Zloty i Spoty - ZLOT 2013 - dyskusja
junior81 - 11-09-2012, 13:31
Os Fregata to kiepski pomysł. Mam już za sobą 4 zloty i na żadnym nie spotkałem się z sytuacją, aby 400 osób siedziało w jednym bloku czy klocku. Osobiście już na widok dusze się. Gdzie wspólne grillowanie i przesiadywanie po nocach, obcowania z naturą też za dużo nie będzie? Większość ludzi spędza czas poza domkami. Owszem na każdym zlocie były do dyspozycji pokoje w tego typu obiektach, ale brali je ludzi, którzy chcieli odrobinę więcej spokoju i luksusu. Domki zawsze były i będą najlepszą formą noclegową dla zlotowiczów. Gdzie tu będzie można spotkać się większą grupą? Powynosimy stoły z konferencyjnej na zewnątrz?
MartinMM - 11-09-2012, 14:52
junior81 napisał/a: | Gdzie tu będzie można spotkać się większą grupą? Powynosimy stoły z konferencyjnej na zewnątrz? |
junior81, do dyspozycji masz :
- kawiarnie z parkietem do tańca oraz 300 metrowym tarasem na którym można grilować na tarasie znajduja sie stoly, krzesła, ławy
- Na ogrodzonym terenie ośrodka są 2 stanowiska na ognisko i gril.
do tych miejsc nie musisz wynosić stołów z żadnej sali one na Ciebie będa tam czekać.
JCH - 11-09-2012, 15:09
junior81 napisał/a: | Mam już za sobą 4 zloty i na żadnym nie spotkałem się z sytuacją, aby 400 osób siedziało w jednym bloku czy klocku. Osobiście już na widok dusze się. Gdzie wspólne grillowanie i przesiadywanie po nocach, obcowania z naturą też za dużo nie będzie? | Poniekąd masz rację ale:
- jestem świeżo po zlocie motocyklowym i co bardziej mi się podoba to, że domki służą tylko do spania (ewentualnie jakieś niedobitki o 4:00 nad ranem się zwalą na domek by dokończyć imprezę jak komuś mało). Nie ma przy nich grillowania (wynika to z faktu, że ciężko zabrać grilla na moto )
- za to jest wyznaczone miejsce, gdzie wszyscy spotykają się na "integrację" - jest namiot plenerowy ze stołami, ławkami, jest miejsce na ognisko/kominek plenerowy, jest miejsce na disco dance (tam akurat był zespół, który grał "live" a potem disco )
Wiem, że Mitsumaników będzie więcej (nas było ok. 120 osób) ale być może Fregata dysponuje taką infrasktrukturą aby to ogarnąć
Tak było w Żywcu, że był rozpalony duży grill, gdzie można było grillować, obok stoły ławy aby usiąść, zjeść, pogadać. Obok miejsce na pląsy
Jaro1974 - 11-09-2012, 15:16
Ja powiem szczerze że mi nie przeszkadza czy ja będę spał w tzw."blokowisku" czy w domku bo ja tam będę tylko spał. A i tak większość czasu spędza się na ewentualnych imprezach integracyjno-rozrywkowych. Poza tym przecież na pewno będą jakieś konkursy itp. więc nie będzie czasu na siedzenie w pokoju. A z tego co wiem to jedziemy tam się bawić i integrować a nie siedzieć w pokojach. Tak więc jestem jak najbardziej za ośrodkiem chyba że pojawią się jeszcze jakieś bardziej korzystne i interesujące propozycje.
szuwar - 11-09-2012, 15:34
JCH napisał/a: | co bardziej mi się podoba to, że domki służą tylko do spania (ewentualnie jakieś niedobitki o 4:00 nad ranem się zwalą na domek by dokończyć imprezę jak komuś mało). Nie ma przy nich grillowania |
to byłoby zaletą (dla niektórych wadą ) ,że nie ma kilku/kilkunastu imprezek, tyko jedna wspólna...
grzesiopol - 11-09-2012, 15:57
Jeżeli chodzi o Fregatę to jedynym dostępnym miejscem dla wszystkich jest teren rekreacyjny, jak oglądałem zdjęcia to ładnie pięknie, ale gdzie postawicie jakiś namiot na świeżym powietrzu, gdzie postawią się Mitsubishi Motors. Poza tym widzieliście teren przed budynkiem, ja nie widzę na tej trawie mitsumaniaków bawiących się do rana, na tym placy zabaw to raczej dzieci będą siedziały, (a jak dzieciaki pójdą spać to duze dzieci przyjdą i zniszczą plac.
