To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MitsuManiaki.com - mitsumaniaki.com

Hubeeert - 15-09-2006, 21:00

Ciężko będzie ale spróbuję
Firebee - 15-09-2006, 21:03

dla Ciebie "miszczu" to łatwizna!
Hubeeert - 15-09-2006, 21:06

jednak nie
Firebee - 01-01-2007, 18:41

Kochani,
Jak pewnie zauwazyliscie na naszej głównej stronie pojawił się artykuł sponsorowany - "Inter - Tur" jest pierwszą firmą, która zainteresowała się reklamą w Naszym serwisie (bannery innych firm to sponsorzy Zlotów, bannery prasowe - współpraca bezgotówkowa), co potwierdza tylko nasz stały rozwój i coraz większe zainteresowanie Naszym Klubem (w tej chwili mamy juz ok. 1000 odsłon dziennie).
Oczywiście nie zarobimy fury pieniążków na artykule sponsorowanym (poza tym zaproponowałem promocyjną cenę), ale jest to dobry początek do dłuższej współpracy oraz zachęta dla innych firm (przy okazji proszę o zainteresowanie tym artykułem:) Na pewno sobie tym pomożemy).
Nie pozwolę na to, by nasza główna strona stała się "choinką" reklam itp, jednak musimy sobie pomóc w utrzymaniu oraz rozwoju Klubu, a w najbliższym czasie czeka nas sporo domen do opłacenia.. (oczywiście związanych z naszym Klubem)

Pozdrawiam i dziękuję Wam wszystkim! Nasza wspólna praca nie idzie na marne.

Firek

p.s. szczegóły dotyczące współpracy z Inter-Tur umieszczę w dziale tylko dla Klubowiczów zaraz po potwierdzeniu wpłynięcia przelewu.

Anonymous - 18-01-2007, 01:16

ej a już nie jest po swiątach ?? powrócimy do dawnego bannera na stronie głównej ?? bo mimo ze ten świąteczny jest gites to już mi sie przejadł troszku i strona wydaje sie taka mało aktualna przez to ;p ;p a może na nowy rok graficy wymyśla cosik nowszego ?? :)
mead - 09-04-2010, 11:22

Witam, z racji nudow dzisiaj w pracy przegladalem sobie nasza strone glowna i zauwazylem ze jest ona bardzo nieaktualna. W zlotach fotorelacja zakonczyla sie na V a tegoroczny bedzie juz VIII, w gadzetach brak polowy dostepnych obecnie, za to duzo takich ktorych juz nie ma itd. itp. Przyszla mi do glowy mysl, skoro obecnie zarzadzajacy strona nie sa w stanie ogarnac forum i strony moze warto pomyslec o paru osobach, ktore wziely by pod swoja opieke wybrane podstrony? Ja osobiscie chetnie bym w miare wolnego czasu pare rzeczy uaktualnil (jakies pojecie o tym - informatyk z wyksztalcenia). Jakby nie patrzec strona to nasza wizytowka bo na naklejkach jest adres strony a nie forum
akbi - 10-04-2010, 06:56

mead, osobiscie jestem ZA, ale poczekajmy na slowo Igi'ego, ktory jest tam glownodowodzacym.
igi - 10-04-2010, 09:05

Ja jestem jak najbardziej za. Arek przeniósł stronkę na serwer mitsumaniaków ale jest tam trudność w zrobieniu ftp i w dostępnie np do phpmyadmina.
Chciałem trochę zmienić wygląd strony i postaram się to zrobić w miarę możliwości.

Co do uaktualnienia obecnych danych to zapraszam na PW lub na gg (gg to raczej mam odpalone w tygodniu) a na pewno się dogadamy :)

Firebee - 11-04-2010, 09:52

jesli mogę się wtrącić to jestem za. Dajmy koledze dostęp do mambo i niech aktualizuje:)
arekp - 11-04-2010, 12:35

igi napisał/a:
jest tam trudność w zrobieniu ftp i w dostępnie np do phpmyadmina

Pierwsze zgadzam sie, chwilowo niemozliwe. Jak mi podeslecie jaki skrypt mam wgrac na serwer to utworze baze, adres testowy i wgram skrypt. Reszte sobie skonfigurujecie za pomoca instalatora skryptu bez dostepu do plikow ktory nie jest konieczny przy takich instalacjach.

Drugie ... niepotrzebne komus kto ma dostep do panelu zarzadzania CMSem strony.

ps. zeby bylo jasne, bo mimo informacji na forum pojawily sie pytania Firka, wiec i pewnie inne zainteresowane osoby tez nie wiedza. Strona klubowa (mitsumaniaki.com) jest od jakiegos czasu na klubowym serwerze i NIE NALEZY oplacac dotychczasowego dodatkowego hostingu na kolejny rok.

Owczar - 05-04-2011, 21:22

Widzę, że minął rok, a w temacie stoi :)

Wyszedłem do Firebee z propozycją przeniesienia treści strony do Joomla 1,5. Przeniesienie ręczne, bo jakby nie było treście nie jest dużo.

