To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

nuke - 27-01-2010, 19:00

Sure thing mate - jak to mówią w tym barbarzyńskim kraju, gdzie teraz mieszkam :wink:

Jak się zainstaluję to zrobię jakieś fotki i się podzielę wrażeniami estetyczno-słuchowo-wizualnymi...

No i napisałem do producenta o ponowną weryfikację swoich wiadomości :rolleyes:

13zbyszek13 - 01-02-2010, 20:35

dziś Maria z rofaudio wysłała zamówiony prze zemnie komplecik do outlandera / radio,kamerka,zagłówki,antenka TV analogowa,słuchawki IR/ :lol:
Steff - 01-02-2010, 21:14

a jak tam sie zamawia bo jakos nie widzę zadnego sklepu online
mitsu00 - 01-02-2010, 21:36

13zbyszek13 napisał/a:
dziś Maria z rofaudio wysłała zamówiony prze zemnie komplecik do outlandera / radio,kamerka,zagłówki,antenka TV analogowa,słuchawki IR/ :lol:

A ile anten zamowiles? Bo jeśli tylko 1 to nie dobrze, bo potrzebne są 2.

rezon - 01-02-2010, 21:47

mitsu00 napisał/a:
Bo jeśli tylko 1 to nie dobrze, bo potrzebne są 2.
to jest chyba jedna tylko ma dwa pręty. mitsu00, Kupowałeś dwie?
mitsu00 - 01-02-2010, 21:53

Potrzebne są 2 anteny. Tuner TV ma 4 wejścia minijack, 2 na każda antenę.

Pozdr.

nuke - 02-02-2010, 00:34

Steff napisał/a:
a jak tam sie zamawia bo jakos nie widzę zadnego sklepu online

Napisz do nich, tak jak ja...

13zbyszek13 - 02-02-2010, 05:23

skype :apple_marianne .Porozmawiaj,napisz przyśle Ci kalkulację na skrzynkę
slaw425 - 02-02-2010, 07:21

czolem!

wczoraj przyszedl zamowiony sprzet ;) ale cos po podlaczeniu nie chce mi sie odpalic. sa jakies kruczki, o ktorych trzeba pamietac przy instalacji??

podlaczylem do radia tylko dwie oryginalne kostki przez zalaczona przejsciowke (podejrzewam, ze tu tkwi problem), antene gps, antene radiowa, a nastepnie plytke z awaryjnymi kostka i tasiemka do plytki radia. sprzet nie chce reagowac na przycisk power, awaryjne sie wlaczaja, poduszka sie zapala i gasnie tak jak powinna, zapala sie takze lampka jak pasazer nie zapnie pasow.

nie mialem wczoraj czasu, zeby wnikanac bardziej w temat i musialem zostawic tak jak jest. dzis robie drugie podejscie.

rada dla zamawiajacych: sprzet zamowilem w ipmar.com chinczycy wyslali mi go jako gift i w zwiazku z tym udalo sie uniknac podatkow i cla.

heeeeelp ;)

13zbyszek13 - 02-02-2010, 07:50

mitsu00 napisał/a:

Pozdr.

zamówiłem jedną tak doradzała chinka po konsultacjach z miejscowym inżynierem.
A próbowałeś z jedną anteną ?
Nie działa ?

tomko - 02-02-2010, 08:30

slaw425 napisał/a:
czolem!

wczoraj przyszedl zamowiony sprzet ;) ale cos po podlaczeniu nie chce mi sie odpalic. sa jakies kruczki, o ktorych trzeba pamietac przy instalacji??

podlaczylem do radia tylko dwie oryginalne kostki przez zalaczona przejsciowke (podejrzewam, ze tu tkwi problem), antene gps, antene radiowa, a nastepnie plytke z awaryjnymi kostka i tasiemka do plytki radia. sprzet nie chce reagowac na przycisk power, awaryjne sie wlaczaja, poduszka sie zapala i gasnie tak jak powinna, zapala sie takze lampka jak pasazer nie zapnie pasow.

nie mialem wczoraj czasu, zeby wnikanac bardziej w temat i musialem zostawic tak jak jest. dzis robie drugie podejscie.

rada dla zamawiajacych: sprzet zamowilem w ipmar.com chinczycy wyslali mi go jako gift i w zwiazku z tym udalo sie uniknac podatkow i cla.

heeeeelp ;)

mialem ten sam problem, przyczyna tkwi w nietrafiajacyc pinach wiekszej kostki, pewnie weszlo ale nie kliknelo ? Musisz popodginac piny zeby trafily w otwory w drugiej czesci kostki.

Z tym "giftem" to miales farta, celnicy sa uczuleni na takie gifty i nie daja sie latwo nabrac, dziwne ze nie zadawali pytan tylko zostawili.

[ Dodano: 02-02-2010, 08:37 ]
mitsu00 napisał/a:

Pozdr.

zastanawialem sie podczas montazu czemu sa 4 wejscia w tunerze jak moja antena ma 1'go jacka, podlaczylem w pierwsze po lewej i dziala, antene mam zamontowana u gory szyby przedniej nad lusterkiem

13zbyszek13 - 02-02-2010, 08:56

koledzy czy ktoś będzie zamawiał sprzęt w rofaudio ? na wszelki wypadek domówił bym jeszcze jedną antenkę TV analogową /4$/ jak by ktoś chciał podłączyć mnie do swojego zamówienia.
Rozmawiałem z rofaudio że jedna wystarczy ale z dwoma antenami powinno być lepiej

slaw425 - 02-02-2010, 08:58

dzieki tomko, dzis to sprawdze i dam znac...

[ Dodano: 02-02-2010, 09:01 ]
jeszcze jedna sprawa: jakby ktos byl zainteresowany czarnymi zaglowkami lcd http://www.ipmart.com/mai...php?prod=119030 to niech da znac na priv'a, bo mam do opchniecia jeden komplet.

mitsu00 - 02-02-2010, 09:09

Panowie po raz trzeci :D Potrzebne są 2 anteny, każda z 2 wyjściami minijack. Oczywiście ze mozecie podłączyć 1 antenę, ale po co od razu zgadzać się na gorszy odbiór? :mrgreen: Gorszej jakości anteny maja 1 wyjście minijack. Te lepsze 2.

Pozdr.

13zbyszek13 - 02-02-2010, 09:13

mitsu00 napisał/a:
Panowie po raz trzeci :D Potrzebne są 2 anteny, każda z 2 wyjściami minijack. Oczywiście ze mozecie podłączyć 1 antenę, ale po co od razu zgadzać się na gorszy odbiór? :mrgreen: Gorszej jakości anteny maja 1 wyjście minijack. Te lepsze 2.

Pozdr.

anteny kupiłeś u nas w kraju , czy od chinczyka