Jaro1974 napisał/a: | Ja powiem szczerze że mi nie przeszkadza czy ja będę spał w tzw."blokowisku" czy w domku bo ja tam będę tylko spał. | Zgadza się Jarku, sami wiemy jak było
Jaro1974 napisał/a: | A i tak większość czasu spędza się na ewentualnych imprezach integracyjno-rozrywkowych | ale właśnie o takie miejsce na tym ośrodku bedzie wg. mnie trudno. Wg. mnie jak sie bawić to na dworze, na powietrzu a nie w sali konferencyjnej, jak będzie ciepła pogoda to wszyscy będą ociekać potem.
[ Dodano: 11-09-2012, 16:12 ]
Morfi napisał/a: | Dla Mnie to szukanie dziury w całym |
Morfi napisał/a: | To czy auta beda parkować 100m czy 500m nie ma raczej znaczenia. | dla mnie odległość też nie ma znaczenia chodzi tylko o to by być razem w jednym miejscu.
Morfi napisał/a: | Organizatorzy raczej powinni zostac wypromowani "lepszym" parkingiem chociaz to im sie nalezy. | zgadzam się, ja proponowałbym, jeżeli ta lokalizacja dojdzie do skutku (na zdjęciach są dwa parkingi) na jednym ustawić organizatorów i gości specjalnych a na drugim niech rozbiją namioty sponsorzy. Nie wiem czy widziałeś ale na tych parkingach nie jest rewelacja w jednym rzędzie mieści sie około 10 pojazdów co przy 2 rzędach na parking daje nam 20 miejsc (25 ładnie upchanych) i to by było dla organizatorów i gości specjalnych. Drugi wiadomo sponsorzy i nic poza tym.
Morfi napisał/a: | Dla Mnie to szukanie dziury w całym. | a dla mnie dbanie o szczegóły i komfort wypoczywania dla jednych a dla drugich dobrą integrację.
Reasumując moje wypociny śmiem twierdzić, że ośrodek ten jest dla nas ZA MAŁY (może być wystarczający jak nie przyjedzie wielu maniaków)
Na tylu mitsumianików to chyba ktos był kiedyś gdzieś, przejeżdżał i może zobaczył coś takiego jak było na Wawrzce, jak ktoś wie to niech rzuci propozycję, niestety my w lubelskim nie mamy tak dużego zaplecza jak na Wawrzce ale nadal czegoś szukamy.
emada - 11-09-2012, 16:37
Ja też zdecydowanie jestem za ośrodkiem z domkami, gdzie najczęściej jest więcej miejsc integracyjnych (nie mam tu na myśli sali konferencyjnej). Jak będzie padać to wszystko jedno ale liczymy jednak na piękną pogodę
Ten ośrodek (Fregata), poza tym, że dysponuje 400 miejscami do spania, nie dysponuje terenem, na którym to mogłyby się odbywać atrakcje, konkursy, integracja czy w końcu miejscem, gdzie mogliby się rozstawić się sponsorzy, gwiazdy itp...
Zgadzam się też z Pamarem, który słusznie zauważył, że może być problem ze sponsoringiem Japan Motors, którzy swego czasu wspominali, że chcieliby się bardziej skupić na rejonach Polski (nie wiem jak teraz), które obsługuje (południe, mazowieckie). Może zatem warto byłoby przy wyborze rejonu skontaktować się z Japanami? Chyba, że macie opcję na innego głównego sponsora.
m6riano - 11-09-2012, 17:20
A może ktoś z okolicy wpaść i porobić fotki i je wrzucić?
