Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
nuke - 27-01-2010, 19:00
Sure thing mate - jak to mówią w tym barbarzyńskim kraju, gdzie teraz mieszkam
Jak się zainstaluję to zrobię jakieś fotki i się podzielę wrażeniami estetyczno-słuchowo-wizualnymi...
No i napisałem do producenta o ponowną weryfikację swoich wiadomości
13zbyszek13 - 01-02-2010, 20:35
dziś Maria z rofaudio wysłała zamówiony prze zemnie komplecik do outlandera / radio,kamerka,zagłówki,antenka TV analogowa,słuchawki IR/
Steff - 01-02-2010, 21:14
a jak tam sie zamawia bo jakos nie widzę zadnego sklepu online
mitsu00 - 01-02-2010, 21:36
13zbyszek13 napisał/a: | dziś Maria z rofaudio wysłała zamówiony prze zemnie komplecik do outlandera / radio,kamerka,zagłówki,antenka TV analogowa,słuchawki IR/ |
A ile anten zamowiles? Bo jeśli tylko 1 to nie dobrze, bo potrzebne są 2.
rezon - 01-02-2010, 21:47
mitsu00 napisał/a: | Bo jeśli tylko 1 to nie dobrze, bo potrzebne są 2. | to jest chyba jedna tylko ma dwa pręty. mitsu00, Kupowałeś dwie?
mitsu00 - 01-02-2010, 21:53
Potrzebne są 2 anteny. Tuner TV ma 4 wejścia minijack, 2 na każda antenę.
Pozdr.
nuke - 02-02-2010, 00:34
Steff napisał/a: | a jak tam sie zamawia bo jakos nie widzę zadnego sklepu online |
Napisz do nich, tak jak ja...
13zbyszek13 - 02-02-2010, 05:23
skype :apple_marianne .Porozmawiaj,napisz przyśle Ci kalkulację na skrzynkę
slaw425 - 02-02-2010, 07:21
czolem!
wczoraj przyszedl zamowiony sprzet ale cos po podlaczeniu nie chce mi sie odpalic. sa jakies kruczki, o ktorych trzeba pamietac przy instalacji??
podlaczylem do radia tylko dwie oryginalne kostki przez zalaczona przejsciowke (podejrzewam, ze tu tkwi problem), antene gps, antene radiowa, a nastepnie plytke z awaryjnymi kostka i tasiemka do plytki radia. sprzet nie chce reagowac na przycisk power, awaryjne sie wlaczaja, poduszka sie zapala i gasnie tak jak powinna, zapala sie takze lampka jak pasazer nie zapnie pasow.
nie mialem wczoraj czasu, zeby wnikanac bardziej w temat i musialem zostawic tak jak jest. dzis robie drugie podejscie.
rada dla zamawiajacych: sprzet zamowilem w ipmar.com chinczycy wyslali mi go jako gift i w zwiazku z tym udalo sie uniknac podatkow i cla.
heeeeelp
13zbyszek13 - 02-02-2010, 07:50
mitsu00 napisał/a: | Potrzebne są 2 anteny. Tuner TV ma 4 wejścia minijack, 2 na każda antenę.
Pozdr. |
zamówiłem jedną tak doradzała chinka po konsultacjach z miejscowym inżynierem.
A próbowałeś z jedną anteną ?
Nie działa ?
tomko - 02-02-2010, 08:30
slaw425 napisał/a: | czolem!
wczoraj przyszedl zamowiony sprzet ale cos po podlaczeniu nie chce mi sie odpalic. sa jakies kruczki, o ktorych trzeba pamietac przy instalacji??
podlaczylem do radia tylko dwie oryginalne kostki przez zalaczona przejsciowke (podejrzewam, ze tu tkwi problem), antene gps, antene radiowa, a nastepnie plytke z awaryjnymi kostka i tasiemka do plytki radia. sprzet nie chce reagowac na przycisk power, awaryjne sie wlaczaja, poduszka sie zapala i gasnie tak jak powinna, zapala sie takze lampka jak pasazer nie zapnie pasow.
nie mialem wczoraj czasu, zeby wnikanac bardziej w temat i musialem zostawic tak jak jest. dzis robie drugie podejscie.
rada dla zamawiajacych: sprzet zamowilem w ipmar.com chinczycy wyslali mi go jako gift i w zwiazku z tym udalo sie uniknac podatkow i cla.
heeeeelp |
mialem ten sam problem, przyczyna tkwi w nietrafiajacyc pinach wiekszej kostki, pewnie weszlo ale nie kliknelo ? Musisz popodginac piny zeby trafily w otwory w drugiej czesci kostki.
Z tym "giftem" to miales farta, celnicy sa uczuleni na takie gifty i nie daja sie latwo nabrac, dziwne ze nie zadawali pytan tylko zostawili.
[ Dodano: 02-02-2010, 08:37 ]
mitsu00 napisał/a: | Potrzebne są 2 anteny. Tuner TV ma 4 wejścia minijack, 2 na każda antenę.
Pozdr. |
zastanawialem sie podczas montazu czemu sa 4 wejscia w tunerze jak moja antena ma 1'go jacka, podlaczylem w pierwsze po lewej i dziala, antene mam zamontowana u gory szyby przedniej nad lusterkiem
13zbyszek13 - 02-02-2010, 08:56
koledzy czy ktoś będzie zamawiał sprzęt w rofaudio ? na wszelki wypadek domówił bym jeszcze jedną antenkę TV analogową /4$/ jak by ktoś chciał podłączyć mnie do swojego zamówienia.
Rozmawiałem z rofaudio że jedna wystarczy ale z dwoma antenami powinno być lepiej
slaw425 - 02-02-2010, 08:58
dzieki tomko, dzis to sprawdze i dam znac...
[ Dodano: 02-02-2010, 09:01 ]
jeszcze jedna sprawa: jakby ktos byl zainteresowany czarnymi zaglowkami lcd http://www.ipmart.com/mai...php?prod=119030 to niech da znac na priv'a, bo mam do opchniecia jeden komplet.
mitsu00 - 02-02-2010, 09:09
Panowie po raz trzeci Potrzebne są 2 anteny, każda z 2 wyjściami minijack. Oczywiście ze mozecie podłączyć 1 antenę, ale po co od razu zgadzać się na gorszy odbiór? Gorszej jakości anteny maja 1 wyjście minijack. Te lepsze 2.
Pozdr.
13zbyszek13 - 02-02-2010, 09:13
mitsu00 napisał/a: | Panowie po raz trzeci Potrzebne są 2 anteny, każda z 2 wyjściami minijack. Oczywiście ze mozecie podłączyć 1 antenę, ale po co od razu zgadzać się na gorszy odbiór? Gorszej jakości anteny maja 1 wyjście minijack. Te lepsze 2.
Pozdr. |
anteny kupiłeś u nas w kraju , czy od chinczyka
|
|
|