[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Nawigacja - Radio 2DIN - Lancer CYxA
Nikod_th - 24-05-2016, 22:58
tokyo, Dzięki za info! Masz może oznaczenie nowego modułu BT który będzie działać z tym radiem? Jak mówisz że się opłaca to będę walczył
tokyo - 02-06-2016, 05:15
warto
....i ciekawostka ......
Szukalem przy okazji zakladania automatycznej kamery parkujacej do przodu taka ciekawostke. Pierwsze moduly usb chodzily na radiach po canie .
Jak bedzie chwila to sprawdze czy to chodzi - popatrzylem po schematach i moze cos z tego bedzie
michal.lukawski - 20-06-2016, 06:23
Siemka orientujecie sie czy podlaczenie audio (wyscie sygnalowe takie jakby RCA) radio-wzmacniacz Rockford dziala na zasadzie Hi-input. Mam schemat kostek i nie mam tam innego wyjscia typu RCA. Radio dotykowe jak na stronie poprzedniej. Pozdrawiam
Arczi89 - 20-06-2016, 08:04
Jak włączasz Rockforda to radio się przełącza w LowOutput. Idzie tymi samymi przewodami tylko w radiu masz brany sygnał nie ze wzmacniacza ale z przedwzmacniacza. A dopiero rockford to zasila i dzieli na głośniki.
Mitsu_Gawlo - 27-06-2016, 20:21 Temat postu: USB pod radio dotykowe Co trzeba zrobić aby doinstalować USB z możliwością odczytu plików pod takie radio dotykowe jak np. z wcześniejszego postu pablo diablo?
Czy wystarczy wyprowadzić kabelek z tylnego panelu, czy jeszcze trzeba dokupywać moduł USB?
=====================
Rozwiązane
Wystarczy zainstalować kabelek USB do radia. Coś takiego:
http://allegro.pl/gniazdo...6462748575.html
Nie potrzeba żadnych modułów dodatkowych. Przynajmniej tak było u mnie. Opcja USB w radiu widniała ale była szara. Teraz wszystko działa
Jednak w obliczu instalacji tabletów z androidem to przestarzała opcja i nie wygląda imponująco. . Może jednak komuś się przyda to info.
jacek63 - 30-06-2016, 12:07
Cześć
Czy ktoś z forumowiczów zakładał sobie chińskie radio z androidem?
Jeśli tak to proszę o opinie czy jesteście zadowoleni bo zastanawiam się nad zakupem.
Wiem, że mogą obsługiwać przyciski z kierownicy, pytanie czy te od bluetooth'a też?
Arczi89 - 30-06-2016, 12:33
Hmm może nie na temat ale to nie jest prawdziwe zdjęcie. Widać jak słabo jest wklejone tło aplikacji na tło ramki. Masz jakieś realne zdjęcia jak to wygląda ?
Poza tym żeby ktoś Ci odpowiedział o jakości czy funkcjach to przydałby się link do radia lub jakiś symbol. Jest dziesiątki chińskich radyjek na allegro do Lancera.
jacek63 - 30-06-2016, 12:52
Tak, wiem że to wklejony obrazek. Nie wiem czy można zamieszczać linki do sklepów na forum. Zasadniczo dostępne są 10 calowe i 8 calowe. Ich specyfikacja praktycznie się nie różnią 4 rdzenie 1.6ghz, 1-2gb ramu i android 4.4 lub 5.1. Chodzi mi bardziej o odczucia kogoś kto ma taki sprzęt.
http://www.aliexpress.com...2597797235.html
.swat. - 30-06-2016, 13:09
jacek63 napisał/a: | Cześć
Czy ktoś z forumowiczów zakładał sobie chińskie radio z androidem?
Jeśli tak to proszę o opinie czy jesteście zadowoleni bo zastanawiam się nad zakupem. | Moi kumple którzy montują radia zawsze powtarzają mi, że już lepiej kupić używane firmowe ( Blaupunkt, Alpine, a najlepiej Clarion bo tę japońską markę montuje fabrycznie Mitsubishi), niż chiński towar. Może cena z przesyłką jest atrakcyjna, ale gdy się zepsuje, a ponoć po 1-3 latach ten sprzęt leci jak zęby na dyskotece, to nie ma zmiłuj. O gwarancji zapomnij, niewielu zabiera się za naprawę tego. Gwarancja wyrobu? Nie ma czegoś takiego. Ruletka jest ten nowy sprzęt, bo nie zawsze nowy jest sprawny, a potem co? Zwrot, fajnie jeśli przyjmą, ale potem oczekiwanie miesiącami na wymianę. Parę tysięcy utopione (zamrożone). Ten chiński sprzęt to jak bzykanie bez gumki. Uda się, nie uda.