Bucza - 11-09-2012, 18:09
m6riano ma rację, najlepiej byłoby gdyby ktoś dał rade podjechać, obejrzeć, zrobić zdjęcia i porozmawiać wstępnie z zarządcą ośrodka, bo dopóki ktoś tego nie zobaczy na własne oczy to ciężko gdybać czy będzie miejsce na integrację czy nie będzie.
Poza tym domki są super, bo na otwartej przestrzeni, ale tak naprawdę to uważam, że to wcale nie sprzyjało integracji, bo sporo imprez odbywało się przy domkach w okrojonym gronie i oczywiście każdy kto się przyplątał był mile widziany, ale do niektórych domków wręcz nie dało się dojść, bo było za dużo imprez po drodze A jak będziemy w jednym molochu to ludzie raczej nie będą siedzieć w ciasnych pokojach i sami będą wychodzić na zewnątrz
mmatulek - 11-09-2012, 18:45
Przeglądałem linki, które zamieścił raddex i wpadł mi w oko ten ośrodek http://www.szansa-mausz.pl. Może ta opcja jest warta uwagi?
grzesiopol - 11-09-2012, 23:21
A może tutaj spróbować - 500 miejsc noclegowych, trochę "spartańsko" ale może być fajnie, nie widze tylko jaki parking mają. http://www.podlipami.mazu...&pg=1&id_lang=0
Prowadzą imprezy integracyjne itp (w tym zloty) nawet do 1000 osób http://www.podlipami.mazu...&pg=40id_lang=0
Odległości do poszczególnych miast polski
Lublin - 339 km
Wrocław - 390 km
Szczecin - 417 km
Suwałki - 280 km
Przemyśl 516 km
[ Dodano: 11-09-2012, 23:25 ]
Info dot. w/w osrodka z "meteora" http://meteor-turystyka.p...k,lidzbark.html
masa - 12-09-2012, 01:14
Będę w tym tygodniu w Łebie to obczaję ten ośtodek. Zrobię zdięcia ale wrzucę dopiero po urlopie w przyszłym tygodniu.
szuwar - 12-09-2012, 06:23
Nie wiem czy idziemy dobrym śladem szukając na siłę, może założymy ramy których się trzymamy. FREGATA nie posiada parkingu i miejsca na atrakcje, a to miało być jedno z głównych założeń.
http://www.kaszubskibor.pl/dojazd.html
Torp12 napisał/a: | Niby i fajnie ale wszystko platne dodatkowo... oplata klimatyczna, lodowka, parking, pies... |
ale już w cenniku tańsze od Wawrzkowizny, a na pewno coś utargujemy.
też nie wygląda źle na pierwszy rzut oka i jak prowadzili już takie imprezy to duży plus, bo Wawrzkowizna nie pomogła i nie doradziła raczej w niczym ....
Czekam jeszcze na odpowiedź z tych pałacyków pod Poznaniem, poprosili o szczegółowe dane, mają się odezwać, pytali o catering i inne atrakcje, powiedziałem, że prosimy o ofertę bez i z dodatkowymi usługami....
Morfi - 12-09-2012, 07:09
szuwar napisał/a: | FREGATA nie posiada parkingu i miejsca na atrakcje, |
zostanie to sprawdzone przez
masa napisał/a: | Będę w tym tygodniu w Łebie to obczaję ten ośtodek. Zrobię zdięcia ale wrzucę dopiero po urlopie w przyszłym tygodniu. |
szuwar - 12-09-2012, 07:15
Morfi napisał/a: | zostanie to sprawdzone przez |
of course ... ale nie zaszkodzi szukać równolegle, bo jak nie wypali fregata - nie spełni oczekiwań, to jesteśmy tydzień do tyłu ....
a w sumie podaliśmy na forum kilka propozycji i w sumie nie wiadomo, dlaczego zostały odrzucone, niby o nich mówiliśmy, ale ucichło .... dlatego odświeżam, aby definitywnie wykluczyć i iść do kolejnych propozycji....
Jeżeli gdzieś w pobliżu mnie wypali miejscówka, postaram się pomóc i załatwić co się da
|
|
|