To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - klimatyzacja

13zbyszek13 - 22-09-2010, 18:32

sibkods napisał/a:
A nie mylisz załączających wentyli z klimą ?

No właśnie np.

janekzpolic - 23-09-2010, 11:19

może raz mu sie robi ziamno a raz ciepło pewnie przez tą super działającą klime :lol: :lol:

[ Dodano: 11-11-2010, 14:43 ]
no i wczoraj pojechałem do aso puga i zamówiłem w/w czujnik nasłonecznienia którego w Outku nie dali , jak tylko przyjdzie zamówiona część panowie mi go zamontują w miejsce zaślepki na podszybiu i trzeba będzie chyba pojechać na MUta ale to się okaże przy montażu , swoją drogą nadaję to się do gazet że niby ten sam producent ,ale jednak oszczędza głupie 300 zł , rozumiem że klient Puga jest bardziej wymagający i może go denerwować słabo działająca klima w droższym aucie ale kurcze bez przesady

jorzyk1976 - 22-03-2011, 15:58

witam czy przy temp. zewnętrznej 10-15 stopni. powinna załączyć się sprężarka klimatyzacji czy nie? u mnie stoi nieruchomo.
lexus - 22-03-2011, 16:43

U mnie nawet przy mniejszej sie załącza
rezon - 22-03-2011, 17:03

jorzyk1976 napisał/a:
witam czy przy temp. zewnętrznej 10-15 stopni. powinna załączyć się sprężarka klimatyzacji czy nie? u mnie stoi nieruchomo.
A jak sprawdzasz czy sprężarka stoi nieruchomo? Nie jest napędzana paskiem wielorowkowym? Przypadkiem nie masz na myśli wiatraka klimy?
lexus - 22-03-2011, 17:25

Nie po prostu nie leci zimne powietrze z nawiewów :lol:
joachim69 - 22-03-2011, 17:44

a u mnie leci zimne :roll: i dzisiaj w trasie zmarzłem ,chyba zaczynam odczuwać działanie tej klimatyzacji , wszystkie przełączniki na auto i temp 22 a z nawiewów zimne jak lód
Komandor - 22-03-2011, 17:57

Nie mam manualki pod ręką ale o ile pamiętam to należy ustawić temp na minimum i pozostałe pokrętła na auto aby aktywować kompresor klimy.
Czy ma ktoś zainstalowany od Puga albo Cytryny ten słynny czujnik nasłonecznienia?

Pozdro

lexus - 22-03-2011, 20:09

Cytat:

Czy ma ktoś zainstalowany od Puga albo Cytryny ten słynny czujnik nasłonecznienia?
Ja to mam w outku II :shock:
Komandor - 22-03-2011, 22:21

A czuć, czuć więcej szczegółów? Jaki koszt?
jorzyk1976 - 22-03-2011, 23:01

rezon napisał/a:
jorzyk1976 napisał/a:
A jak sprawdzasz czy sprężarka stoi nieruchomo? Nie jest napędzana paskiem wielorowkowym? Przypadkiem nie masz na myśli wiatraka klimy?

sprawdzam po tym czy sie załączy sprzęgiełko klimy czy nie. u mnie raczej brak środka chłodniczego bo nawet wentylatory nie załączają się.

joachim69 - 23-03-2011, 09:03

Komandor napisał/a:
Nie mam manualki pod ręką ale o ile pamiętam to należy ustawić temp na minimum i pozostałe pokrętła na auto aby aktywować kompresor klimy.

Pozdro
wychodzi na to ze poliftowe wersje go nie posiadaja
Grzesq - 23-03-2011, 09:20

joachim69 napisał/a:
wszystkie przełączniki na auto i temp 22 a z nawiewów zimne jak lód

Ostatnio zamontowałem lusterko fotochromatyczne, które między innymi ma wyświetlacz temperatury, czujnik umieściłem w środku samochodu, dzięki temu mogę weryfikować jak się ma ustawienie temp. na pokrętle do realnej. Powiem Wam, że różnice które zauważyłem przy wyłączonej lub nie klimie to ok 1 stopnia Celsiusa. Nie jest tak źle, ok może dmuchać zimnym na włączonej klimie, ale ostatecznie i tak temperatura w a ucie będzie taka jak ustawiłem.

joachim69 - 23-03-2011, 11:02

średnie pocieszenie jak wraz ze wzrostem prędkości coraz więcej powietrza dostaje się do środka samochodu nawet przy wiatraku na OFF
lexus - 23-03-2011, 11:53

Cytat:
A czuć, czuć więcej szczegółów? Jaki koszt?
Ja to mam w orginale czujnik jest tam gdzie czujnik do świateł przy podszybiu . widać jak działa najlepiej na postoju jak wjeżdzasz z cienia w słonce obroty wzrastają i klima więcej chłodzi .Ale gdyby go nie było to raczej bym go nie instalował dodatkowo.