia bez dziurawienia plastików w lancerku, rozmiarowo pasuje do podłokietnika ale bez podłączania czegokolwiek .
Co do tej opcji to popieram ze względu na cenę bo cena niższa o połowę o 2din a opcje te same i jeżeli nie jesteś audiofilem to podejrzewam, że jakość też w miarę cię zadowoli. Nawiewów nie zasłania a i chyba jakas regulacja konta nachylenia też jest (nie szukałem dokładnych parametrów). Wyświetlacz byłby wyżej czyli nie trzeba by było za bardzo tracić z oczu tego co dzieje się przed pojazdem. Ale to tylko moja opinia. Bo i tak zakup sprzętu to rzecz gustu kupującego i zasobności portfela.
Aczkolwiek wolałbym jednak jedną całość czyli 2DIN. Nie wiem jak gra oryginał z MMC ale jest to Kenwood mxdz07amm2 (gdzieś tam wyczytałem) więc raczej nie powinno być źle.
mazin - 01-05-2014, 18:03
Arczi89 napisał/a: |
1) Co sądzicie o przedstawionych wariantach
|
Ja mam radio 2 DIN, a CB we wnęce pod pokrętłami. Rozważałem wariant z radiem 1 DIN i CB pod nim, ale pomyślałem, że wkurzałoby mnie wyuwanie i wsuwanie ekranu - może niesłusznie. Rozważ zakup jakiegoś firmowego radia z wysuwanym panelem, poczytaj opinie dotyczące trwałości itp. Pioneer ma takie, bo oglądałem w sklepie (niestety, nie potrafię nic powiedzieć o jakości dźwięku ani wytrzymałoci mechanicznej mechanizmu wysuwającego ekran.
brombi - 04-05-2014, 23:10 Temat postu: ramka Kolgo Arczi89 lub Ktokolwiek z Forumowiczów gdyby Ktoś z Was kupował ramke scosche z ebaya ,Ukrainy ,USA etc.proszę o kontakt bo ja nie ogarniam zakupów innych niz na All... zwłaszcza za granicą ,chętnie się dorzuce bo bardzo zależy mi na 2din ....wiem że to pewnie nie ten temat ale nie mogłem się powstrzymać polecam obejrzeć do końca http://www.youtube.com/watch?v=mSZJirDVf9k pozdrawiam
[ Dodano: 23-08-2014, 22:10 ]
Witam noszę się z zamiarem zakupu takiego radyjka http://allegro.pl/mitsubi...4510043196.html i tu pytanie do znawców tematu czy możliwe będzie podpięcie wzmacniacza JBL BP300.1 wraz z tubą,z góry dzięki pozdrawiam
luban - 03-02-2015, 23:30
Jak sądzicie czy fabryczny subwoofer Rockforda mogę podłączyć pod standardowy wzmacniacz zagra to? Nie wiem jak z impedancją oryginalnego głośnika? Wydaje mi się to jedynym rozsądnym rozwiązaniem... - nie chcę bawić się w inne skrzynie (brak miejsca), ani tym bardziej w aktywne subwoofery
Ma ktoś coś takiego u siebie?
Arczi89 - 03-02-2015, 23:41
Jeżeli dobrze pamiętam to nie da rady.
Subwoofer jest 2 cewkowy i sterowany prądowo nie napięciowo.
tokyo - 04-02-2015, 02:13
witam
musi byc wzmacniacz, ktory ogarnie sub dwucewkowy 2x 1,1 Oma
luban - 04-02-2015, 22:30
dziękuję za odpowiedzi, będę musiał wymyślić coś innego.....znacie może głębokość lub model fabrycznego głośnika niskotonowego?
Uki_NH - 25-02-2015, 09:06
Panowie pilnie poszukuję tych blaszek do mocowania seryjnego radyjka, coś jak na foto:
http://img07.allegroimg.p...8/17/5015281786
jeżeli ktoś ma na zbyciu, bardzo proszę o kontakt!
Bizi78 - 25-02-2015, 10:43
A w ASO pytałeś
Na zachodzie kosztują 10$/parę.
mjsystem - 25-02-2015, 17:06
Popytaj tych, co na alledrogo sprzedają auta na części, a nuż się u któregoś znajdzie za parę złotych.
Masiak - 01-03-2015, 18:59
Na allegro jest uzytkownik agatex 1976 Ja od Niego kupowałem cały zestaw z okablowaniem Rockforda zapytaj ma wiele ciekawych częsci do Mitsubishi
Jeżeli On tego nie będzie miał pytaj użytkownika forum Tokyo
cypo - 09-03-2015, 11:15
Jak to jest z tymi głośnikami Rockford Fosgate? Z jednej strony niektórzy piszą, że to najwyższa półka i w ogóle rewelacja, a drugiej strony inni piszą, że to tylko głośniki fabryczne...
Mam u siebie wersję invite (6 głośników zwykłych) i chciałbym przynajmniej na początek dołożyć subbass. I tu mam kilka pytań:
1. Czy lepiej kupić wzmacniacz i sobwoofer Rockforda, czy lepiej jakąś skrzynię np. JBL? Patrząc na te subwoofery RF, to ich "skrzynia" jest malutka, więc mam wątpliwości czy zagra to dobrze
2. Czy kupując wzmak+sub RF muszę zmienić też radio na RF, czy może zostać zwykłe?
3. Czy fabryczne radio (zwykłe, nie RF) ma wyjście na subwoofer? tzn. czy jest w ogóle możliwość podłączenia subwoofera bez wzmacniacza? I to samo pytanie odnośnie radia RF.
Chodzi mi o czysty i jak najgłębszy bas, a nie o łupankę, którą będzie słyszało pół osiedla.
Arczi89 - 09-03-2015, 11:25
1) Zależy co kupisz Od zestawu za 200zł na bank będzie lepiej grać Rockford
2) Radio zostaje zwykłe.
3) Ogólnie wszystko jest możliwe. U siebie mam granie customowe. Będę je chyb a zmieniał bo skrzynia zajmuje mi sporo miejsca i muszę chyba zrezygnować z niej. Jak masz pytania wal na priv.
tyku - 09-03-2015, 13:09
cypo, Na stronie 4 masz pokazaną instalację systemu Rockford Fosgate w wersji invite. Zależało mi, aby instalacja i sprzęt audio były fabryczne. Wykonanie w SB bardzo mi przypadło do gustu (chodzi o bagażnik i zabudowę subwoofera).
Wszystko zostało zrobione jak w wersji instyle navi.
|
|
|