To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Czarny diabeł GTI - czyli colt CA5A

rosomak1983 - 06-01-2011, 18:57

macia napisał/a:
- czy wymieniać wszystkie poduszki

lepiej po kolei eliminujac podejrzanych :D
macia napisał/a:
- czy tuleje wahaczy przód wystarczy wymienić te tylne, czy lepiej komplet z obydwu stron wahacza?

tu bym wymienił komplet chyba ze diagnosta bedzie umiał powiedziec na 100-we.

mkm - 06-01-2011, 18:58

Wróżenie z fusów. :wink:
Masz dwa wyjścia. Albo długi łom i próba każdej poduszki, albo wyciągnięcie wszystkich i badanie „organoleptyczne”.
Wymiana wszystkich trochę kosztowna, a z jakością zamienników różnie bywa, więc czasem operacja nieopłacalna.

Jak wahacz będziesz miał na wierzchu to rób komplet (chyba, że nie ma oznak zużycia).
Bez sensu być niezadowolonym, że mimo wymiany coś dalej stuka.

rosomak1983 - 06-01-2011, 19:03

mkm napisał/a:
Wymiana wszystkich trochę kosztowna, a z jakością zamienników różnie bywa

moze ori uzywki stan można ocenić bez problemu

macia - 06-01-2011, 19:25

Dzięki chłopy. To zrobię tak: tuleje kupuję wszystkie, a poduchy to zobaczymy, może jutro jeszcze zdążę na kanał podjechać to mi sprawdzą. Zakup w Allparts więc liczę na porządny towar :)
Rossi zrobiłbym tak jak mówisz, czyli sprawdzał wszystko po kolei. Sęk w tym, że auto oddaję do mechaniora i sam nie mam do niego dostępu w tym czasie. No ale zobaczymy, może się uda wszyściutko jak trzeba :)

Maretzky85 - 06-01-2011, 20:00

macia, tulejki zrób wszystkie, z doświadczenia wiem, że wymiana tylko tylnej nie zawsze przynosi pożądane rezultaty. Kilka razy wymieniałem tylne i niby było ok, ale jak wymieniłem komplet - różnica była gigantyczna :D
Anonymous - 06-01-2011, 22:40

Tak jak Ci pisałem na PW zerknij proszę na prawą boczną poduszkę(stojąc przodem do maski).
W dwóch Coltach miałem ją wywaloną i efekt był taki jak piszesz.
Dodam,że kilku mechaników nie potrafiło znaleźć przyczyny... :)

Anonymous - 07-01-2011, 11:39
Temat postu: Poducha
Czerw prawa poduche silnika ta od rozrzadu wykluczamy - jest nowa mam za niegdzies jeszcze faktury.Chyba ze wam o inna chodzi to przepraszam za niezrozumienie :P
macia - 07-01-2011, 17:28

Łaaaa, Browciu jesteś pewny, że chodzi o tę od strony kierowcy? Po prawej patrząc na auto od przodu??? Jeśli ją wymieniałeś, to już nie wiem co to może się tak tłuc w sytuacjach, które opisałem :roll:
Anonymous - 07-01-2011, 17:43

Zatem lewa :D
macia - 07-01-2011, 21:28

No jak lewa, jak z mojej strony wyraźnie nawala :P
Anonymous - 08-01-2011, 09:10

ta od rozrządu byla przeze mnie osobiscie wymieniana wiec nie ma opcji zeby sie tak szybko zuzyla.To co tak slychac moze niesc po calej maglownicy lub czyms innym wiec tez wez to pod uwage idz na trzepaczke do jakiejs stacji diagnostycznej oni ci tam zbadaja co napierdziela.A i jest nowy lewy tylny wahacz poprzeczny to by bylo na tyle z wymian restza byla GIT
rosomak1983 - 08-01-2011, 15:26

kurde ale co za problem wyjac poduszke i zobaczyc ??? :P
macia - 08-01-2011, 15:36

Rossi Ty się tu nie wymandrzaj tylko powiedz kiedy dostarczysz mi ten krzyżaczek ze schematu :P
Ewentualnie może Browciu masz coś takiego - daj info na pewu.

rosomak1983 - 08-01-2011, 15:50

macia napisał/a:
Rossi Ty się tu nie wymandrzaj tylko powiedz kiedy dostarczysz mi ten krzyżaczek ze schematu :P

heh no to moge Ci wyslać przecie. :P

Anonymous - 08-01-2011, 18:28

Mam taki krzyzaczek Macku no ale Kolega ma pierwszenstwo.Nie kazdy ma zaplecze na takie wygibasy z wykrecaniem :P