Outlander III Ogólne - Pierwsze wrażenia
elektri - 04-11-2013, 13:11
Nie mam doświadczenia w tej materii - jeżdżę póki co z manualem, ale wydaje że niechęć do automatów wynika ze stylu jazdy. Jeżeli ktoś jeżdżąc stara się wyprzedzać prawie wszystko co ma przed sobą, zawsze będzie psioczył na automaty....
Skrzynie te wymyślono w innym celu....
To jest pomocne dla jeżdżących "spokojnie". Dla których istotniejszy (nie ważne czy z racji warunków drogowych, czy nastawienia mentalnego) jest komfort jazdy. Dla których jadący przed nim samochód z ciut mniejsza prędkością jest po prostu poprzedzającym go samochodem. Takim nie przeszkadza, że przyspieszenie jest powyżej 11s., czy to, że czas od wciśnięcia gazu do rozpoczęcia przyspieszania jest większy niż w przypadku ręcznej skrzyni.
borsak1 - 04-11-2013, 13:24
@elektri
automat OK ale automat CVT NIE OK taka mała różnica. Sam jeździłem już automatem i było ok, jak mam ochotę przygazować klepne lewarek i lecę, teraz też zamawiałem nowy z automatem ale nie CVT to może skutery ciągnąć.
gregter - 04-11-2013, 13:49
Krzychu, piszesz jak doswiadczony kierowca ktoremu rasowanie , ulepszanie ,byle wiecej mocy i tym podobne rzeczy nie sa potrzebne do codziennej jazdy.A automat to swietna rzecz , jezdze tak od ponad 25 lat wieloma samochodami (obecnie O2 , 2,4 automat SUV) i nigdy nie mialem problemu jak w tym roky podczas pobytu w kraju gdzie wozono mnie roznymi samochodami i taksowkami kilka razy dziennie jak workiem kartofli. Nigdy samochod na biegi nie bedzie mial takiej plynnosci jazdy jak automat i to jest przyjemne.Szczegolnie na tych beznadziejnych dziurawych polskich drogach,gdzie zmiana biegu jest konieczna bardzo czesto.Ale tak jak pisalem kiedys wczesnie do kultury jazdy trzeba dorosnac byle wczesniej nie znalezc sie w statystyce osob bedacych w sytuacji wypadkowej , ktora w kraju jest olbrzymia.Pijani za kierownica, brak szacunku wobec pieszego na drodze, jazda bez pasow , rozmawianie przez telefon, nagminna jazda powyzej dozwolonej predkosci - widzialem to czesto przez dwa miesiace ,zreszta statystyki mowia wyraznie kim sa polscy kierowcy w porownaniu z innymi krajami. No ale niedawno rower a teraz kolko to nie to samo( sorry za sarkazm)
madox - 04-11-2013, 16:30
Ale nie piszemy o wyższości automatu nad manualem ,bo to już co kto woli ,tylko o prawie 12s do setki w mitsu w automacie
Ma ktoś zestawienie ile O3 się sprzedało w stosunku do innych suvów?
mitsu00 - 04-11-2013, 16:42
gregter napisał/a: | Krzychu, piszesz jak doswiadczony kierowca ktoremu rasowanie , ulepszanie ,byle wiecej mocy i tym podobne rzeczy nie sa potrzebne do codziennej jazdy.A automat to swietna rzecz , jezdze tak od ponad 25 lat wieloma samochodami (obecnie O2 , 2,4 automat SUV) i nigdy nie mialem problemu jak w tym roky podczas pobytu w kraju gdzie wozono mnie roznymi samochodami i taksowkami kilka razy dziennie jak workiem kartofli. Nigdy samochod na biegi nie bedzie mial takiej plynnosci jazdy jak automat i to jest przyjemne.Szczegolnie na tych beznadziejnych dziurawych polskich drogach,gdzie zmiana biegu jest konieczna bardzo czesto.Ale tak jak pisalem kiedys wczesnie do kultury jazdy trzeba dorosnac byle wczesniej nie znalezc sie w statystyce osob bedacych w sytuacji wypadkowej , ktora w kraju jest olbrzymia.Pijani za kierownica, brak szacunku wobec pieszego na drodze, jazda bez pasow , rozmawianie przez telefon, nagminna jazda powyzej dozwolonej predkosci - widzialem to czesto przez dwa miesiace ,zreszta statystyki mowia wyraznie kim sa polscy kierowcy w porownaniu z innymi krajami. No ale niedawno rower a teraz kolko to nie to samo( sorry za sarkazm) | Ale w OII 2.4 tez chyba jest bezstopniowa skrzynia CVT a nie automat?
