Nasze Miśki - Elegance by Deejay
robertdg - 22-11-2010, 22:53
Metoda niczym z epoki Fiatów 125P i poldków, grunt, że przynosi oczekiwany efekt
Juiceman - 22-11-2010, 23:02
deejay napisał/a: |
osobiście poradziłem sobie z tym problemem w drastyczny sposób jak co poniektórzy to odbiorą , ale jakże skutecznym |
Drastyczny sposób to mało bardzo delikatnie powiedziane xD
deejay - 22-11-2010, 23:03
jak "góra" nie przyniesie żądane efektu , to zostaje jeszcze cefnięcie rygla zamka drzwi do wewnątrz pojazdu , to jedyne i ostatnie techniczne rozwiązanie
Hugo - 22-11-2010, 23:03
Bo padnę Właśnie wróciłem z garażu, ale zaraz tam wrócę
deejay - 22-11-2010, 23:07
jazda próbna i czekam na opinie , co o tym sądzicie
robertdg - 22-11-2010, 23:12
Właśnie mi się przypomniało w jakim samochodzie miałem podobny efekt, ale działający w drugą strone było to w Fiacie 126EL, przy jeździe powyżej 100km/h odginała się ramka drzwi pasażera, widac to było w oczach, a potrafiła się odgiąc o dobry centymetr, pomimo tego, że Fiacik miał te niby śmieszne rynienki dachowe służace niby do odprowadzania wody, ale i to nie pomagało, później sprawę rozwiązała spawarka i juz drzwi się nie wyginały
Hugo - 22-11-2010, 23:49
Zrobiłem, wszystko trzeszczało i "strzelało". Ramki trochę się dogięły, zobaczymy jutro rano czy będzie efekt. Jak wszedłem do domu to pomyślałem, że niegłupim pomysłem byłoby przetrzeć te "wąsy" uszczelek przylegające do dachu benzyną ekstrakcyjną (guma robi się od niej bardziej miękka i elastyczna i lepiej by przylegała), ale już mi się nie chciało trzeci raz wychodzić na te parszywe powietrze Zrobię to jutro, jak nie zapomnę.
Krzyzak - 23-11-2010, 07:25
już Bartkowi pisałem na PW ale powtórzę - widziałem filmik jak w DDR robili trabanty i wartburgi - niedoskonałości montażu poprawiało się wkładając drewniany klocek w miejscu rygla i sruuuu drzwiami
aż do skutku... potem to samo z maską itd.
film pewnie na tubie do znalezienia
Hugo - 23-11-2010, 08:01
Przed chwilą przejechałem ok. 15 km. Moim zdaniem jest ciszej, ale na 100% pewny nie jestem (od szumów powietrza musiałem oddzielić wycie łożyska z przodu ). Dzisiaj po pracy chyba jeszcze raz pomaltretuję przednie drzwi. Aha i myślałem, że może uciszy się szum wody spod kół, ale jednak nie. Dziwne, że w każdym japońcu jest to tak bardzo słyszalne (nawet w Lexusie is).
Juiceman - 23-11-2010, 15:22
No niestety na mokrej nawierzchni nie pomaga :/ Tak czy siak po ingerencji Bartka Jest ciszej;)
deejay - 23-11-2010, 22:27
może lekko zobrazuje jak mają dolegać drzwi do uszczelek
drzwi względem dachu maja być "schowane" ok 3-4 mm tak jak pokazałem na foto czyli uszczelka samych drzwi ma byc wywinięta przez dociskające drzwi , wiadomo im mocniej bedą dolegać drzwi tym bardzie bedą prężyc przy otwieraniu
Hugo - 24-11-2010, 12:44
deejay boski jesteś Wychodzi na to, że jeszcze muszę podoginać drzwi w swoim. Jedno jest pewne, że trochę już pojeździłem i jest mega różnica. deejay napisał/a: | im mocniej bedą dolegać drzwi tym bardzie bedą prężyc przy otwieraniu | I tego mi zawsze brakowało w Galu. Jest znaczna poprawa po gieciu drzwi, ale jeśli moze być jeszcze lepiej to trzeba giać dalej...
deejay - 24-11-2010, 19:47
Dzisiaj Galuś dostał prezent na zbliżającego sie Mikołaja
jutro rozpórka idzie do odnowienia i czas na montaż
Anonymous - 24-11-2010, 19:57
deejay napisał/a: | Dzisiaj Galuś dostał prezent na zbliżającego sie Mikołaja
|
jeden z najbardziej wytęsknionych modów przez mojego
deejay napisał/a: | jutro rozpórka idzie do odnowienia i czas na montaż |
chrom czy tylko odmalowanie ?
deejay - 24-11-2010, 20:04
Derpin napisał/a: | jutro rozpórka idzie do odnowienia i czas na montaż
chrom czy tylko odmalowanie ? |