To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Carisma MSX

Anonymous - 30-12-2011, 19:09

hermeth, nie myślałeś nad fotelami z evo 4-6? regulacja oparcia jest, do tego regulacja podparcia ud, no i RECARO :) , + szansa że szyny będą pasowały do cari bez większej rzeźby a może nawet p&p. tylko że taki kubeł nie obejmuje tak mocno jak ten na Twoim zdjęciu, ale można puścić szelki bo są otwory.
k@rol - 30-12-2011, 19:12

niezbyt miła "niespodzianka" na nowy rok :evil: trzymam kciuki za jak najmniejsze straty
gulgulq - 30-12-2011, 19:30

ooopss....
mam nadzieje że uda się szybko i w miarę bezboleśnie przywrócić autko do życia :)

co to za sprzęgło założyłeś ??

hermeth - 30-12-2011, 20:58

Derpin napisał/a:
hermeth, nie myślałeś nad fotelami z evo 4-6? regulacja oparcia jest, do tego regulacja podparcia ud, no i RECARO :) , + szansa że szyny będą pasowały do cari bez większej rzeźby a może nawet p&p. tylko że taki kubeł nie obejmuje tak mocno jak ten na Twoim zdjęciu, ale można puścić szelki bo są otwory.

Też nad nimi myślałem, ale ciężko dorwać coś w stanie, jaki mnie interesuje. Szyny w takim Recaro na pewno będą do przespawania, a w takim fotelu jaki znalazłem są regulowane. Chcę nowy, nie zniszczony i max wyprofilowany, żeby mnie przytulał co najmniej tak mocno, jak moja narzeczona po miesiącu rozłąki :D

gulgulq napisał/a:
ooopss....
mam nadzieje że uda się szybko i w miarę bezboleśnie przywrócić autko do życia :)

Ja też! Chwilowo muszę się przestawić na golfa II 8)

gulgulq napisał/a:

co to za sprzęgło założyłeś ??

valeo - celowo i z pogardą pisane z małej litery. Odradzam dziadostwo. No chyba, że się okaże, że to nie sprzęgło padło... :P

k@rol napisał/a:
niezbyt miła "niespodzianka" na nowy rok :evil: trzymam kciuki za jak najmniejsze straty

Bywały gorsze niespodziewajki... Ale dzięki i tak :)

hermeth - 02-01-2012, 22:15

Auto naprawione i poskładane. Winny okazał się być mechanizm różnicowy w skrzyni. Nie potrafię dokładnie powtórzyć o co chodziło, ale skończyło się na wymianie jakichś pierdół za 50zł plus robocizna 200zł.
Hugo - 02-01-2012, 23:56

MSX mają francuskie czy japońskie skrzynie biegów?
FTOrek - 03-01-2012, 08:07

Skrzynie w MSX są francuskie .
Ważne ,że wszystko jest OK.Powodzenia.

hermeth - 15-03-2012, 17:30

niegdyś

kiedyś

a przy okazji

do tego zbieżność, geometria, nowy sworzeń i drążek

Hugo - 16-03-2012, 21:32

hermeth napisał/a:
do tego zbieżność, geometria, nowy sworzeń i drążek
Oczywiście w innej kolejności :wink:
hermeth - 17-03-2012, 13:12

Słuszna uwaga, inaczej nie da rady :)
hermeth - 10-05-2012, 10:05

Wiosenny serwis już za sobą. Nowe amorki z tyłu KYB i simeringi (co ciekawe nie dało się dopasować żadnych z katalogu do carismy, po wymierzeniu wszystkiego co było w magazynie wymiarami pasowały jedynie od Merca 124), nabita klima, kompresor klimy rozebrany i naoliwiony, przesmarowana linka od ręcznego.
KRASNAL - 16-05-2012, 21:57

Bardzo ładna Carisma. Mógł byś mnie uświadomić co ty masz za dokładkę przedniego zderzaka. Bo mi przypomina dokładkę Type R do Civic. :lol:
FTOrek - 17-05-2012, 17:13

Carismy MSX miały takie dokładki w oryginale.
hermeth - 19-05-2012, 15:36

FTOrek napisał/a:
Carismy MSX miały takie dokładki w oryginale.

Dokładnie j.w.
Dostępna tylko w ASO i kosztuje około 390 zł.

xluki - 19-05-2012, 16:33

hermeth, jak masz zamontowaną dokładkę? Na oryginalnych mocowaniach czy na klej?