[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Wyświetlacz wielofunkcyjny (licznik) - Lancer CYxA
WiValdiBB - 26-05-2021, 19:03
ma_ko napisał/a: | Kupiłem i wymieniłem wyświetlacz w moim outlanderze. nowy wyświetlacz ma nr 8100B202 i oprócz tego że jest od diesla wszystko gra. Zastanawiam się tylko czy czujniki tpms działają? Podczas rozruchu nie świeci się ikona Ciśnienia w kole a w Settings nie mam opcji resetu TPMS jak ludzie pokazują na niektórych filmikach. W starym raczej działało bo tydzień temu kupiłem i wprogramowalem czujniki zeby ikona zgasLa. | Ten typ tak ma, są takie które mają TPMS
ma_ko - 26-05-2021, 20:03
Dzięki za odpowiedź. Przed chwilą sprawdziłem pod kompresorem na stacji, jak spuscilem powietrze to pokazał się komunikat o niskim ciśnieniu. Co prawda dioda się nie zapaliła ale sukces jest.
WiValdiBB - 27-05-2021, 09:33
ma_ko napisał/a: | Dzięki za odpowiedź. Przed chwilą sprawdziłem pod kompresorem na stacji, jak spuscilem powietrze to pokazał się komunikat o niskim ciśnieniu. Co prawda dioda się nie zapaliła ale sukces jest. | Te liczniki nie są w 100% kompatybilne, ja np podmieniłem kolor z ASXa i nie mam kontrolki świec żarowych, a produkuje je kilka firm i mają ze sto nr katalogowych, sądzę że są współzałeżne z wersjami ETACSa i innymi modułami, wiadro sliwek temu który opublikowałby kompatybilność tych modułów, jak na razie to sami je że tak powiem macamy
ma_ko - 27-05-2021, 15:46
WiValdiBB napisał/a: | ma_ko napisał/a: | Dzięki za odpowiedź. Przed chwilą sprawdziłem pod kompresorem na stacji, jak spuscilem powietrze to pokazał się komunikat o niskim ciśnieniu. Co prawda dioda się nie zapaliła ale sukces jest. | Te liczniki nie są w 100% kompatybilne, ja np podmieniłem kolor z ASXa i nie mam kontrolki świec żarowych, a produkuje je kilka firm i mają ze sto nr katalogowych, sądzę że są współzałeżne z wersjami ETACSa i innymi modułami, wiadro sliwek temu który opublikowałby kompatybilność tych modułów, jak na razie to sami je że tak powiem macamy |
No myśle podobnie, mam widzę puste miejsce na żaróweczke pod znakiem przyczepy, jako że mam hak to moze coś potem zaimprowizuje żeby to wykorzystać
Jeszcze się pochwalę że samemu udało mi się cofnąć licznik o 40tys km. Ten co kupiłem miał za duży przebieg więc musiałem skorygować
WiValdiBB - 27-05-2021, 17:20
ma_ko napisał/a: | WiValdiBB napisał/a: | ma_ko napisał/a: | Dzięki za odpowiedź. Przed chwilą sprawdziłem pod kompresorem na stacji, jak spuscilem powietrze to pokazał się komunikat o niskim ciśnieniu. Co prawda dioda się nie zapaliła ale sukces jest. | Te liczniki nie są w 100% kompatybilne, ja np podmieniłem kolor z ASXa i nie mam kontrolki świec żarowych, a produkuje je kilka firm i mają ze sto nr katalogowych, sądzę że są współzałeżne z wersjami ETACSa i innymi modułami, wiadro sliwek temu który opublikowałby kompatybilność tych modułów, jak na razie to sami je że tak powiem macamy |
No myśle podobnie, mam widzę puste miejsce na żaróweczke pod znakiem przyczepy, jako że mam hak to moze coś potem zaimprowizuje żeby to wykorzystać
Jeszcze się pochwalę że samemu udało mi się cofnąć licznik o 40tys km. Ten co kupiłem miał za duży przebieg więc musiałem skorygować | Tam nie ma zadnych żaróweczek , są tylko LEDy na stałe wlutowane w płytę, jest soft do testu zapala wszystkie kontrolki, korekta przebiegu to zaden problem po wylutowaniu EEpromu, ja rozkminiłem kodowanie przebiegu, VIN sobie tez zmieniłeś na oryginalny w liczniku ? Jak nie będziesz miał tego samego cow ETACSie to bedzie notorycznie wywalało błąd DTC
ma_ko - 27-05-2021, 18:22
WiValdiBB napisał/a: | ma_ko napisał/a: | WiValdiBB napisał/a: | ma_ko napisał/a: | Dzięki za odpowiedź. Przed chwilą sprawdziłem pod kompresorem na stacji, jak spuscilem powietrze to pokazał się komunikat o niskim ciśnieniu. Co prawda dioda się nie zapaliła ale sukces jest. | Te liczniki nie są w 100% kompatybilne, ja np podmieniłem kolor z ASXa i nie mam kontrolki świec żarowych, a produkuje je kilka firm i mają ze sto nr katalogowych, sądzę że są współzałeżne z wersjami ETACSa i innymi modułami, wiadro sliwek temu który opublikowałby kompatybilność tych modułów, jak na razie to sami je że tak powiem macamy |
Jeszcze się pochwalę że samemu udało mi się cofnąć licznik o 40tys km. Ten co kupiłem miał za duży przebieg więc musiałem skorygować | Tam nie ma zadnych żaróweczek , są tylko LEDy na stałe wlutowane w płytę, jest soft do testu zapala wszystkie kontrolki, korekta przebiegu to zaden problem po wylutowaniu EEpromu, ja rozkminiłem kodowanie przebiegu, VIN sobie tez zmieniłeś na oryginalny w liczniku ? Jak nie będziesz miał tego samego cow ETACSie to bedzie notorycznie wywalało błąd DTC |
Co do zaroweczki to od tyłu za ikoną przyczepy jest puste miejsce więc raczej jest tam jakaś rzecz może w innych wersjach. Narazie nie mam żadnego błędu DTC ale dla pewności mógłbyś zarzucić jakimś linkiem jak ustawić ten VIN. Rozumiem że będę musiał wylutowac eeprom jeszcze raz?
