To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mitsubishi Trójmiasto - Pomorskie - Warsztaty w Trójmieście (zbiorczy)

lukas1 - 26-04-2009, 20:18
Temat postu: Poszukuje dobrego warsztatu do przyciemnainia szyb
Witam wszytkich kolegow MM,

mam zamiar przyciemnic szyby w sportbacku i chcialbym to zrobic w dobrym warsztacie, moze takim co ma doswiadczenie z Miskami, moze znacie jakies dobre w trojmiecie, najlepiej gdynia

ja znalazlem cos takiego w wejherowie

http://www.tuning1.com/

Bede wdzieczny za pomoc

Lukas

sruba - 26-04-2009, 21:29

ja kiedyś, jak jeszcze miałem nissana, przyciemniałem szyby na ul. Jagiellońskiej na gdańskim Przymorzu. warsztat znajduje się koło salonu samochodowego (nie pamiętam, ale chyba Audi), facet klei folie rewelacyjnie. jeżeli jeszcze działa, to szczerze go polecam.

(swoją drogą jutro rano temat leci do zbiorczego o warsztatach).

topcan - 27-04-2009, 11:14

wszystkozależy jaką metodą chcesz przyciemnic jeśli folią to polecam tego gostka na Jagielońskiej i warsztat dawny Auto-Glas w Oliwie za dawnym polmozbytem obecnie jeśli sie nie myle nazywaja się autoluver
secki - 28-04-2009, 17:24
Temat postu: Montero - warsztat w trojmiescie (okolicach)
Czesc,
znajomy sprowadzil ostatnio w usa Montero i zastanawia sie gdzie to serwisowac.
Moze macie jakies sugestie gdzie warto by sie udac z takim autem.
(na poczatek kolega chce wymienic plyny, paski wiec na razie tylko drobne rzeczy)

Z gory dzieki za podpowiedzi
(oczywiscie namawiam kolege do zarejestrowania sie a forum)

lukas1 - 28-04-2009, 19:35

dzieki , chodzi mi o foliowanie, znalazelm w wejherowie taki ( jestem z lęborka wiec blizej)

http://www.tuning1.com

a tem AUTOLEVER to znalzlem w necie

http://www.autover.com.pl/

to ten????????

lukas1 - 28-04-2009, 19:44

Witajcie koledzy,

na trojmiejskim jestem nowy, wiec chcialbym sie przywitac i zapytac :)

Chcialbym przyciemnic szyby w lancerze, i dlatego pytam Was jako starszych wyjadaczy warsztatowych ktory z zakladow w trojmiescie bysci mi polecili?????????????????

Najlepeij gdynia

Z gory pozdrawiam
Lukas

Kaleid - 15-05-2009, 12:57

Warsztat: Nagengast
Adres: Gdańsk.ul Malczewskiego 103
Tel.: tel.:(058) 322 30 37
Typ operacji: regeneracja przekładni kierowniczej.

Ogółem jestem b. zadowolony. Na następny dzień auto gotowe do odbioru, przekładnia jak nowa.

Krzyzak - 15-05-2009, 13:04

Kaleid napisał/a:
Warsztat: Nagengast

daaawno temu regenerowalem tam amortyzatory i tez bylo OK, ale znam przypadek, ze przyspawali tarcze hamulcowe do piasty :shock: , wiec na rzeczy inne niz amory ich nie polecam

Kaleid - 15-05-2009, 13:35

Tak, czytałem o tym. Przekładnię jednak zregenerowali bardzo dobrze zarówno mi, jak i kilku znajomkom.
Hornet - 16-05-2009, 20:55

A za ile ??
sebekColt97 - 18-05-2009, 12:29
Temat postu: Sawicki,Gdańsk Osowa,tłumiki,zawieszenia itp.
Też korzystałem z regeneracji w zakładzie Nagengast. Regeneracja amortyzatora tylnego i koszt wyniósł 330zł(Celica 90rok 1.6), czas oczekiwania 1 dzień, po regeneracji wszystko grało, 12msc gwarancja. Przy okazji dziękuje Krzyżakowi za pomoc i adres firmy.

Mam do was pytanie w innym temacie.
Czy ktoś korzystał z warsztatu Sawicki - Gdańsk Osowa,ul.Nowy Świat(koło przejazdu kolejowego). W sobotę robiłem tam pare rzeczy(tłumik,kataliz.) Przypadkiem w gazecie znalazłem adres, przez tel.dowiedziałem, że duży wybór tłumików i można przyjechać, jesli będzie wolny kanał to od ręki wezmą za robote. Pojechałem i na miejscu rzeczywiście zajeli od niemal zaraz autem, bez pośpiechu i nawet nieco sennie mechanik robił co trzeba.Przed rozpoczęciem naprawy, szef powiedział że koszt wyniesie ok 320zł, przedstawił opcje co można zrobić i zaproponowal spacer po okolicy(dość fajnej-lasy). Po ok.2 godzinach auto było gotowe, wymieniono część tłumika, naprawiano katalizator i cena 330zł. Szef powiedział, że "taniej się nie da, bo sobota i pracownicy muszą pracować,a tak w domu by siedzieli". Ciekawa opinia szefa, może gdyby to byl piątek taniej bym zapłacił? Ale zrobili dobrze, nic mi w aucie nie stuka, no i może ktoś z was cos tam naprawiał i ma jakieś ciekawe opinie o tym serwisie, a szef zapraszał na inne naprawy i wymiany, tylko czy troche nie zdzierają z cenami?

Kaleid - 19-05-2009, 19:04

Hornet napisał/a:
A za ile ??

Kompletna regeneracja (szlifowanie listwy, tulejowanie, wymiana łożysk itd ) wyniosła mnie 600 zł.

Dark - 17-06-2009, 22:57

Witam wszystkich. Od niedawno jestem posiadaczem Carismy i niestety od samego początku mam z nią problemy :( . Dzisiaj byłem na diagnostyce w Pezalu na Górkach Zachodnich i zostałem poinformowany że przepływomierz jest do wymiany. Kiedy spytałem o szczegóły nie byli w stanie mi nic powiedzieć. Rozmowa była prowadzona przez telefon, jutro jade po samochód mam nadzieję, że się czegoś dowiem. No i przy okazji czy ktoś wie gdzie szukać tej części ??? do carismy 1.9 TD z 99.12 po lifcie

Pozdrawiam

Krzyzak - 18-06-2009, 08:32

w serwisie renault, bo silnik tam jest wlasnie od nich
Thorgal - 24-07-2009, 11:29
Temat postu: Spece od silników z Gdańska?
Hej

Czy moglibyście polecić dobrego, zaufanego mechanika znającego się na silnikach (Space Wagon 2,0 TD) z Gdańska?

Będę wdzięczny,

Thorgal