To takie moje zdanie
tyku - 30-06-2016, 13:19
.swat. napisał/a: | Parę tysięcy utopione (zamrożone). | Jedynie ze 2 tys. zł.
jacek63, Kupuj i daj znać jak to śmiga. Gdybym nie miał MMCSa, to zaryzykowałbym taką stację.
matiudgk - 30-06-2016, 20:07
2 tys. zł za taki badziew chiński? dokładasz 5 stów i masz używanego MMCSa...
jacek63 - 30-06-2016, 20:53
Panowie, mieliście styczność czy na tylko podstawie zdjęć takie negatywne opinie? Ja nie miałem styczności z MMCS więc nie wiem co potrafi.
Wiem natomiast, że w androidzie mogę uruchomić mapy google i yanosika jednocześnie słuchając muzyki ze spotify. Potrzeba tylko internetu (udostępnienie po wifi z telefonu/router lte/mozliwość podłączenia modemu usb). Czy MMCS oferuje takie możliwości?
Chińczyk nie ma na napędu CD, ale w zamian oferuje większy ekran z pojemnościowym dotykiem.
Co do gwarancji to niektórzy sprzedawcy tych radii na ebayu za ok 50$ oferują 3 letnią gwarancję pokrywającą też koszty wysyłki.
W mojej opinii nie wypada to wcale źle, tym bardziej, że znalazłem już w cenie 331$ czyli ok 1350zł dlatego zastanawiam się nad zakupem.
henryko napisał/a: | Witam!
Zakupiłem na Aliexpress radio - urządzenie multimedialne oparte na androidzie 4.4.4.
https://www.drive2.ru/l/8544559/
Muszę powiedzieć ,że jest to bardzo dobra stacja multimedialna mająca praktycznie wszystko co jest potrzebne użytkownikowi do szczęścia. Z podłączeniem nie ma większego problemu. |
@henryko, dopiero teraz zauważyłem twój post. Czy mógłbyś opisać wrażenia z użytkowania po dłuższym czasie?
brylekVFR - 30-06-2016, 22:03
No super, kup, przetestuj i za te 2,3 lata się okaże czy to jest dobra inwestycja.
Szkoda że nie pisałeś nic wcześniej, w sobotę byłem w Częstochowie i mam u siebie MMCS to byś sobie pomacał go.
A tak od siebie to są rzeczy z chin zrobione dobrze i badziew, jednak w chińskich cudach tanio nie znaczy dobrze. To taka ruletka, uda się nie uda.
henryko - 30-06-2016, 22:16
Jak już wcześniej informowałem kolegów zakupiłem takie radio na androidzie 4.4.4. Mam go zaledwie trzy miesiące, dałem za niego 295$ oczywiście celnicy wzięli tyle ile mieli wziąść i wyszło za całość ok1650zł.
Jeśli chodzi o funkcjonalność to ma wszystko:
-podłączyłem zewnętrzny modem playa E3131 - żadnych problemów - dostęp do internetu, poczty itp.
-podłączenie telefonu komórkowego LG 760 bez żadnych problemów - w momencie włączenia zasilania paruje się bez najmniejszego problemu - rozmówcę słychać w głośnikach samochodu wyrażnie - oczywiście przy dużych prędkościach jest znacznie gorzej(mam nie wyciszony samochód o czym pisałem wcześniej).
- radio z RDS-em przełącza się w trakcie jazdy na silniejszy sygnał jeśli dana stacja słabnie - co jest logiczne i potrzebne (UKF)
- korzystanie z nawigacji to czysta przyjemność - ekran 10.2 korzystam z IGO, Yanosika, Waze - radio gra w tle jak wchodzą komunikaty to się przycisza.
Aktualnie można już kupić tą stację na nowszym androidzie 5.1.1
Czytelność wyświetlacza nawet w słońcu jest dobra. No cóż niektórzy nie polecają bo to chińczyk. Myślę że jednak warto, tym bardziej że w tych nowszych są jeszcze lepsze podzespoły.
Na przeglądzie po podłączeniu MUt-a pokazał błędy audio ale myślę że należałoby przed założeniem nowego zresetować stare ale w tej materii trudno mi się wypowiedzieć - kolega Tokio musiałby zabrać głos.
brylekVFR - 30-06-2016, 22:56
Jeszcze kwestia Rockforda, czy jest na wyposazeniue czy nie.
|
|
|