To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Sportowa Elegancja

Torp12 - 11-12-2011, 12:51

sveno napisał/a:
Torp12 napisał/a:
"Sportowcy" powiedzcie mi czy da sie zdjac ten pierscien przy samym szkle?
dlaczego tylko "sportowcy" preliftowi Avancowcy też mają taki halogen. Ja zrobiłem tak jak napisaleś, oczysciłem szczotą drucianą, okleiłem soczewkę i prysnąłem chromem :)

Torp12 napisał/a:
Marcin to 2.0 jeszcze Cie zaskoczy
głowica DOHC+turbo?

edit:
Torp jak masz już wyjęte te halogeny to czy móglbyś je pomierzyć dla mnie? zastanawiam się czy takie coś:
http://allegro.pl/halogen...1980006775.html
da się tam włożyć.

A nawet nie wiedzialem ze Avance mial takie same:) Musze zerknac czy ten pierscien bedzie widac czy tez nie co by pomyslec o tych chromie;)

Sveno Turbo napewno nie:] Głowica DOHC o tym nie myslalem;)

Ok, pomierze. A czemu chcesz zmieniac?

Owczar - 11-12-2011, 13:32

Torp12 napisał/a:
Sveno Turbo napewno nie:]

No to mnie nie zaskoczy :) Pomyśl nad 2.0V6 Mivec z FTO. Ja żałuję, że nie zrobiłem takiego SWAP-a...

Torp12 - 11-12-2011, 13:44

Owczar napisał/a:
Torp12 napisał/a:
Sveno Turbo napewno nie:]

No to mnie nie zaskoczy :) Pomyśl nad 2.0V6 Mivec z FTO. Ja żałuję, że nie zrobiłem takiego SWAP-a...

Owczar Bez turbo 160 koni i myslec ze Twoja vałka z tipem mogla by miec problem:)

A to serce z FTO.... A skrzynia?

Owczar - 11-12-2011, 13:56

Torp12 napisał/a:
Owczar Bez turbo 160 koni

Nie ma szansy na te konie w tym silniku :) Po zmianie dolotu, wydechu i strojeniu z wirusem może wyciągniesz 14x KM. Ale to jak dobrze pójdzie.

Torp12 napisał/a:

Razem ze skrzynią.

Torp12 - 11-12-2011, 14:06

Owczar napisał/a:
Torp12 napisał/a:
Owczar Bez turbo 160 koni

Nie ma szansy na te konie w tym silniku :) Po zmianie dolotu, wydechu i strojeniu z wirusem może wyciągniesz 14x KM. Ale to jak dobrze pójdzie.

Torp12 napisał/a:

Razem ze skrzynią.

Kto powiedzial ze nie mozna grzebnac cos głębiej:P:P:P

A ten engine i skrzynia pasuje wogole? Czy mocna rzezba?

Owczar - 11-12-2011, 14:15

Podobno pasuje, ale o szczegóły trzeba by zapytać Bartka. Podobno od tego silnika pasują głowice go 6A13. A wtedy jeszcze większe możliwości. Gdybym miał manual to bym pewnie swapował głowice, ale z AT za dużo grzebania w sterowniku. Te Mivec wychodziły z automatem, ale bez tipa. Najlepsza opcja to manual w tym wypadku. Wtedy komputer skrzyni nie przeszkadza.
Torp12 - 11-12-2011, 22:45

Sveno Zmierzyłem ten halogen. Dlugosc od czubka soczewki do konca ochronnej gumki to 14cm. Średnica wacha się od 5,5 do 6,5 bo on sie chyba troche rozszerza. Patarzac na wymiary z aukcji to one powinny podejsc. Pytam tylko czemu chcesz je zmieniac?:)

Mocowania trysniete druga warstwa czarnego akrylu. Sie zastanawiam czy na koniec nie trysnac ich bezbarwnym co by zrobic powloke ochronna przed wilgocia, co sadzicie?

sveno - 11-12-2011, 23:15

Torp12 napisał/a:
Pytam tylko czemu chcesz je zmieniac?:)
u mnie te chromowane pierscienie są w ciężkim stanie, zwłaszcza prawy bo ma dość konkretne wżery, oczywiście zabezpieczyłem to i pomalowałem tak jak mówiłem, ale i tak nie wygląda to najlepiej.
Hugo - 11-12-2011, 23:19

Torp12 zderzak tylny Avance mam już zaklepany :mrgreen: Dzięki uprzejmości prawdziwego mitsumaniaka. Teraz jest to już pewne. Niestety są 2 minusy: nie ma dokładek błotników, więc szukam, no i muszę czekać do czerwca, ale to mi nawet pasuje.
Torp12 - 11-12-2011, 23:39

Ja mam nadzieje ze jutro na spocie bedzie Keleron to oblukam dokladnie sporta u niego i ile widac te halogeny:)
Hugo bardzo mnie to cieszy, ale ja do czerwca bede miec gotowe;)

sveno - 11-12-2011, 23:52

Hugo napisał/a:
nie ma dokładek błotników, więc szukam,
ja spróbuje je dorobić, jak dobrze wyjdzie i jak będziesz chciał to mogę zrobić jedną parę więcej :)
m6riano - 12-12-2011, 07:26

Torp12, co robisz ze starym zderzakiem..?;-)
Hugo - 12-12-2011, 08:20

sveno napisał/a:
jak dobrze wyjdzie i jak będziesz chciał to mogę zrobić jedną parę więcej
Nie wiem jak chcesz je dorobić, ale jeśli Ci się uda to na 100% jestem chętny.
Torp12 - 12-12-2011, 09:03

m6riano napisał/a:
Torp12, co robisz ze starym zderzakiem..?;-)

Good question:P
Myslalem co by zatargac go do domu i zrobic z niego "okucie" lozka z halogenami nocnymi :D :D:D

A tak na serio to chyba go bede uplynniac...

Torp12 - 14-12-2011, 21:29

Dzisiaj wziolem sie za same halogeny.
Oczyscilem, dalem podklad:

Potem dalem czerń:

W weekend zakupie chrom i wykoncze je;)