To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Rejestrator video - temat zbiorczy

Obywatel - 30-10-2016, 23:51

milo napisał/a:
Jakie masz wejście na karty w rejestratorze ? i jakie karty uzywsz z adapterem czy bez ?

W rejestratorze micro SD. Żeby włożyć do komputera muszę zastosować adapter, chociaż w sumie mogę podłączyć rejestrator przez kabel do komputera.

Kurde, wolałbym jednak mieć w kamerce 32 niż 16 GB. G1WHT akceptuje teoretycznie do 64 GB. Myślałem, że w takim układzie z 32 GB kamera nie będzie mieć najmniejszych problemów.

milo - 31-10-2016, 08:42

Obywatel napisał/a:
Myślałem, że w takim układzie z 32 GB kamera nie będzie mieć najmniejszych problemów.

Kup porządną kartę w sklepie jest drożej niz wydawać pieniądze na tanie podróbki z allegro juz kilka razy sie naciałem teraz mam droższa w sklepie i jak na razie bez zstrzerzeń nic sie nie zacina 16 gb sandisk

Obywatel - 31-10-2016, 14:22

No więc jest tak. Po włożeniu oryginalnej karty Kingston - pomimo iż jest to karta dość starej generacji (4) - kamera nagrywa bezbłędnie. Wszystkie filmy dają się odczytać - zarówno po kablu bezpośrednio z kamery, jaki z karty za pośrednictwem przejściówki.

Natomiast martwi mnie inna rzecz: bardzo słaba jakość audio z tej kamery. Dźwięk jest bardzo stłumiony. W zasadzie słychać tylko buczenie - zero wysokich tonów.

marcink - 31-10-2016, 17:58

Zaobserwowałem problemy u siebie - giną mi nagrania.

Rejestrator to funkiel nówka DOD LS470w+ kupiona w jednym z marketów z rtv i agd. Przy zakupie była zniżka na karty pamięci (rekomendowany zestaw), a że akurat nie miałem żadnej microSD więc i tak czekał mnie zakup to skorzystałem i kupiłem 32GB SanDiska.

Szukając informacji o problemach z kartami pamięci i tym rejestratorem natknąłem się na tę stronę: https://dod-tech.ca/supportcenter/recommended-memory-cards/
TL;DR producent kamery odradza korzystanie z kart SanDisk ponieważ mają problem z niezawodnością (trwałością) gdy używane w rejestratorach DoD.

Brawa dla marketu, który wsadza klientów na minę :/ Od dziś omijam Euro RTV AGD szeeeeerokim łukiem.

Obywatel, upewnij się, że twoja karta jest kompatybilna, z twojego opisu (problemy z zapisem ciągłym) wynika, że karta może nie wyrabiać..

Obywatel - 31-10-2016, 18:50

Po włożeniu Kingstona 32GB - pomimo, że to dość stara i wolna karta (4) - wszystko jest OK. Praktycznie nie ma zwłoki przy przechodzeniu od jednego do kolejnego nagrania. Jadąc na czujniku ruchu takiego luksusu już nie ma - jest kilkusekundowa zwłoka pomiędzy nagraniami.

Co ciekawe SanDisk, który sprawiał kłopoty w GW1HT po przełożeniu do drugiej kamery (Prestigio RoadRunner 505) działa bezproblemowo. Waham się teraz czy zostawiać tak wolną kartę w G1WHT, czy zainwestować w szybszą.

P.S. A propos jakości dźwięku w G1WHT, to niestety ten typ tak ma. Jest o tym mowa w teście, jaki można znaleźć na YT.