To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - Luźne rozmowy o naszych galantach 7 generacji

areksz121 - 14-07-2012, 20:22

Wszyc napisał/a:
Byłem Zdobyłem Wróciłem :twisted: Projekt Ryo-ohki 2.0 T 4x4 kwitnie :twisted:

No Krzychu, coś się jednak dzieje :P A u mnie troszkę mniejsze kroczki, choć mogę się pochwalić prawie skończoną wiązką 3tyg temu, bo teraz to ja sam kwitnę na dupce w domu :roll: :mrgreen: Ale już niedługo będę pełnosprytny :P

Wszyc - 14-07-2012, 20:45

robertdg napisał/a:
Utytłałeś WP11
pfff a moje to to ? :P :mrgreen:

Arku co się nic nie dzieje tylko zbieram złom :P

norbereto - 30-07-2012, 09:57

Panowie nie macie gdzieś haka do galanta ? heh wiem ze to grzech ale przyszedł czas na podpięcie przyczepki :) co by diesel mógł puścić oryginalną chmurę … :)

I jeszcze jedno szukam zabezpieczenia nawet nie wiem jak to nazwać , ostatnio szarpnąłem uchwyt od przesuwania siedzenia i zszedł plastik z tej metalowej części a zabezpieczanie przepadło …;/ gdzie taką drobnostkę szukać?

areksz121 - 30-07-2012, 11:25

Szukać po okolicznych szrotach, lub u tych co mają Galanty w częściach...w ostateczności mogę takie coś załatwić (jeśli chodzi o zabezpieczenie).
norbereto - 30-07-2012, 14:14

ciężko u mnie w okolicy o szroty na poziomie znaczy z galami :) ale rozejrzę się , dzięki za odpowiedz .
PS. jak nie znajdę tego zabezpieczenia to się odezwę ... :)

tpodsiadlo - 30-07-2012, 15:56

jakby co, to ja mam poza silnikiem prawie calego na czesci
szpala85 - 05-08-2012, 23:38

pany a ma ktoś komputer SRS pożyczyć , albo za symboliczną kwotę od kupię :wink:

wkurza mnie jeżdżenie z tą świecącą lampką na czerwono ..... a błędu i tak nie skasuję bo nie mam gdzie ....

poza tym mój gal po wymianie płynu w automacie nabrał wigoru :twisted:

aż przypomniały mi się czasy mego byłego Colta C53A 1,6 Gti :mrgreen: tylko colt miał wygodniejsze siedzenia :wink:

areksz121 - 06-08-2012, 07:30

Na biedę to i żarówkę możesz wyciągnąć na czas, kiedy będziesz miał drugi sterownik, ja w sumie mam drugi, tylko nie wiem jak z przesyłką z NL...oddam za czteropak jakby co :mrgreen: Chyba, że na ZLOT zajedziesz, albo ktoś kto będzie weźmie w Twoje okolice :wink:
Maretzky85 - 06-08-2012, 07:38

potrzeba silnika 2.0 V6 :) Ma ktoś może ?
areksz121 - 06-08-2012, 08:29

Ja będę miał najpóźniej za dwa miechy, tylko nie wiem, czy urządza Cię przebieg oryginalny 395tys w tej chwili :wink: Sam powoli zabieram się za składanie drugiego, ale trochę w innym wydaniu... :twisted:
Wszyc - 06-08-2012, 19:02

areksz121 napisał/a:
Sam powoli zabieram się za składanie drugiego, ale trochę w innym wydaniu...

Się zabierasz jak ja za blacharkę :twisted: narobił szumu a teraz się zabiera i zabiera jak ja :P

areksz121 - 06-08-2012, 20:10

Ej no 3tyg choroby i kasa poszła na bieżąco...pewnie już bym miał poskładany :wink: Nie bój nic Krzychu, na weekend zaczynamy składać, brakuje wiązkę sprawdzić i żeby głowice z wczasów wróciły :twisted: Przed Zlotem może i odpalę, ale pewnie w zielonego nie zdążę wsadzić :roll:
Wszyc - 06-08-2012, 22:15

Luzik ja postaram się jakoś w ogóle dotrzeć na zlot oczywiście bez miśka Galant nawet nie wiem czy zdąży się pokazać na przyszło rocznym zlocie haha :D potrzeba mi tyle kasy co trzeba na EA5A avance z 2002 roku w idealnym stanie :D żeby w ogóle Ryo-ohki wyjechał z garażu o własnych siłach ;) o to tak byle jak na 14stkach :D bo nowe hamulce + opony nowe + felgi to koszt kolejnego EA :lol: ide się zastrzelić.... :roll:
Maretzky85 - 06-08-2012, 23:08

Ja potrzebuje na już :P Na dniach znaczy, jutro może polece od otwocka po motur ze skrzynką razem :)
Mythicus - 09-08-2012, 08:52

Co możecie mi polecić jeśli chcę w galancie 1996 2.0 glsi wymienić wajchę zmiany biegów? Ta seryjna średnio mi się podoba i jest za długa,przywykłem do wajchy z civica vgen żabki a i tam mogłaby być krótsza :P . Wieczorem wrzucę zdjęcie kierownicy która wala mi się po piwnicy i powiecie czy będzie pasować :)