Nasze Miśki - Galant EA5A by tresorex
mjsystem - 04-10-2014, 19:52
tresorex napisał/a: | Te klunkry to Webasto... trochę mnie przeraża montaż po tej ilości kabli |
Każdy kabelek wie, gdzie ma trafić więc dasz radę. Ale za to tyłek na zimę będzie szczęśliwy
Pochwal się jak efekty
tresorex - 04-10-2014, 20:38
Na szczęście mam je tak zdemontowane, że jest chyba wszystko co potrzebne i jak rozłożę na ziemi to widać która wiązka idzie pod maskę, która do środka, co do zbiornika itd
mjsystem - 05-10-2014, 08:41
Polak, to jedyny naród, który nie czyta instrukcji. Wiem coś o tym
Tomek - 06-10-2014, 10:06
mjsystem napisał/a: | Polak, to jedyny naród, który nie czyta instrukcji. Wiem coś o tym |
nie powiedziałbym, że jedyny
ja czytam instrukcje dopiero jak coś nie działa
tresorex - 14-10-2014, 20:24
Miałem dziś możliwość pomiaru przyspieszenia. Start z wolnych obrotów ze świateł na mokrej nawierzchni na LPG. Po drodze zaraz za światłami była zebra więc koła przez chwilę zabuksowały
Prędkości licznikowe
Wymieniłem jeszcze dziś poprzepalane żarówki przełączników Nie świeciły praktycznie żadne oprócz panelu klimatronika...
Regulacja wysokości świateł, TCL i przeciwmgielne
Awaryjki
Całość
I całość razem z zegarami
Muszę jeszcze podłączyć podświetlanie przełącznika lusterek
Efekt bardzo pozytywny
eremita - 14-10-2014, 21:00
tresorex napisał/a: | Miałem dziś możliwość pomiaru przyspieszenia. Start z wolnych obrotów ze świateł na mokrej nawierzchni na LPG |
Łooo ten komputerek tak potrafi wspominałem że też taki chce
tresorex - 14-10-2014, 21:30
Wspominałeś Wszystkie funkcje możesz obczaić na stronce producenta. Wpisz UKP w googlu
WreX - 16-10-2014, 12:50
tresorex, jaką masz stałą drogi ustawioną i jakie opony ;>?
tresorex - 16-10-2014, 13:38
Musiałbym sprawdzić, ale prędkość na liczniku przy 100km/h na tempomacie pokrywa się idealnie z UKP, opony mają przekłamanie 0,78% (mam 205/55 R16). Dodatkowo jak byłem na hamowni to UKP zapamiętał prędkość chyba 216km/h i jak przeliczyłem obroty na danym biegu to wyszło przekłamie o kilka kilometrów.
tresorex - 23-10-2014, 20:31
Dziś był pracowity dzień. W końcu dorwałem maskę z dużym garbem pod kolor w stanie igła za śmieszne pieniądze i to u siebie w mieście!!! To jak wygrać w totolotka! Mam już na stanie 4szt masek jedną swoją oryginalną uszkodzoną, drugą tą tymczasową z małym garbem, którą miałem na aucie, trzecią igłę do czasu aż kurierzy jej nie uszkodzili w przesyłce i czwartą dzisiejszą
Zdemontowałem tymczasową maskę
I z pomocą dobera i jego regulacją zamontowaliśmy docelową
Avancowy zderzak odebrany ze spawania i zawieziony do lakierowania, niestety z powodu długich terminów będzie dopiero gdzieś na koniec listopada
tresorex - 06-12-2014, 22:33
Zderzaka nadal brak
Za to wymieniłem dziś kopułkę i palec... stare wyglądały na mocno zużyte:
tresorex - 31-05-2015, 19:49
Spadłem na czwartą stronę więc trzeba coś napisać
Wymieniłem sobie w sobotę drążki kierownicze bo lewy stukał dość mocno...
Wymieniłem od razu prawy:
A stare wyglądały tak:
W tygodniu wyjazd na ustawienie zawieszenia
---------------------
Pasażer dostał elektryczny fotel na pełnym wypasie z podnoszeniem przodu, tyłu poddupka, regulacją twardości lędźwi i grzaniem
Teraz muszę przerobić swój fotel
robertdg - 31-05-2015, 19:53
tresorex napisał/a: | Wymieniłem sobie w sobotę drążki kierownicze | Końcówki drązków Coś tam założył (w sensie producenta)
tresorex - 31-05-2015, 20:11
Noooo wiadomo o co chodzi
Zamontowałem TRW, zobaczymy jak długo pojeżdżą. Wcześniej były jakieś bez nazwy (nie miały nic nabite na sobie) i przetrwały ok 4 lat.
dmi - 31-05-2015, 22:39
tresorex napisał/a: | Pasażer dostał elektryczny fotel na pełnym wypasie z podnoszeniem przodu, tyłu poddupka, regulacją twardości lędźwi i grzaniem |
naciągnij trochę tą tapicerkę bo wygląda nieciekawie no chyba, że się nie da.
|
|
|