Nasze Miśki - Carisma MSX
Anonymous - 30-12-2011, 19:09
hermeth, nie myślałeś nad fotelami z evo 4-6? regulacja oparcia jest, do tego regulacja podparcia ud, no i RECARO , + szansa że szyny będą pasowały do cari bez większej rzeźby a może nawet p&p. tylko że taki kubeł nie obejmuje tak mocno jak ten na Twoim zdjęciu, ale można puścić szelki bo są otwory.
k@rol - 30-12-2011, 19:12
niezbyt miła "niespodzianka" na nowy rok trzymam kciuki za jak najmniejsze straty
gulgulq - 30-12-2011, 19:30
ooopss....
mam nadzieje że uda się szybko i w miarę bezboleśnie przywrócić autko do życia
co to za sprzęgło założyłeś ??
hermeth - 30-12-2011, 20:58
Derpin napisał/a: | hermeth, nie myślałeś nad fotelami z evo 4-6? regulacja oparcia jest, do tego regulacja podparcia ud, no i RECARO , + szansa że szyny będą pasowały do cari bez większej rzeźby a może nawet p&p. tylko że taki kubeł nie obejmuje tak mocno jak ten na Twoim zdjęciu, ale można puścić szelki bo są otwory. |
Też nad nimi myślałem, ale ciężko dorwać coś w stanie, jaki mnie interesuje. Szyny w takim Recaro na pewno będą do przespawania, a w takim fotelu jaki znalazłem są regulowane. Chcę nowy, nie zniszczony i max wyprofilowany, żeby mnie przytulał co najmniej tak mocno, jak moja narzeczona po miesiącu rozłąki
gulgulq napisał/a: | ooopss....
mam nadzieje że uda się szybko i w miarę bezboleśnie przywrócić autko do życia
|
Ja też! Chwilowo muszę się przestawić na golfa II
gulgulq napisał/a: |
co to za sprzęgło założyłeś ?? |
valeo - celowo i z pogardą pisane z małej litery. Odradzam dziadostwo. No chyba, że się okaże, że to nie sprzęgło padło...
k@rol napisał/a: | niezbyt miła "niespodzianka" na nowy rok trzymam kciuki za jak najmniejsze straty |
Bywały gorsze niespodziewajki... Ale dzięki i tak
hermeth - 02-01-2012, 22:15
Auto naprawione i poskładane. Winny okazał się być mechanizm różnicowy w skrzyni. Nie potrafię dokładnie powtórzyć o co chodziło, ale skończyło się na wymianie jakichś pierdół za 50zł plus robocizna 200zł.
Hugo - 02-01-2012, 23:56
MSX mają francuskie czy japońskie skrzynie biegów?
FTOrek - 03-01-2012, 08:07
Skrzynie w MSX są francuskie .
Ważne ,że wszystko jest OK.Powodzenia.
hermeth - 15-03-2012, 17:30
niegdyś
kiedyś
a przy okazji
do tego zbieżność, geometria, nowy sworzeń i drążek
Hugo - 16-03-2012, 21:32
hermeth napisał/a: | do tego zbieżność, geometria, nowy sworzeń i drążek | Oczywiście w innej kolejności
hermeth - 17-03-2012, 13:12
Słuszna uwaga, inaczej nie da rady
hermeth - 10-05-2012, 10:05
Wiosenny serwis już za sobą. Nowe amorki z tyłu KYB i simeringi (co ciekawe nie dało się dopasować żadnych z katalogu do carismy, po wymierzeniu wszystkiego co było w magazynie wymiarami pasowały jedynie od Merca 124), nabita klima, kompresor klimy rozebrany i naoliwiony, przesmarowana linka od ręcznego.
KRASNAL - 16-05-2012, 21:57
Bardzo ładna Carisma. Mógł byś mnie uświadomić co ty masz za dokładkę przedniego zderzaka. Bo mi przypomina dokładkę Type R do Civic.
FTOrek - 17-05-2012, 17:13
Carismy MSX miały takie dokładki w oryginale.
hermeth - 19-05-2012, 15:36
FTOrek napisał/a: | Carismy MSX miały takie dokładki w oryginale. |
Dokładnie j.w.
Dostępna tylko w ASO i kosztuje około 390 zł.
xluki - 19-05-2012, 16:33
hermeth, jak masz zamontowaną dokładkę? Na oryginalnych mocowaniach czy na klej?
|
|
|