Nasze Miśki - Moja nowa (już stara) Żona.
WreX - 13-11-2013, 22:13
deejay napisał/a: | Pamietaj piasta ma byc "równa" bez bicia i idealnie czysta przed założeniem nowej tarczy , bo jak tego nie wykonasz to twoja robota jest bez sensu.
|
Masz na myśli to, że jeśli piasta będzie krzywa to skrzywi zaraz tarcze? czyli jeśli coś to mam kupić 2 piasty na przód i dopiero hamulce wymieniać ?
deejay - 13-11-2013, 22:22
WreX napisał/a: | Masz na myśli to, że jeśli piasta będzie krzywa to skrzywi zaraz tarcze? czyli jeśli coś to mam kupić 2 piasty na przód i dopiero hamulce wymieniać ? |
Najpierw czujnik zegarowy i pomiar przednich piast dokłądnie .
Torp12 - 13-11-2013, 22:22
WreX napisał/a: |
Masz na myśli to, że jeśli piasta będzie krzywa to skrzywi zaraz tarcze? |
Dokładnie tak!
WreX - 13-11-2013, 22:30
No to coś czuje, że piasty do wymiany będą...
To tak na szybko, piastę z łożyskiem od razu wymieniać czy jest sens oddzielnie kupować ?
I co jest warte kupienia za rozsądny pieniądz? Gdzieś mi się o oczy obiło koyo za 350zł... to dość sporo za 1 sztuke.
deejay - 13-11-2013, 22:36
WreX napisał/a: | No to coś czuje, że piasty do wymiany będą...
To tak na szybko, piastę z łożyskiem od razu wymieniać czy jest sens oddzielnie kupować ?
I co jest warte kupienia za rozsądny pieniądz? Gdzieś mi się o oczy obiło koyo za 350zł... to dość sporo za 1 sztuke. |
Piastę najpierw spr i pomierz i wtedy zdecydujesz o wymianie.
Zalecam wymiane kpl łozyska z piastą dobrej firmy .
WreX - 13-11-2013, 22:49
deejay, oby się znalazł jakiś warsztat z takowym czujnikiem ;]
deejay - 13-11-2013, 22:53
WreX napisał/a: | deejay, oby się znalazł jakiś warsztat z takowym czujnikiem ;] |
Każdy warsztat powinien takim dysponowac , to podstawa przy wymianie tarcz ham.
Tomek - 14-11-2013, 08:09
WreX napisał/a: | tomek84 napisał/a: | to zmierz najpierw bicie samych piast
|
Jeśli będzie taka możliwość to na pewno to zrobię.
|
jak nie masz możliwości to szkoda ryzykować
nie zaryzykowałbym wymiany tarcz nie sprawdzając piast, kiedy poprzednie tarcze były
taki system w Galancie, że piasta się krzywi od tarczy i na odwrót
szkoda kasy
WreX - 14-11-2013, 12:18
tomek84 napisał/a: | jak nie masz możliwości to szkoda ryzykować
nie zaryzykowałbym wymiany tarcz nie sprawdzając piast, kiedy poprzednie tarcze były
taki system w Galancie, że piasta się krzywi od tarczy i na odwrót
szkoda kasy |
Już się umówiłem na sprawdzenie... Chyba tylko 2 warsztaty u mnie mają takie urządzenie, swoją drogą jak dzwoniłem i pytałem to się dziwili co ma piasta do bicia przy hamowania i żebym tylko tarcze wymienił bo chcą mnie naciągnąć
sveno - 14-11-2013, 13:18
WreX napisał/a: | Chyba tylko 2 warsztaty u mnie mają takie urządzenie, |
takie "urządzenie" kosztuje grosze, możesz sobie sam kupić i sprawdzić:
http://allegro.pl/czujnik...3642718940.html
WreX - 14-11-2013, 13:20
Hmmm to oni mówili coś o jakimś magnetyczno-dalej nie zapamiętałem...
Zresztą jutro się okaże, znalazłem warsztat z dobrymi opiniami co prawda trochę za moim miastem ale się pofatyguje, nawet mają maszynę do dynamicznej wymiany oleju w AT... ciekawe, dobrze się zapowiada.
robertdg - 14-11-2013, 18:32
A ten zegar to ręką będzie sobie trzymał, dorzuć do tego dobry statyw magnetyczny i zrobi Ci się cena 200zł albo i lepiej
sveno - 14-11-2013, 20:52
robertdg napisał/a: | A ten zegar to ręką będzie sobie trzymał, dorzuć do tego dobry statyw magnetyczny i zrobi Ci się cena 200zł albo i lepiej | co nie zmienia faktu, że dalej to podstawowe narzędzie, które powinno być w każdym warsztacie
robertdg - 14-11-2013, 20:59
Zmienia to jednak fakt, że tanie nie jest i niezbyt opłacalne zakupić na wlasny użytek
sveno - 14-11-2013, 21:10
robertdg, jakbyś się uparł, to w 5 min możesz dorobić uchwyt do tego z dwóch płaskowników odpowiednio podgiętych i skręconych 1 śrubą. Potem ten uchwyt montujesz w imadło i masz stojak/statyw lepszy od tego magnetycznego. Wystarczy chcieć.
|
|
|