To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Nowe tarcze zegarów HC

pitbu77 - 24-08-2012, 23:13

No comment :roll:
kochajj - 25-08-2012, 13:29

rysowanie w warstwach to podstawa :) ... wiem w końcu konstruktor sem ja...
sveno - 25-08-2012, 13:48

ja wiem, że to podstawa, tylko jakoś wyleciało mi z głowy :roll:
pitbu77 - 26-08-2012, 16:52

Oj Sławuś, Sławuś...

Musimy się spotkać na zlocie z Kochajjem też bo chcę zobaczyć to płaskie cudo za kierownicą ;)
Kochajj założyłeś już tarcze u siebie?

sveno - 26-08-2012, 17:24

nikt jeszcze nie założył (oprócz mnie) przed chwilą skończyłem ostatnie zamówienie (uff) wysyłam do każdego plik i oczekuję od każdego potwierdzenia, że tak to jest to co zamawiał lub ewentualne uwagi, co mam jeszcze poprawić. Potem pliki idą do Bartka.

[ Dodano: 26-08-2012, 18:45 ]
W sumie mamy 28 tarcz do druku :)
Czekam także na ostateczne opowiedzi od:
czerwony88
jacekxx
major
adaxo
Alex-77

czy decydują się czy rezygnują z tarcz.

[ Dodano: 26-08-2012, 21:26 ]
UWAGA
Owczar na PW poruszył bardzo ważną kwestie, chodzi o upchnięcie wyświetlacza UKP W zegary:
Moja odpowiedź do Owczara:
Cytat:
Wiąże się to z przeniesieniem 2 ikonek, pomyśl gdzie je byś chciał mieć.
rzeźby nie było dużo, 5razy mniej niż z upchnięciem wyświetlacza w zegarek, a tam było jeszcze szpachlowanie itp.
ostrzegam, że operacja upchnięcia ukp w zegary jest nieodwracalna, bo wycinasz komory ikonek, przy powrocie na stare tarcze będą one świeciły cały czas bo będą podświetlane przez główną świetlówkę, chyba że jakoś odbudujesz te komory.

trebit - 27-08-2012, 00:41

Panowie, dostałem od Owczara info o drukowaniu tarcz. Czy mógłbym się podpiąć? Mam do druku dwa typy tarcz
- Honda Civic Type-S
- Honda Civic Type-R

Mam już wyciągnięte tarcze i jutro będę mieć możliwość skanowania. Działałem w AutoCAD, więc mógłbym przygotować projekt swoich tarcz. Do Środy dam radę stworzyć oba szkice.

Wcześniej w poście widziałem pytanie odnośnie Auto CADa, dlaczego wywala punkty nieciągłości na dużych obszarach. Otóż program jest trochę ograniczony i krzyczy o punktach nieciągłości kiedy wskazujesz punkt w polu do zakreskowania, ale pole jest za duże i wychodzi poza widok na ekranie komputera. Wystarczy zmniejszyć scroolem widok. Na chwilę obecną tylko to mi przychodzi do głowy.

Proszę o info czy jest szansa druku moich tarcz.

sveno - 27-08-2012, 11:46

trebit, sprawa wygląda tak, że muszę się wyrobić z tarczami na zlot który jest w piątek, dzisiaj wysyłam pliki do druku, ale zapewne będzie kiedyś druga seria no i planuje w wolnej chwili zrobić kolejne tarcze ale tym razem dla anologowej wersji zegarów Galanta :)
możesz próbować bezpośrednio kontaktować się z Bartkiem bo on to drukuje.

CENA
Bartek wycenił tarcze: 31zł/szt brutto (druk i wycięcie laserowe) do tego muszę doliczyć moje koszty (butla lpg i wydruk próbny z Białegostoku sic) bo ja biedny student jestem i nie stać mnie na taki sponsoring :( czyli wychodzi około 35zł/szt, mam nadzieję, że taki układ jest fair i zgodny z zasadami forum? Swojej pracy nie wliczam, a było to ładnych kilkadziesiąt (jak nie kilkaset) godzin spędzonych przed kompem, myślałem, że już skończyłem ale dzisiaj na PW dostałem masę poprawek, zaraz się biorę do pracy i wieczorem pliki idą do Bartka.

