To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - GALANT 2,5 V6 '99 by SZUWAR niebieski rekin

szuwar - 08-11-2014, 17:48

Dzisiaj dzięki koledze marianoooo (wielkie dzięki i szacun) udało się:

- zamontować na stałe CB, elegancko wygląda i koniec z rozkładaniem/podłączaniem za każdym razem.
- zamontować rejestrator
- naprawić czujniki drzwi, żaden nie działał prócz klapy bagażnika, przez co blokowały się drzwi co chwila - nie raz zatrzasnąłem kluczyki w środku :)

, kolejna cegiełka dla rekina :)
marianoooo, jeszcze raz dziękuję.

szuwar - 05-01-2015, 18:24

... nowy rok, nowe wyzwania i nowe wydatki ....

Lewy tylny amorek doszczętnie zniszczony ..... w czwartek wymiana, z racji, że nie jeżdżę rajdowo nisko budżetowo KYB ....

eremita - 05-01-2015, 20:08

szuwar napisał/a:
... nowy rok, nowe wyzwania i nowe wydatki ....

Lewy tylny amorek doszczętnie zniszczony ..... w czwartek wymiana, z racji, że nie jeżdżę rajdowo nisko budżetowo KYB ....

Jak dla mnie to dobry wybór:)

szuwar - 08-01-2015, 20:48

Niestety nie skończyło się tak różowo .... miały być wywiady, wizyty w zakładach pracy .... a tu wydatki, przy zmianie zawieszenie tylnego samopoziomującego, które moje auto posiada, pojawia się problem. Amorków już takich w sprzedaży nie ma - przynajmniej w "pospolitych sklepach", a przy wymianie na standardowe należy wymienić mocowania, sprężyny, etc. .... dostawa w poniedziałek.
Hugo - 08-01-2015, 20:58

Górne mocowania są te same co w zwykłych amortyzatorach. Mam na myśli miseczki.
szuwar - 12-01-2015, 12:45

... póki co jeździ :mrgreen:

troszkę gratów wymienione.

-amorki
-sprężyny
-zestawy ochronne amorka
-górne mocowanie amorka

szuwar - 13-01-2015, 09:06

Najbliższe plany:

-montaż UKP, leży na biurku tylko czekam na pomocną dłoń :mrgreen: i sprzyjającą aurę
-wybór zakup i montaż zestawu głośnomówiącego
-wyciszenie auta, wybór materiałów, zakup i montaż

oczywiście jak galant nie stwierdzi w międzyczasie, że życzy sobie innych napraw usterek ....

szuwar - 26-03-2015, 13:44

Wymieniony łącznik elastyczny tłumika + uszczelka kolektora ..... hmmm teraz trzeba sprawdzać czy silnik włączony :)
szuwar - 29-05-2015, 20:49

Nie wiem czy to fatum galanta .... ale jak już nic się nie psuje i nie ma awarii to ktoś na parkingu wjechał w narożnik auta, zderzak do wymiany i uciekł ..... [tu powinno być przekleństwo] ..... :evil:
fj_mike - 30-05-2015, 09:11

szuwar, ktoś z sąsiadów musiał być.
Szukałeś?

szuwar - 30-05-2015, 15:04

fj_mike, żona podjęła wyzwanie, ludzie na ulicy, kartki w sklepach i szkole ..... podzwoniła po mieszkaniach najbliższych bloków ..... i dzisiaj telefon świadka z modelem auta, kolorem i numerem rejestracyjnym, szkoda że nie z mojego miasta. W poniedziałek wybieram się na policję :)
fj_mike - 31-05-2015, 18:09

szuwar, no to powodzenia :)
Oby się ktoś przeliczył z cfffaniakowaniem.

szuwar - 18-06-2015, 23:19

Sprawa na Policji, ale jak tak działają wszystkie "ich działy" to się dziwię skąd przeludnienie w więzieniach, sami się zgłaszali winowajcy z zeznaniami podpisanymi u notariusza ? .....
Zgłoszone u ubezpieczyciela z OC sprawcy, już po oględzinach, wycena na 1200. Czekają tylko na wynik śledztwa policji.

Dziś wymieniony wysprzęglik. Puszczał już płyn i się zapowietrzał, przez co były problemy z wbijaniem biegu/sprzęgłem.

szuwar - 22-06-2015, 15:51

Wynik dochodzenie policji jest. Pani została ukarana mandatem 50pln.

Plus taki, że bez walki otrzymam odszkodowanie :) aby na zlot nie było siary, wystarczy jeszcze na nowe świece itp :mrgreen:

fj_mike - 23-06-2015, 19:57

szuwar napisał/a:
Pani została ukarana mandatem 50pln.

Dużo za mało. Może będzie z tego jakaś nauka na przyszłość dla niej.