Zachodniopomorskie - dobry warsztat szczecin
maCaris - 05-03-2013, 11:18
Witam,
Co prawda wcześniej posty były, ale może coś się zmienieo przez lat ostatnich kilka:
wymiana rozrządu w Carismie'99-00 1.8GDI 122KM - są rozsądne (potrafiące to) warsztaty poza Auto-Ars - prawie 1,5 tys to trochę dużo...
Gdzie najlepiej zamówić części i jakie?
Z góry dziękuję za podpowiedź lub odnośnik do (aktualnego) wątku
Pozdrawiam
volve - 05-03-2013, 11:43
maCaris napisał/a: | Gdzie najlepiej zamówić części i jakie? |
Jeśli nie masz zniżek warsztatowych w intercarsie, to na pewno polecam:
Car-Dom na ul Twardowskiego:
http://www.car-dom.com/
Ja tam kupuję, parę osób kupuje i są zadowolone
Co do części to teoretycznie jest taki temat:
http://forum.mitsumaniaki...?t=4084&start=0
Ja od siebie mogę powiedzieć, że na pewno:
- pasek Mitsuboshi
- pompa jak się nie mylę to GMB
- rolki Koyo / GMB
Poza tym, wymieniałeś już napinacz ? Jeśli nie, to też należy zrobić. Poza tym wykręć świece i zobacz czy nie masz na nich oleju. Zapewne też będzie trzeba wymieniać uszczelkę.
Oczywiście wymień też uszczelniacz wału.
maCaris napisał/a: | Carismie'99-00 1.8GDI 122KM |
Ile sond lambda ? Jeśli jedna, to masz 125 KM Rocznik 99-00 był rocznikiem przejściowym, ja u siebie mam jedną sondę lambda i 125 KM
maCaris - 05-03-2013, 12:02
Dziękuję za info.
Nie mam przy sobie nr VIN, ale na pewno ma 122km.
A gdzie najlepiej zlecić wymianę rozrządu?
Pozdrawiam
volve - 05-03-2013, 12:14
Tego Ci nie powiem, bo robiłem to jakieś 3 lata temu. Obecnie nie wiem, któremu warsztatowi można zaufać...
Bismarck - 06-03-2013, 21:37
Powiem tak omijac szerokim łukiem Auto-Cars ul: Wernychory
urwali mi srube przy cewce zaplonowej ktora tydzien wczesniej sam odkrecalem i dokrecalem podczas kontroli swiec pewnie zamiast prowadzic sróbe po gwincie to wkrecal jak mu w rece popadlo.Az sie boje pomyslecv co moga narozrabiac i powazniejszymi rzeczami
Naprawa po panu fachowcu zajela mi 3 godziny pod domem
ps: auto 2 dni u nich i za fachowa pseldo naprawe 110 zl
wielkie dzieki volve za pomoc misiek dziala
volve - 07-03-2013, 07:59
Bismarck napisał/a: | wielkie dzieki volve za pomoc misiek dziala |
A coś dalej działałeś ?? Bo ostatnio jeszcze do końca nie działał dobrze
Bismarck - 08-03-2013, 19:35
W zasadzie po regulacji przepustnicy która ustawialismy nic nie robiłem poz tym ze zalałem Pb 98 + srodek do czyszczenia układu wtryskowego za 26 zł oczywiscie jakis efek bedzie widac po wyjezdzeniu paliwa zostało jeszcze okolo 20 litrów ale juz moge z czystym sumieniem powiedziec ze widac poprawe nie wystepuje tak mocne jak wczesniej szarpanie trzesienie przy przejsciu na uwarstwiona mieszanke slinik pracuje równo krokowiec tez płynnie reguluje ale to moja opinnia która i tak bede chciał z Toba konsultowac byc moze zauwazysz cos co ja nie dostrzegam
volve - 08-03-2013, 20:29
A czekałeś 4 minuty na postoju na rozgrzanym silniku ? W razie czego masz do mnie numer, podjechać i zczytać logi spokojnie możemy zrobić
jAZZMAN - 26-03-2013, 22:47
Mam pytanko, gdzie w Szczecinie znajduje się warsztat, w którym PROFESJONALNIE ustawią mi światła w Galancie?
Mijania świecą przyzwoicie, natomiast drogowe panu Bogu w okno i boję się, że w odwecie podeśle mi jakiś piorun.
Drzemacz - 28-03-2013, 18:45
jAZZMAN napisał/a: | Mam pytanko, gdzie w Szczecinie znajduje się warsztat, w którym PROFESJONALNIE ustawią mi światła w Galancie?
Mijania świecą przyzwoicie, natomiast drogowe panu Bogu w okno i boję się, że w odwecie podeśle mi jakiś piorun. |
Zapraszam do Auto Ars'u na krakowskiej
jAZZMAN - 28-03-2013, 20:01
Pracujesz tam?
Lencu - 17-04-2013, 15:23
volve napisał/a: | maCaris napisał/a: | Gdzie najlepiej zamówić części i jakie? |
Jeśli nie masz zniżek warsztatowych w intercarsie, to na pewno polecam:
Car-Dom na ul Twardowskiego:
http://www.car-dom.com/
Ja tam kupuję, parę osób kupuje i są zadowolone
|
Potwierdzam. Piszę maila co potrzebuję, za kilka chwil dostaje zwrotkę z ofertą ciężką do przebicia. Wiem bo mam zniżki w focie i nie kupuję tam a w car-domie. POLECAM!
Adrian.7 - 02-05-2013, 17:01
Pytanie mam następujące potrzebuję mechanika, który nie popsuje mi po raz kolejny przegubu, bo potrzebuję wymienić osłonę przegubu (który był wymieniany pół roku temu) oraz końcówki drążka kierowniczego. Czy możecie mi z czystym sumieniem polecić warsztat w Szczecinie? (lewobrzeże)
jerzyk1 - 07-05-2013, 11:49
I jak z tymi mechanikami? potrzebuje wymienic sprzeglo i uszczelniacz poloski a gdzie z tym pojechac to nie mam pojecia ew. jest mozliwosc wynajecia podnosnika tylko w jakims warsztacie?
stary alfer - 07-05-2013, 12:25
Cytat: | Pytanie mam następujące potrzebuję mechanika, który nie popsuje mi po raz kolejny przegubu, bo potrzebuję wymienić osłonę przegubu (który był wymieniany pół roku temu) oraz końcówki drążka kierowniczego. Czy możecie mi z czystym sumieniem polecić warsztat w Szczecinie? (lewobrzeże) |
jerzyk1 napisał/a: | I jak z tymi mechanikami? potrzebuje wymienic sprzeglo i uszczelniacz poloski a gdzie z tym pojechac to nie mam pojecia ew. jest mozliwosc wynajecia podnosnika tylko w jakims warsztacie? |
Wg. mnie możecie spokojnie udać się do naszego Moderatora Rafała.
Panowie są raczej przyzwyczajeni do Mitsubishi
http://www.miskiewicz.bosch-service.pl/
|
|
|