Zrobiłem już układ strony głównej, analogiczny jak ten co jest. Takie samo menu itd. Według mnie Joomla da nam większe możliwości zmian w wyglądzie strony. Warto byłoby ożywić tę stronę, bo w tej chwili główny ruch generuje forum.

Zaproponowałem też pewne zmiany. Tj włączenie rejestracji użytkowników (klubowiczów) z aktywacją przez admina strony. Po weryfikacji akbi mógłby aktywować konto i przypisać numer klubowicza łącznie z resztą zmian. Pozostaje kwestia istniejących klubowiczów. W ich wypadku wystarczyłaby rejestracja tych którzy chcą korzystać (na ten sam mail co na forum), bo tym akbi mógłby weryfikować i aktywować konta. Można się też bawić w przeniesienie czerownych z bazy forum. Arekp, czy byłby możliwy eksport wybranej grupy z bazy? Wtedy wszyscy czerwoni mieliby konta i te same hasła co na forum w chwili zrzutu. Kodowanie haseł jest z tego co wiem md5.

Część strony byłaby dostępna tylko dla zalogowanych. Poza tym proponowałbym przydzielenie chętnym osobom konta redaktora, do pisania relacji ze spotów, zlotów.
W tym punkcie kolejny pomysł to właśnie rozszerzenie menu o spoty regionalne i podzial na regiony.
Wtedy dajmy na to moderator lub osoba odpowiedzialna, mógłby dodawać relacje ze spotów, a potem admin tylko by je akceptował.

Poniżej jakieś propozycje (to tylko skórki, jeszcze bez modyfikacji).

Te akurat niewiele się różnią, ale według mnie są bardziej czytelne niż obecna strona. O pomoc w grafice głównej poproszę użytkowników, bo jest sporo grafików, którzy się znają na tym :)

Ale dostęp do ftp by się jednak przydał. Chociażby do modyfikacji szablonów. Czy coś w tym temacie się zmieniło?

akbi - 06-04-2011, 13:39

może i Joomla lepsza od Mambo [nie mam zdania gdyż nie jestem w tym aż tak biegły] natomiast uważam, że główny problem w atrakcyjności naszej strony to brak osoby/osób - które by się tym ambitnie zajęły i systematycznie nanosiły zmiany.

Kwestia techniczna to drugorzędna sprawa.

Firebee - 06-04-2011, 14:21

a na PW nie rozmawialiśmy by pozostać na Mambo i ją sprbować udoskonalić? czy moje niezbyt niechętne nastawienie na przejście na Joomle poskutkowało tym postem? czyli, że skoro ja nie bardzo, to niech forumowicze się wypowiedzą :roll:

technicznie wszystko działa, można odświeżyć wygląd, ale bardziej się przydadzą osoby, które pobawią się przy artykułach, opiszą ostatnie Zloty mitsubishi, dodadzą artykuły, itp..

bo z całym szacunkiem, osoby które deklarowały się do powyższego nie dokonały od roku ani jednej zmiany

Owczar - 06-04-2011, 14:51

Firebee napisał/a:
a na PW nie rozmawialiśmy by pozostać na Mambo i ją sprbować udoskonalić? czy moje niezbyt niechętne nastawienie na przejście na Joomle poskutkowało tym postem? czyli, że skoro ja nie bardzo, to niech forumowicze się wypowiedzą :roll:

Tak rozmawialiśmy :) Mój post nie jest spowodowany Twoją niechęcią, bo myślę, że Cię przekonam jednak do zmiany. Wrzucę dzisiaj stronę na swój hosting to zobaczysz różnice. Z Twojego punktu widzenia powinno być in plus. Będziesz miał do dyspozycji edytor artykułów itp. Samo menu jest bardzo podobne. Jeśli chodzi o Mambo, to zajrzałem do panelu i widzę, że daje mniejsze możliwości. Czytałem też o różnicach i na joomlę jest zdecydowanie więcej dodatków...
Napisałem bardziej od strony technicznej i dostępu do FTP. Firek, bez Twojej zgody nic nie będzie zmieniane, niezależnie co powiedzą forumowicze :)

Firebee napisał/a:
technicznie wszystko działa, można odświeżyć wygląd, ale bardziej się przydadzą osoby, które pobawią się przy artykułach, opiszą ostatnie Zloty mitsubishi, dodadzą artykuły, itp..

Właśnie o to chodzi. Na regionalnym wrzucę tematy czy będzie ktoś chętny do pisania artykułów o spotach, a na ogólnym można zapytać o osoby chętne do relacji ze zlotów i podobne artykuły. Nie muszą to być nawet stałe osoby. Można dać wybranym osobom status redaktora i będą wrzucali artykuły bez logowania do admina. Pozostanie tylko przejrzeć i opublikować. Myślę, że to znacznie ułatwi sprawę.

Firebee - 06-04-2011, 15:33

tu nie chodzi absolutnie o moją zgodę. chodzi tylko o to, że poza Twoją na pewno wielką pracą przy przenosinach całej strony na joomlę na podanych zrzutach nie widzę praktycznie zbyt dużej różnicy co do naszej strony:)