Co do Autocada:
rozpracowałem o co chodzi z punktami nieciągłości, jeżdżąc scrollem zmniejszamy i zwiekszamy rysunek, Cad to cały czas przelicza (promienie łuków, skale linii itp.) i nie wyrabia, rozwiązaniem jest zbliżenie jednego z punktów nieciągłości i wklepanie RE w wiersz polecenia, cad zwiększy ilość punktów na łukach i tym samym wygładzi je, co usunie punkty nieciągłości. Działa. Szkoda, że musiałęm do tego dojść sam a nie powiedzieli o tym na zajęciach z Cada :(
Co ciekawe Autodesk nie poprawił tego nawet w wersji Mechanical 2012.
trebit napisał/a:
Wystarczy zmniejszyć scroolem widok. Na chwilę obecną tylko to mi przychodzi do głowy.
to nie zawsze działa.

[ Dodano: 27-08-2012, 16:09 ]
A konkurs na najbardziej oryginalne tarcze wygrał Jackall, prosze:

Tomek - 27-08-2012, 19:20

ok
sveno - 27-08-2012, 20:00

DANE DO PRZELEWU

Alior bank
65 2490 0005 0000 4000 4674 2589
Sławomir Dąbrowski

wolałbym nie podawać swojego adresu na ogólnodostępnym forum, niektóre banki tego nie wymagają do przelewu, a jeśli tak to proszę o info to adres wyśle na PW.

Żebym nie miał bałaganu proszę o taki tytuł przelewu: Tarcze HC, [nick z forum]
Kwota to 35zł/szt + ewentualne koszty wysyłki czyli 11zł (Poczta Polska, paczka priorytetowa, nie da się tego wysłać jako list)
Przelew możecie realizować już, albo jak ktoś chce to po otrzymaniu przesyłki (liczę na uczciwość MM).

Służę także radą jeżeli by były problemy z wymianą tarczy. Jak wyjąć zegary opisane jest w tutorialu jednego kolegi w punkcie IX: http://forum.mitsumaniaki...hlight=tutorial

Tym osobą które wybrały odbiór osobisty na zlocie wyśle na PW mój nr telefonu żebyśmy się znaleźli.

W tym momencie lista życzeń jest już zamknięta, każdy dostał swój projekt i każdy (prawie) potwierdził jego poprawność.
Dziękuje wszystkim zainteresowanym projektem za współpracę.

Tomek - 27-08-2012, 20:02

szefunciu, ja płacę osobiście
sveno - 27-08-2012, 20:21

tomek84 napisał/a:
szefunciu, ja płacę osobiście
no tak :) na zlocie. Porozbieramy trochę Twojego Gala, bo i zegary i konsola będzie do zmiany :)
Napisz mi na PW co z tymi słupkami? Mam je zabrać?

bbandi - 27-08-2012, 21:07

sveno napisał/a:
wolnej chwili zrobić kolejne tarcze ale tym razem dla anologowej wersji zegarów Galanta :)

Dobry pomysł :) , czekam na projekty i zapewne nie tylko ja...

Znalazłem coś takiego http://moman.pl/index.php...is&k=127&id=117 ale to drogie i te wzory nie za ciekawe akurat do galanta zrobili wg mnie, do innych aut maja niektóre fajne
Trzeba jeszcze liczyć do tego inwerter żeby to świeciło.

Owczar - 27-08-2012, 23:14

sveno napisał/a:
Dziękuje wszystkim zainteresowanym projektem za współpracę.

To my dziękujemy!

Ja odbiorę na zlocie lub od Bartka, ale będę rozliczał się już przez Ciebie ok? Żeby zamieszania nie robić.

Jackall - 28-08-2012, 14:12

sveno napisał/a:
A konkurs na najbardziej oryginalne tarcze wygrał Jackall, prosze:
A nagrodą są darmowe tarcze? :mrgreen:

Panowie nie zapomnijcie o napiwku dla Sveno bo napracował się przy projetkowaniu :wink:

Owczar - 01-09-2012, 00:40

Mam przesyłkę od Bartka :) Będę jutro po południu na zlocie. Jeśli ma ktoś numer do sveno to prośba o przesłanie na PW. Paczka tylko do rąk własnych ;)

[ Dodano: 05-09-2012, 23:50 ]
Sveno masz gdzieś foto upakowanego UKP?