KowaliK - 04-11-2013, 17:12
madox napisał/a: | KowaliK napisał/a: | Lucas123w napisał/a: | madox, męczysz rzemiosło w tym temacie. Rejestrowałeś się chyba na forum tylko po to żeby sobie pomarudzić |
Madox to typowy internetowy troll - zapytajcie o niego na forum Subaru w temacie nowego Forestera, albo na autoGalerii (z tego co kojarzę to tam chyba też występował). |
Wczoraj nie miałem czasu i odpowiedziałem żartobliwie,ale dziś odpowiem Ci poważnie
Powiedz mi ,jak to jest,że jak na forum,szczególnie forum producenta, zadaje się niewygodne pytania to zaraz jest problem.Bawiłeś się w detektywa czy jak?Szukałeś mnie po internecie?Jesteś przedstawicielem producenta?Raczej poszukaj tego gościa ,który w artykule nazwał to auto z 2.0cvt wprost-porażką.
Jak nie krytykować Subaru,za fakt,że chcą za Forestera jak za Audi albo XC60 ,a automatu nie potrafią zrobić w nim w dieslu,jak nie krytykować auta za furmankę kasy w którym nawet w najwyższej dostępnej wersji,ze skórą i Harman Kardon, między kierownicą a zegarami jest kawałek szmatki,przez który widać metalowe bebechy - kto nie wierzy niech zobaczy
Jak nie krytykować np Hondy CRV za 16cm prześwit w Suvie albo Insignii Crosfour za grubo ponad 1800kg masy i nawet biturbo 195km mało pomaga
Jak nie krytykować Mitsu za 11.7 do setki w testach z automatem,albo wersję 2.0cvt benzyna
To są kuriozalne rzeczy,a producenci myślą sobie - zrobimy suva i tak się sprzeda wszystko co jest lub przypomina suva za cenę +marża+dodatkowa marża 30% za modę na suvy
Wiesz co mnie powsztrzymuje przed tym autem ,oprócz mułowatości w automacie i kładzeniu się na zakrętach jak łajba?( choć jak widać nie on jeden ma wady) ,otóż to auto się nie sprzedaje ani w Polsce ani gdzie indziej i czuję ,że zaraz zrobią lift tego auta,a ja zostanę z rocznym autem w starej budzie wartym na rynku używanych grosze
Chcę wymienić auto ,więc czytam interesuję się ,poszukuje informacji -bo jak widzę 11.7 w automacie, A W CAŁEJ POLSCE NIE MA TAKIEGO AUTA DO JAZDY PRÓBNEJ , to zaglądam na forum marki,czy ktoś nie ma takiego,nie napisał czegoś.Podobnie w Subaru-nie ma automatu,zaglądam na forum producenta,może coś piszą kiedy będzie,albo ile rzeczywiście pali wersja 2.0turbo 240km ,bo nad nią też myślałem itp.A tam kółko wzajemnej adoracji klakierów importera
A chodzi o to ,by potem nie kupić czegoś co nie odpowiada i pisać w internecie -kupiłem O3 2.0 cvt benzyna-jeny ,wyje ,nie jedzie,pali 12.A co nie dało się dowiedzieć wcześniej ,czy takie auto mi odpowiada?Nie, to zeszło na dalszy plan,bo chciałem se suva kupić,poszedłem do salonu - oooooo, to takie drogie?A to se benzynę wezmę 2wd .Jest suv ?Jest,a że złom ,to sąsiad przecież nie będzie wiedział
P.S Do kogoś kto pisał ,żebym się przejechał -chłopie cofnij się do tyłu zanim palniesz głupstwo ,pisałem o wrażeniach z jazdy ,bo jezdziłem tym długo.A automatu do jazdy nie ma w całej Polsce,co jak na światowy koncern jest sytuacją co najmniej śmieszną |
Nie muszę się bawić w żadnego detektywa, ot po prostu wchodzę od czasu do czasu na różne fora i na coraz to kolejnych pojawiasz się Ty. Tworząc wokół siebie "gorącą dyskusję" - nie mam czasu ani ochoty na śledzenie Twoich rozterek, ale np. na forum Subaru gdzie nie wejdę w temacie nowego Forestera to jest wzmianka/szydera z Ciebie. To chyba mówi samo za siebie?
