To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T

booohal - 30-07-2013, 18:48

Tak. ''D''.
Hugo - 01-08-2013, 23:30

Nakleiłem uszczelki D na środkowe słupki (pod szczeliny między ramkami drzwi).
Przymiarka:

I po zamknięciu drzwi:

Wygłuszyłem tylne drzwi Noxudolem 3100+taśma Soudaband (tak jak wcześniej przednie). Noxudola starczyło idealnie na 4 drzwi.
Resztą taśmy Soudaband okleiłem tylną półkę od spodu (starczylo co do cm :wink: ). Bas z tylnych głośników jest bardziej donośny i soczysty:

Etap wygłuszania uważam za zakończony, w środku jest cichutko. Dopiero powyżej 120 km/h słychać cichy szum, ale to nie Lexus i nigdy nim nie będzie.

Ponadto położyłem instalację do podświetlenia na nogi, ale nie zdążyłem podłączyć.

CDN... :wink:

Fragu - 02-08-2013, 07:50

Hugo, jak tą taśme przyklejałeś? Musiałeś coś podgrzewać czy to się dobrze klei?
Hugo - 02-08-2013, 09:04

Fragu napisał/a:
Hugo, jak tą taśme przyklejałeś? Musiałeś coś podgrzewać czy to się dobrze klei?
Taśma ma taki klej na siatce. Bardzo mocny nawet. Zrywasz papier zabezpieczający i kleisz na zimno.
Fragu - 02-08-2013, 09:19

dzięx - czekam na Noxudola i będę działał :wink:
Hugo - 04-08-2013, 11:10

Nie moglem już patrzeć na tą brudną skórę i kupiłem:

A wczoraj wsiadłem do auta w krótkich spodenkach z "komórką" w kieszeni, upał 40 stopni, auto w słońcu cały dzień, skóra była miękka jak plastelina i tym cholernym telefonem (tak nienawidzę "komórek" jak mało kto) niemalże zrobiłem 2 dziury w fotelu. Zdarła się skóra aż do takiej jakby siatki :? Szlag mnie trafi, dzień wcześniej kupiłem mydełko żeby ją wyczyscić, a tu taki pech...

Pato89 - 04-08-2013, 11:58

Hugo napisał/a:
Szlag mnie trafi, dzień wcześniej kupiłem mydełko żeby ją wyczyscić, a tu taki pech...

Załamałbym się jak światło w pryzmacie :/ współczuję...

Hugo - 06-08-2013, 10:46

A jednak, co się odwlecze to nie uciecze :mrgreen:
Kupione i w dodatku dokłądnie co do złotówki za tą samą kaskę, za którą zwinął mi takie same wcześniej Torp12 :wink:

P.S. Jedna uwaga co do uszczelek na środkowych słupkach. Zamykając i otwierając drzwi uszczelki zaczynają się odklejać, więc chyba wylecą out.

tresorex - 06-08-2013, 11:20

Patrzyłem dziś na te progi i zastanawiałem się jak będą pasować do srebrnego ;) Teraz będę już widział więc czekamy na fotki z zamontowanymi :)
Hugo - 06-08-2013, 11:26

tresorex napisał/a:
Patrzyłem dziś na te progi i zastanawiałem się jak będą pasować do srebrnego
Też nie wiem jak to będzie: polerka do srebrnego lakieru, no ale ramkę tylnej tablicy mam w chromie to powinno pasować :wink:
Sunderland86 - 07-08-2013, 12:31

Hugo napisał/a:
A wczoraj wsiadłem do auta w krótkich spodenkach z "komórką" w kieszeni, upał 40 stopni, auto w słońcu cały dzień, skóra była miękka jak plastelina i tym cholernym telefonem (tak nienawidzę "komórek" jak mało kto) niemalże zrobiłem 2 dziury w fotelu. Zdarła się skóra aż do takiej jakby siatki :? Szlag mnie trafi, dzień wcześniej kupiłem mydełko żeby ją wyczyscić, a tu taki pech...

Miałeś komórkę w tylnej kieszeni? Jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić...

A w kwestii nienawidzenia telefonów to możemy sobie piątkę przybić, najchętniej pozbyłbym się tego ale niestety do pracy jest potrzebna :-\.

Hugo - 07-08-2013, 16:32

Sunderland86 napisał/a:
Miałeś komórkę w tylnej kieszeni? Jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić...
A wiesz Ty jak wyglądają krótkie sportowe spodenki? :wink: Kieszenie "wiszą" od środka, wsadziłem telefon jak zawsze w prawą kieszeń i siadając przydusiłem prawym udem do fotela zdzierając skórę w jednym miejscu. Jadąc z maleństwem co jakiś czas się do niego odwracałem, no i zadarłem skórę w innym miejscu :mrgreen: Ale nie jest źle, z początku wyglądało gorzej.
fj_mike - 07-08-2013, 20:16

Hugo, załatw sobie uchwyt samochodowy. Wyrobisz sobie odruch montażu telefonu w uchwycie, zaraz po wejście i po problemie :wink:
Hugo - 07-08-2013, 21:54

fj_mike napisał/a:
Hugo, załatw sobie uchwyt samochodowy. Wyrobisz sobie odruch montażu telefonu w uchwycie, zaraz po wejście i po problemie
Nie trawię takich wieszaków w aucie. Z tego powodu usuwam też stojącą z lewej strony licznika wtyczkę do monitora nieczynnej nawigacji.
Fragu - 08-08-2013, 07:49

Jak nie masz co z komem robić to zamontuj stacjonarny :mrgreen: