Nasze Miśki - FTO LHD LPG
_Slawek_ - 20-05-2012, 19:36
Dzięki Zapowiada się, że jednak będą to s.drive 205/50R16, bo ponieważ:
1. Yokohama pisze, że są "Porywające, trzymające się pewnie drogi i przeznaczone do samochodów sportowych" A c.drive2 "to opona głównie dedykowana dla samochodów kompaktowych i dużych samochodów rodzinnych" Wprawdzie osiągami ftulcowi bliżej do dzisiejszych kompaktów, ale wygląd obiecuje dużo więcej
2. Skoro już dostanie ori felgi, to niech ma i opony w dedykowanym rozmiarze.
3. Doczytałem się w opiniach, że s.drive są zadziwiająco miękkie i komfortowe jak na opony do aut sportowych. Dodając do tego opinię na temat felg, które zostawiłem do regeneracji to "trzeba się porządnie postarać, żeby te felgi uszkodzić". Także mam nadzieję, że ani komfort podróżowania ani trwałość zawieszenia i podróżujących uzębienia na tym wyborze nie ucierpi
FTOrek - 20-05-2012, 20:10
Właśnie komfort jazdy miałem na myśli.Jeśli opony s.driver zapewnią Ci komfort i będą trzymać się drogi to super.Napiszesz oczywiście jak się sprawują.Powodzenia.
_Slawek_ - 20-05-2012, 21:44
Tak poza tematem opon, to FTO ma zaskakujący prześwit, dzisiaj jak mu się przyjrzeliśmy na parkingu, to bliżej mu do SUV-ów niż do aut miejskich Ale chociaż przy parkowaniu nie trzeba się stresować ile zostało miejsca do krawężnika
Jakoś niedawno jeszcze narzekałem na marne przyspieszenie 0-100km, bo wychodziło mi w kilku próbach 8,8s. Po tym jak znalazłem broszurę z 1998r. dla 200-konnego FTO GPX, to już nie narzekam Aż mi się nie chce wierzyć, że w 5-biegowym tiptronicu tak źle to wygląda
Krzyzak - 20-05-2012, 22:42
ja też jestem ciekaw tych opon, bo jesienią planuję zakup zimówek - widziałem na jakiejś toyocie yokohamy w fajnie wyglądały
konkurują z nokian i michelin
Xsystoff - 21-05-2012, 00:06
_Slawek_ napisał/a: | Aż mi się nie chce wierzyć, że w 5-biegowym tiptronicu tak źle to wygląda |
Niezaleznie od nazwy handlowej jest to nadal stary jak swiat automat ze sprzeglem hydrokinetycznym i powolnym startem z miejsca, mozliwosc recznego sterowania niewiele tutaj zmienia. Niestety to nie manual ze strzelimy sprzeglem i odjazd, tylko musi wygrzebac sie z niskich obrotow, a ze silnik ma slaby dol to troche to potrwa Stare automaty z miejsca sa powolne, ale za to przy redukcjach.... Za sa bardzo wygodne i jak sie przestrzega kilku zasad trwale.
rosomak1983 - 21-05-2012, 02:02
Krzyzak napisał/a: | ja też jestem ciekaw tych opon, |
tez zakupiłem s-drivy wiec bedziemy testowac ze Sławkiem
FTOrek - 21-05-2012, 09:41
Sławek-wiedziałem ,że w FTO nie ma cudów,jeśli idzie o przyśpieszenie.Nie jest też żle.
Dlatego przenieśliśmy silniczek do CJ0.Tu mu dobrze.Na osiągi nie narzekam.Zawsze może być lepiej.
_Slawek_ - 01-06-2012, 20:21
Nareszcie do FTO powróciła klima Jest jednak podobno jakaś drobna nieszczelność, ale podczas testów na warsztacie nie dało jej się na szybko wykryć. Jutro jadę na weryfikację, czy faktycznie problem istnieje.
Od jakiegoś czasu czekają już opony
Jeszcze tylko felgi do odebrania za około tydzień i kompletne koła po raz pierwszy w PL powrócą do fabrycznych wymiarów
Mam nadzieję, że Yokohamy okażą się odczuwalnie lepsze dla ftulca niż Pirelli P7, do których właściwie nie miałem zastrzeżeń poza hamowaniem na mokrym. Oby tylko zejście z profilu 55 na 50 nie zabolało
Xsystoff - 01-06-2012, 21:04
Gratuluje dobrej opony Wszyscy zakladaja chinszczyzne, a tutaj porzadna Yoko 5% nie powinno bolec, przynajmniej ja nie odczulem zmiany.
Jogurt - 01-06-2012, 22:18
będziesz Pan zadowolony.
_Slawek_ - 02-06-2012, 13:13
Znalazłem! W końcu jestem zdecydowany na konkretny kolor na dół zamiast srebrno-szarego:
...i pierwszy komentarz jaki usłyszałem to... "sraczkowaty"
To jak to w końcu jest? Bo producent określa go jako "pomarańczowy metallic"
londolut - 02-06-2012, 13:34
_Slawek_, a może by zrobić po ludzku - jeden kolor ale za to taki, który zabija na wejściu? Np szara perła:
Anonymous - 02-06-2012, 14:24
londolut, + 1 urywał by jaja
albo jeszcze opcja na folię i w szary mat go zrobić
rosomak1983 - 02-06-2012, 15:09
_Slawek_, zdecydowanie w jeden kolor całosc. Wybrałbym biały... albo kawasaki ninja zielony, albo.... kanarkowy.
_Slawek_ - 02-06-2012, 17:02
londolut napisał/a: | _Slawek_, a może by zrobić po ludzku - jeden kolor ale za to taki, który zabija na wejściu? Np szara perła: |
rosomak1983 napisał/a: | _Slawek_, zdecydowanie w jeden kolor całosc. |
Po ludzku to na pewno nie będzie Może kiedyś Ale dzięki za pomysł z szarym, jakoś całkowicie go pomineliśmy przy szukaniu następcy srebrnego. Biały chciałem, ale ze strony bardzo wpływowej osoby odczuwałem naciski już bardziej w stronę pomarańczowego
Wstępnie jestem umówiony na jutro z lakiernikiem, jeśli się dogadamy co do ceny i terminu to powinno się coś ruszyć w temacie.
|
|
|