[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Ubezpieczenie
reneyvan - 19-05-2012, 08:10
maniax86 napisał/a: | ja osobiście miałem po stłuczkach nie z mojej winy do czynienia z OC z PZU i Allianzu.... brat miał do czynienia z OC z Hestii i Link4 i o dziwo..... żadnych problemów nie było z kasą z Allianzu, Hestii i Link4.... największe problemy i najbardziej kręciło i kombinowało PZU z wypłątą kasy... cod |
No właśnie dlatego przeszedłem do Hestii, bo przy okazji likwidacji szkody tak mi poradzono w serwisie.
Hestia nie robi problemu z wypłatą wynagrodzeń.
Ale myślę, że ostatecznie wszystko zależy od konkretnego człowieka (agenta).
RalfPi - 19-05-2012, 09:06
reneyvan napisał/a: | maniax86 napisał/a: | ja osobiście miałem po stłuczkach nie z mojej winy do czynienia z OC z PZU i Allianzu.... brat miał do czynienia z OC z Hestii i Link4 i o dziwo..... żadnych problemów nie było z kasą z Allianzu, Hestii i Link4.... największe problemy i najbardziej kręciło i kombinowało PZU z wypłątą kasy... cod |
No właśnie dlatego przeszedłem do Hestii, bo przy okazji likwidacji szkody tak mi poradzono w serwisie.
Hestia nie robi problemu z wypłatą wynagrodzeń.
Ale myślę, że ostatecznie wszystko zależy od konkretnego człowieka (agenta). |
Otóż to - wszystko zależy od Agenta - Bratu zalał sąsiad mieszkanie.. i to tak ostro.. Przycięli go w Hestii na nie mały pieniądz. Sam też miałem ubezpieczenie w Hestii z początku. Teraz Uniqa - sporo taniej. Za dwa tygodnie też mnie czeka wydatek.. Chyba pójdę znowu do Uniqa'i.
maniax86 - 28-06-2012, 18:41
czy ktoś miał do czynienia z wypłatą odszkodowania z AC z AVIVY?? Nie ukrywam, że zbliża mi się termin ubezpiecznia wiec zaczynam poszukiwania i korzystnych ofert..... Jak na razie Aviva zaproponowała mi 2550 zł za pakiet OC+AC+NW+Asistance.... nie wiem czy jakaś inna ubezpieczalnia zejdzie do takiej ceny..... tylko no właśnie..... jak to wygląda w razie szkody z tytułu AC
BARTIG - 28-06-2012, 21:28
Zapytaj w AXA. Mnie zniżki z OC przenieśli do AC i tak z 1900 w Link4 zrobiło się 1400 w AXA Z tego co czytałem, to wypłata jak w każdej ubezpieczalni - różnie to bywa.
maniax86 - 29-06-2012, 07:38
BARTIG, mniej niż to w avivie to już raczej nie będzie.... no ale zobaczymy.... mam jeszcze czas to sie rozejrze....
BARTIG - 29-06-2012, 09:14
Dzwoń i pytaj. Wstępną dokładną wycenę wysyłają na email. Jeżeli masz jakieś pytania to wystarczy że na ten email odpiszesz, a oni oddzwonią do Ciebie w tym samym dniu i wszystko wyjaśnią
gzesiolek - 29-06-2012, 21:37
maniax86 napisał/a: | jak to wygląda w razie szkody z tytułu AC |
U mnie nie robili najmniejszych problemow... ale robilem bezgotowkowo... wgiecie tylnej klapy zrobili mi z wymiana klapy na nowa a zmniejszenie znizki mialem tylko o 5%
Auto zastepcze i cala obsluga bezproblemowa... poprzednia klape (z wgieciem tez mam)
maniax86 - 02-07-2012, 10:57
gzesiolek, no to super bo najprawdopodobniej u nich ubezpieczenie wykupie...
BARTIG - 02-07-2012, 11:48
ile obliczyli Ci w AXA ?
maniax86 - 02-07-2012, 12:41
BARTIG, koło środy ma do mnie dzwonić agent z wyliczeniami miedzy innymi z AXA..... koles ma pod sobą 15 ubezpieczalni i pewnie z Avivy też coś taniej mi wyliczy bo to co podałem to z infolinii mi wyliczyli składkę i przesłali ofertę.... wiec źle nie bedzie
gringo66 - 02-07-2012, 20:55
Witam. Czy mieliście sposobność ubezpieczenia wTUW?Za mojego miśka (2009) wyliczyli składkę -1700 za pakiet.
maniax86 - 03-07-2012, 07:56
gringo66, Atrakcyjna cena to raz... ja zwracam uwage aby naprawa z AC była na orginalnych częściach i w serwisie.... a czasem w tych najtańszych opcjach tego nie ma...
[ Dodano: 04-07-2012, 10:05 ]
i już wszystko wiadomo..... trochę przedwczesnie się cieszyłem z ceny za OC+AC.... Zapomniałem o jednym istotnym szczególe.... mam auto w kredycie 3 x 33% a co za tym idzie ubezpieczenie AC musi spełniać odpowiednie warunki bo jest pisana cesja na bank. CZyli wszelkie directowe ubezpieczalnie odpadaja, Ac z jakimkolwiek wkładem własnym równiez odpadaja.... musi być opcja full wypas że tak powiem. biorac pod uwagę te kryteria najtaniej z ubezpieczalni akceptowanych przez bank wyszło w Proamie.... 3200 za pełen pakiet..... w piątek ubezpieczam auto bo agent na urlop póxniej wyjeżdża... no ale lepiej zapłacić te 3200 zł niż jak w poprzednim roku 5000 zł
[ Dodano: 04-07-2012, 11:29 ]
Ja już naprawdę nie wiem o co chodzi... zadzwoniłem do innego gościa który też obługuje proame i ten sam pakiet zamiast 3200 cena u niego..... 2330 zł Nie wiem od czego to zalezy i skąd takie rozbieżności cenowe..... ale przebitka prawie 1 tyś to za identyczny pakiet to juz przegięcie
gringo66 - 07-07-2012, 07:02
naprawa z AC była na orginalnych częściach i w serwisie.... i właśnie oni to mi proponują.
pekaes - 18-07-2012, 20:43
Witam,
ja też zacząłem przeglądanie ofert towarzystw ubezpieczeniowych i na razie mam takie propozycje (OC+AC+NW):
1. Aviva - cena: 1 375 PLN, bez udziału własnego, auto zastępcze, oryginalne części
2. AXA - cena: 1 255 PLN, bez udziału własnego, oryginalne części.
Auto z 2009 r., maksymalne zniżki.
Co sądzicie o AXA i Aviva?
Pozdrawiam,
K.
grzes - 18-07-2012, 22:28 Temat postu: BENEFIA MBANK Kilka miesięcy temu ktoś mi na parkingu "przerysował" nieznacznie tylne drzwi (wahałem się nawet czy tak nie zostawić), AC mam w Benefii przez mBank. Likwidacja szkody bezproblemowa, poza dość słabym kontaktem telefonicznym z krakowskim likwidatorem. Ogólnie jednak polecam, do tej pory nie korzystałem z AC więc nie mam porównania, ale wycena w miarę realna (proponowali bezgotówkowo w serwisie, ale wolałem u znajomego blacharza na miejscu), kasa po ok. 2 tygodniach od zgłoszenia.
Dodam, że za pakiet medium OC +AC z drobną modyfikacją zapłaciłem ok. 1050 PLN (pełne zniżki).
W przyszłej polisie zapłacę z powodu szkody ok 100-150 PLN więcej, gdybym szkody nie zgłaszał.
|
|
|