WiValdiBB - 27-05-2021, 18:55
ma_ko napisał/a: | WiValdiBB napisał/a: | ma_ko napisał/a: | WiValdiBB napisał/a: | ma_ko napisał/a: | Dzięki za odpowiedź. Przed chwilą sprawdziłem pod kompresorem na stacji, jak spuscilem powietrze to pokazał się komunikat o niskim ciśnieniu. Co prawda dioda się nie zapaliła ale sukces jest. | Te liczniki nie są w 100% kompatybilne, ja np podmieniłem kolor z ASXa i nie mam kontrolki świec żarowych, a produkuje je kilka firm i mają ze sto nr katalogowych, sądzę że są współzałeżne z wersjami ETACSa i innymi modułami, wiadro sliwek temu który opublikowałby kompatybilność tych modułów, jak na razie to sami je że tak powiem macamy |
Jeszcze się pochwalę że samemu udało mi się cofnąć licznik o 40tys km. Ten co kupiłem miał za duży przebieg więc musiałem skorygować | Tam nie ma zadnych żaróweczek , są tylko LEDy na stałe wlutowane w płytę, jest soft do testu zapala wszystkie kontrolki, korekta przebiegu to zaden problem po wylutowaniu EEpromu, ja rozkminiłem kodowanie przebiegu, VIN sobie tez zmieniłeś na oryginalny w liczniku ? Jak nie będziesz miał tego samego cow ETACSie to bedzie notorycznie wywalało błąd DTC |
Co do zaroweczki to od tyłu za ikoną przyczepy jest puste miejsce więc raczej jest tam jakaś rzecz może w innych wersjach. Narazie nie mam żadnego błędu DTC ale dla pewności mógłbyś zarzucić jakimś linkiem jak ustawić ten VIN. Rozumiem że będę musiał wylutowac eeprom jeszcze raz? | Nie ma opcji aby ustawić VIN, tak musisz wylutowac EEproma i w HEXie zmienic VIN, wgrać
grzesiopol - 27-05-2021, 19:01
To puste miejsce to jest właśnie kontrolka haka. W starszych licznikach jest na górze w kontrolkach po prawej a w nowszych na dole cyferblatu prędkościomierza.
Co do ustawiania vinu i cofaniu licznika to proponuje wymienić się wiedzą na PM chyba wiadomo dlaczego.
schak - 05-10-2021, 15:00
Czy licznik z Lancera 1.8did z roku 2011 jest w kolorze?
Numer na liczniku jest 8100B366.
Chce go założyć do Outlandera 2 2.0din
grzesiopol - 05-10-2021, 15:48
schak napisał/a: | Czy licznik z Lancera 1.8did z roku 2011 jest w kolorze? | Nie jest, jest to poliftowy licznik ale jeszcze zwykły.
Liczniki kolorowe mają taki dodatkowy dekor między środkiem a cyframi tak jak na zdjęciu poniżej.
Karczan - 14-01-2023, 22:34 Temat postu: [CY3A 1.8] Wymiana licznika na kolorowy Witam,
wiem, że na forum powstawały już tematy na temat wymiany liczników monochromatycznych na te nowsze kolorowe w Lancerach i myślę, że większość przeczytałem, lecz rodzi się moje pytanie, otóż:
Mam Lancera 1.8 4B10 143 km czyli z hydraulicznym wspomaganiem kierownicy. Czy jedynym odpowiednim kolorowym licznikiem do tej wersji będzie ten z numerem 8100B451? Czy może będzie pasował i banglał jakiś inny?
Kolejne pytanie jest takie czy może ktoś ma taki na sprzedaż albo wie gdzie taki dorwę? Allegro oraz OLX - pusto.
Z góry dzięki za pomoc
Fred.X - 15-01-2023, 12:10
Pasuje P&P od ASX , jak zakupiłem od ASX z 2012 r z literką B w numerze , też mam wspomaganie hydrauliczne
obserwuj u tego gościa na alegro :
https://allegro.pl/oferta/licznik-mitsubishi-asx-10-16-1-8-did-europa-12592892762
ja polowałem 4 miesiące az trafiłem
ogólnie śledź aukcje na alegro głównie
kravter80 - 11-06-2023, 23:25
Witam
Przeczytalem caly gemat i widze, ze niektorym nowe zegary dzialaja a niektorym nie.
Ja mam lancera z 2008r w wersji z tym duzym radiem z nawigacja. Czy pod niego podejda zegary z kodem 8100B726? Zegary z asx z niby 2010 roku wiec chyba odpowiednie
I co z tym bledem wynikajacym z numeru vin? Czym to sie obiawia kiedy on wyskoczy i jak to usunac?
Fred.X - 12-06-2023, 05:25
Tak, powinny pasować bez problemu
kravter80 - 12-06-2023, 09:14
Dzieki
|
|
|