Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T
booohal - 30-07-2013, 18:48
Tak. ''D''.
Hugo - 01-08-2013, 23:30
Nakleiłem uszczelki D na środkowe słupki (pod szczeliny między ramkami drzwi).
Przymiarka:
I po zamknięciu drzwi:
Wygłuszyłem tylne drzwi Noxudolem 3100+taśma Soudaband (tak jak wcześniej przednie). Noxudola starczyło idealnie na 4 drzwi.
Resztą taśmy Soudaband okleiłem tylną półkę od spodu (starczylo co do cm ). Bas z tylnych głośników jest bardziej donośny i soczysty:
Etap wygłuszania uważam za zakończony, w środku jest cichutko. Dopiero powyżej 120 km/h słychać cichy szum, ale to nie Lexus i nigdy nim nie będzie.
Ponadto położyłem instalację do podświetlenia na nogi, ale nie zdążyłem podłączyć.
CDN...
Fragu - 02-08-2013, 07:50
Hugo, jak tą taśme przyklejałeś? Musiałeś coś podgrzewać czy to się dobrze klei?
Hugo - 02-08-2013, 09:04
Fragu napisał/a: | Hugo, jak tą taśme przyklejałeś? Musiałeś coś podgrzewać czy to się dobrze klei? | Taśma ma taki klej na siatce. Bardzo mocny nawet. Zrywasz papier zabezpieczający i kleisz na zimno.
Fragu - 02-08-2013, 09:19
dzięx - czekam na Noxudola i będę działał
Hugo - 04-08-2013, 11:10
Nie moglem już patrzeć na tą brudną skórę i kupiłem:
A wczoraj wsiadłem do auta w krótkich spodenkach z "komórką" w kieszeni, upał 40 stopni, auto w słońcu cały dzień, skóra była miękka jak plastelina i tym cholernym telefonem (tak nienawidzę "komórek" jak mało kto) niemalże zrobiłem 2 dziury w fotelu. Zdarła się skóra aż do takiej jakby siatki Szlag mnie trafi, dzień wcześniej kupiłem mydełko żeby ją wyczyscić, a tu taki pech...
Pato89 - 04-08-2013, 11:58
Hugo napisał/a: | Szlag mnie trafi, dzień wcześniej kupiłem mydełko żeby ją wyczyscić, a tu taki pech... |
Załamałbym się jak światło w pryzmacie :/ współczuję...
Hugo - 06-08-2013, 10:46
A jednak, co się odwlecze to nie uciecze
Kupione i w dodatku dokłądnie co do złotówki za tą samą kaskę, za którą zwinął mi takie same wcześniej Torp12
P.S. Jedna uwaga co do uszczelek na środkowych słupkach. Zamykając i otwierając drzwi uszczelki zaczynają się odklejać, więc chyba wylecą out.
tresorex - 06-08-2013, 11:20
Patrzyłem dziś na te progi i zastanawiałem się jak będą pasować do srebrnego Teraz będę już widział więc czekamy na fotki z zamontowanymi
Hugo - 06-08-2013, 11:26
tresorex napisał/a: | Patrzyłem dziś na te progi i zastanawiałem się jak będą pasować do srebrnego | Też nie wiem jak to będzie: polerka do srebrnego lakieru, no ale ramkę tylnej tablicy mam w chromie to powinno pasować
Sunderland86 - 07-08-2013, 12:31
Hugo napisał/a: | A wczoraj wsiadłem do auta w krótkich spodenkach z "komórką" w kieszeni, upał 40 stopni, auto w słońcu cały dzień, skóra była miękka jak plastelina i tym cholernym telefonem (tak nienawidzę "komórek" jak mało kto) niemalże zrobiłem 2 dziury w fotelu. Zdarła się skóra aż do takiej jakby siatki Szlag mnie trafi, dzień wcześniej kupiłem mydełko żeby ją wyczyscić, a tu taki pech... |
Miałeś komórkę w tylnej kieszeni? Jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić...
A w kwestii nienawidzenia telefonów to możemy sobie piątkę przybić, najchętniej pozbyłbym się tego ale niestety do pracy jest potrzebna :-\.
Hugo - 07-08-2013, 16:32
Sunderland86 napisał/a: | Miałeś komórkę w tylnej kieszeni? Jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić... | A wiesz Ty jak wyglądają krótkie sportowe spodenki? Kieszenie "wiszą" od środka, wsadziłem telefon jak zawsze w prawą kieszeń i siadając przydusiłem prawym udem do fotela zdzierając skórę w jednym miejscu. Jadąc z maleństwem co jakiś czas się do niego odwracałem, no i zadarłem skórę w innym miejscu Ale nie jest źle, z początku wyglądało gorzej.
fj_mike - 07-08-2013, 20:16
Hugo, załatw sobie uchwyt samochodowy. Wyrobisz sobie odruch montażu telefonu w uchwycie, zaraz po wejście i po problemie
Hugo - 07-08-2013, 21:54
fj_mike napisał/a: | Hugo, załatw sobie uchwyt samochodowy. Wyrobisz sobie odruch montażu telefonu w uchwycie, zaraz po wejście i po problemie | Nie trawię takich wieszaków w aucie. Z tego powodu usuwam też stojącą z lewej strony licznika wtyczkę do monitora nieczynnej nawigacji.
Fragu - 08-08-2013, 07:49
Jak nie masz co z komem robić to zamontuj stacjonarny
|
|
|