| 

| Nasze Miśki - Carisma MSX

Anonymous - 30-12-2011, 19:09

hermeth, nie myślałeś nad fotelami z evo 4-6? regulacja oparcia jest, do tego regulacja podparcia ud, no i RECARO
  ,  + szansa że szyny będą pasowały do cari bez większej rzeźby a może nawet p&p. tylko że taki kubeł nie obejmuje tak mocno jak ten na Twoim zdjęciu, ale można puścić szelki bo są otwory. k@rol - 30-12-2011, 19:12

niezbyt miła "niespodzianka" na nowy rok
  trzymam kciuki za jak najmniejsze straty gulgulq - 30-12-2011, 19:30

ooopss....
 mam nadzieje że uda się szybko i w miarę bezboleśnie przywrócić autko do życia

co to za sprzęgło założyłeś ??
 hermeth - 30-12-2011, 20:58

| Derpin napisał/a: |  	  | hermeth, nie myślałeś nad fotelami z evo 4-6? regulacja oparcia jest, do tego regulacja podparcia ud, no i RECARO  ,  + szansa że szyny będą pasowały do cari bez większej rzeźby a może nawet p&p. tylko że taki kubeł nie obejmuje tak mocno jak ten na Twoim zdjęciu, ale można puścić szelki bo są otwory. | 

Też nad nimi myślałem, ale ciężko dorwać coś w stanie, jaki mnie interesuje. Szyny w takim Recaro na pewno będą do przespawania, a w takim fotelu jaki znalazłem są regulowane. Chcę nowy, nie zniszczony i max wyprofilowany, żeby mnie przytulał co najmniej tak mocno, jak moja narzeczona po miesiącu rozłąki

| gulgulq napisał/a: |  	  | ooopss.... mam nadzieje że uda się szybko i w miarę bezboleśnie przywrócić autko do życia

| 
 Ja też! Chwilowo muszę się przestawić na golfa II

| gulgulq napisał/a: |  	  | co to za sprzęgło założyłeś ??
 | 

valeo - celowo i z pogardą pisane z małej litery. Odradzam dziadostwo. No chyba, że się okaże, że to nie sprzęgło padło...

| k@rol napisał/a: |  	  | niezbyt miła "niespodzianka" na nowy rok  trzymam kciuki za jak najmniejsze straty | 
 Bywały gorsze niespodziewajki... Ale dzięki i tak
   hermeth - 02-01-2012, 22:15

Auto naprawione i poskładane. Winny okazał się być mechanizm różnicowy w skrzyni. Nie potrafię dokładnie powtórzyć o co chodziło, ale skończyło się na wymianie jakichś pierdół za 50zł plus robocizna 200zł.
 Hugo - 02-01-2012, 23:56

MSX mają francuskie czy japońskie skrzynie biegów?
 FTOrek - 03-01-2012, 08:07

Skrzynie w MSX są francuskie .
 Ważne ,że wszystko jest OK.Powodzenia.
 hermeth - 15-03-2012, 17:30

niegdyś

kiedyś

a przy okazji

do tego zbieżność, geometria, nowy sworzeń i drążek
 Hugo - 16-03-2012, 21:32

Oczywiście w innej kolejności 	  | hermeth napisał/a: |  	  | do tego zbieżność, geometria, nowy sworzeń i drążek | 
   hermeth - 17-03-2012, 13:12

Słuszna uwaga, inaczej nie da rady
   hermeth - 10-05-2012, 09:05

Wiosenny serwis już za sobą. Nowe amorki z tyłu KYB i simeringi (co ciekawe nie dało się dopasować żadnych z katalogu do carismy, po wymierzeniu wszystkiego co było w magazynie wymiarami pasowały jedynie od Merca 124), nabita klima, kompresor klimy  rozebrany i naoliwiony, przesmarowana linka od ręcznego.
 KRASNAL - 16-05-2012, 20:57

Bardzo ładna Carisma. Mógł byś mnie uświadomić co ty masz za dokładkę przedniego zderzaka. Bo mi przypomina dokładkę Type R do Civic.
   FTOrek - 17-05-2012, 16:13

Carismy MSX miały takie dokładki w oryginale.
 hermeth - 19-05-2012, 14:36

| FTOrek napisał/a: |  	  | Carismy MSX miały takie dokładki w oryginale. | 
 Dokładnie j.w.
 Dostępna tylko w ASO i kosztuje około 390 zł.
 xluki - 19-05-2012, 15:33

hermeth, jak masz zamontowaną dokładkę? Na oryginalnych mocowaniach czy na klej?

|  | 
 |  |