Forum ogólne - Opony zimowe, jazda w okresie zimowym itp
j-rules - 22-09-2010, 15:52
Witam. Moze odswiezymy nieco temat : niby do zimy jeszcze troche, ale czas dobrych promocji na zimowe kapcie trwa w najlepsze. Moze doradzicie cos na ten sezon, jakies hity jakosciowe, cenowe, gdzie tanio kupic? jakies sugestie? Pozdrawiam!
Morfi - 22-09-2010, 15:55
Najtaniej przez firmy internetowe.
Uwex - 22-09-2010, 16:45
Zgadza się - mam znajomego oponiarza i nie jest w stanie sprzedać mi opon w cenie w jakiej znajdziesz w internecie .
krzychu - 22-09-2010, 16:47
A jak patrząc na cenę w netcarze (nie jest najtańszy) + doliczenie założenie, wyważenie, przykręcenie (gratis jak kupiłem u mojego mechanika) wyszło chyba 20zł drożej a jak by co to na miejscu jest. Jeszcze się z nim umówiłem że jak są stare (chyba więcej jak >6 miesięcy mu powiedziałem) to niech nie bierze...
Manuela - 24-09-2010, 09:23
Ja ostatnio zakupiłam 8 nowych kapci (zima+ lato) w Bełchatowie http://www.tiptop-opony.pl/
opłaciło mi się tam pojechać po te opony, zwłaszcza że założenie jest gratis.
Koleś ma tez od metra używek, czytałam co prawda na necie jak go ktoś tam "błogosławił" za te używki, ale z tym jak zawsze, ryzyk/fizyk. Mój ojciec kupił u niego ładne używki, zobaczymy, jak się będą spisywały.
j-rules - 27-09-2010, 11:32
używki wiaodmo to używki. Letnie kapcie kupilem uzywane i sie udalo, nie zaluje. Na zime zastanawiam sie wciaz co wybrac, biore pod uwage tez wlasnie z drugiej reki.
Maniacy, co sądzicie o oponach Bridgestone Blizzak LM-20 ?
Morfi - 27-09-2010, 13:08
Enanthante ma takie i opowiada o nich w samych superlatywach
j-rules - 27-09-2010, 18:05
Morfi, Enanthate ma lm-30 i rzeczywiscie je zachwala
jaca71 - 27-09-2010, 18:06
j-rules napisał/a: | Maniacy, co sądzicie o oponach Bridgestone Blizzak LM-20 ? |
Ja o mało nie kupiłem do hondy tyle że wersja 30. W necie tyleż samo zachwytów co wieszania psów. Dlatego na koniec zdecydowałem się na:
Kleber Krisalp HP2
Wygląda że babola nie strzeliłem:
http://www.adac.de/infote...rcePageId=31821
A tutaj ciut większe
http://www.adac.de/infote...rcePageId=31821
Nikka - 02-10-2010, 20:03
No włąsnie sie noszę z zakupem. Przechulałam prawie dwie zimy na wielosezonówkach i basta! czas na zimowe kapciuchy.(zwłąszcza że w planach święta w górach) wiec trza oponki kupić, tylko jakie?
j-rules - 02-10-2010, 20:18
ja juz zakupu dokonalem - kupilem w oponix.pl firestone winterhawk 2 komplet za 508 pln z dostawa do domu. Rocznik 2009 ale nówki. Testy odbeda sie zima
Pexu - 02-10-2010, 20:20
a mnie trochę zmroziły zapowiedzi rychłego nadejścia zimy, zatem jak się uda w przyszłym tyg.zmieniam gumy
yalook - 08-10-2010, 12:43
Pexu napisał/a: | jak się uda w przyszłym tyg.zmieniam gumy |
to już chyba właściwa pora. (potem będą kolejki i tygodniowe oczekiwanie na wolne terminy) Niby w ciągu dnia temperatury są około 10-12C, ale nad ranem już przymrozki łapią. A z tego co słyszałem od zaprzyjaźnionych naukowców zima w tym roku będzie podobna do zeszłorocznej - mroźna i długa.
Pexu - 08-10-2010, 16:54
yalook napisał/a: | Pexu napisał/a: | jak się uda w przyszłym tyg.zmieniam gumy |
to już chyba właściwa pora. (potem będą kolejki i tygodniowe oczekiwanie na wolne terminy) Niby w ciągu dnia temperatury są około 10-12C, ale nad ranem już przymrozki łapią. A z tego co słyszałem od zaprzyjaźnionych naukowców zima w tym roku będzie podobna do zeszłorocznej - mroźna i długa. |
czekam na nią zatem z podniesioną głową oponki zmienione
mystek - 08-10-2010, 17:29
No właśnie zauważyłem, że sporo ludzi zmienia opony. Np mój sąsiad sobie dzisiaj zmieniał w swoim Matizie, a mama się mnie pyta kiedy opony zmieniam. Czy to już czas? Jak myślicie? Bo może sobie pojadę po opony i zmienię od razu?
|
|
|