Nasze Miśki - Galant 2,5 V6 1998 by fj_mike
robertdg - 15-01-2011, 17:42
fj_mike, jak zobaczylem zdjęcie to poczułem zator w gardle, nie poprostu to jest niewyobrażalne, dobrze, żeś to wyczuł, jakby trafiło na kogoś "bezuczuciowego" to byłaby tragedia
Owczar - 15-01-2011, 17:50
Szczęście w nieszczęściu, że nie wypadła ze zwrotnicy... Dobrze, że na broń palną trzeba mieć zezwolenie, bo mogłyby paść strzały w warsztacie
Mare - 15-01-2011, 21:03
Noo.. pełen profesjonalizm ^^
Too, yy, w którym warsztacie byłeś?
Tak jakby, żebym przypadkiem tam nie trafił ;p
Rafal_Szczecin - 15-01-2011, 21:55
fj_mike napisał/a: |
Z innych ciekawostek, to zapaliła mi się kontrolka ABS przy wyjeździe z oblodzonego parkingu. Nie pojawiła się po kolejnym odpaleniu |
przyznaj sie, ze latales bokiem
ja bym chyba nie wytrzymal i urwal komus jaja za ta nakretke ...
fj_mike - 16-01-2011, 00:31
Rafal_Szczecin napisał/a: | przyznaj sie, ze latales bokiem |
Nie dało by rady, za dużo dziur
Wcześniej po takich akacjach nie było warnów z ABSu
fj_mike - 28-01-2011, 21:50
Dzisiaj dzięki Mare wymieniłem podświetlenie przycisków na czerwone.
Nie mam talentu do lutowania popierdółek
Wybaczcie jakość, nie chciało mi się kombinować z aparatem.
Jest o wiele lepsze niż niebieskie. Zastanawiam się na takim samym podświetleniem klimatronika ale może być już za czerwono jak w ...
Jutro montaż nowego zacisku hamulcowego.
Dla kolegów - gdyby ktoś z was był nagłej potrzebie. Mam luzem komplet prowadnic do jednego zacisku dwu tłoczkowego i dwa tłoczki fi 43mm.
pitbu77 - 28-01-2011, 22:13
fj_mike napisał/a: | Mechanik założył zwrotnicę na sworznie a resztę do kupy składał i skręcał jakiś młody. |
Tak to jest jak się zostawia robotę młodym łebkom a potem nawet nie sprawdzi jak zrobili.
Ojcu tak kiedyś poskładali zacisk hamulca z przodu... dojechał pod garaż na jednym, przednim, prawym zacisku bo lewy wisiał na przewodzie ( ) hamulcowym.
Łeb ukręcić takim partaczom dlatego jak już muszę oddać auto do warsztatu to siedzę tam i patrzę ludziom na ręce...
fj_mike - 28-01-2011, 22:19
pitbu77 napisał/a: | ak już muszę oddać auto do warsztatu to siedzę tam i patrzę ludziom na ręce... |
Byłem prawie do samego końca
Byłem ciekawy jak im pójdzie z czujnikiem ABSu, ale i tak udało się im mnie zaskoczyć
Mare - 28-01-2011, 23:21
Hehe... zawsze możesz zmienić na białe, jak Ci będzie za czerwono
robertdg - 29-01-2011, 09:53
pitbu77 napisał/a: | Ojcu tak kiedyś poskładali zacisk hamulca z przodu... dojechał pod garaż na jednym, przednim, prawym zacisku bo lewy wisiał na przewodzie ( ) hamulcowym. | A tłoczek z niego nie wyskoczył Przy próbie hamowania przecież pedał bylby mietki, dopoki ten felerny zacisk niezostalby zablokowany, w zasadzie to wogole by nie bylo hampla
fj_mike - 29-01-2011, 12:51
Zacisk wymieniony. Na starym musiał być jakieś mikro pęknięcie. Gołym okiem wygląda dobrze.
robertdg - 29-01-2011, 18:43
fj_mike, czemu uważasz że było mikropęknięcie
fj_mike - 29-01-2011, 18:48
robertdg napisał/a: | fj_mike, czemu uważasz że było mikropęknięcie |
Ciekło z okolic tłoczka.
Najpierw była wymiana uszczelek - możesz uszkodzona.
Kolejno kupno tłoczka od Mateusza Hanżka i wymiana - drobne wżery mogły powodować nieszczelność.
Dalej ciekło i z czasem coraz więcej. Pozostała wymiana całego zacisku.
Wszyc - 29-01-2011, 18:54
a jak będzie dalej ciekło zmiana samochodu
robertdg - 29-01-2011, 19:07
fj_mike, A mierzyłeś dokładnie tłoczki jakie kupiłes znajomy tak kedyś kupił, i wymiar na opakowaniu powiedmy byl podany 61mm, a w zasadzie bylo 60.7mm no i mial tai sam objaw, ceklo, dorobil u tokarza tłozki z nierdzewki, jak ręką odjął.
|
|
|