Twoje żale i bóle nie zmienią NICZEGO. Subaru nie obniży cen, nie zmieni szmatki między zegarami a Mitsubishi nie spowoduje, że wspomniany Outlander będzie lepiej przyśpieszał i prowadził się w zakrętach. Tak jak wcześniej było napisane - nie podoba się? Poszukaj innej marki. Kup to, co będzie wg. Ciebie wolne od wad/ew. będzie miał ich mniej. Tak czy siak pojeździsz kilka lat, leasing się skończy i kupisz coś innego. Więc w czym problem? Nie mam absolutnie nic do szukania informacji o potencjalnym nowym nabytku, ale można to zrobić w innych sposób - nie zalewając for motoryzacyjnych swoim, tak zwanym, "bólem dupy" - bo inaczej chyba tego nazwać nie można?
Aha, żeby Cię dodatkowo usatysfakcjonować - w żaden sposób nie jestem związany branżą motoryzacyjną, a szkoda.
madox - 04-11-2013, 18:19
Nie narzekaj,wątek żyje przynajmniej
Lucas123w - 04-11-2013, 19:42
madox napisał/a: | Nie narzekaj,wątek żyje przynajmniej |
Żyje ale jest nie na temat od dobrych już dwóch stron, nie wnosi nic sensownego do tzw. pierwszych wrażeń z jazdy.
mitsu00 - 04-11-2013, 19:57
Lucas123w napisał/a: | madox napisał/a: | Nie narzekaj,wątek żyje przynajmniej |
Żyje ale jest nie na temat od dobrych już dwóch stron, nie wnosi nic sensownego do tzw. pierwszych wrażeń z jazdy. | Madox zaraz hurtem dostanie 9 banow za spamowanie od Admina i odpocznie od forum 3 miesiace (zart)
madox - 04-11-2013, 20:01
Wnosi nie wnosi ,nie ważne jak ,byle mówić,róbmy reklamę mitsu biednemu
borsak1 - 04-11-2013, 21:25
@madox a może załóż nowy temat np. "aż 12 sekund do 100-ki" będziesz królem tematu
Komandor - 05-11-2013, 11:39
Ostatnio jeździłem testowym Pajero Sport w automacie o podobnym przyspieszeniu i wcale nie czułem aby był jakoś specjalnie wolny. Madox kup X3 albo Volvo xc60 i po temacie...
madox - 06-11-2013, 20:13
W każdym razie przy tej masie,tej pojemności motoru i tej mocy blisko 12s jest chyba jednym z gorszych wyników współczesnych aut -jakoś nie mogę znalezść gorszego -nie patrzyłem na Koreę i jakieś Dacie itp
krzychu - 07-11-2013, 06:55
madox - już pisałem wcześniej, nie będę się powtarzał w całości. Przyśpieszenie od 0 do 100 nie jest czymś co można się pochwalić. Ale potem w teście elastyczności już całkiem ładnie to wygląda. I jak ktoś chce szpanować od świateł to faktycznie nie da rady, ale jak chce wyprzedzać np. od 40 do 140 to już jak najbardziej bardzo dobrze się zbiera. Zależy kto czego szuka po prostu. Od świateł i tak 99% ludzi nie odjeżdża w menualach na 100% bo ¾ nie potrafi na 100% w menualu, a inni nie widzą takiej potrzeby... W automacie dajesz but i masz 100% z tych niecałych 12 sec. Warto o tym pamiętać.
androzek - 07-11-2013, 07:48
O III dizel automat był w Bydgoszczy.Takowym jeździłem.Próbowałem inne samochody bo jestem przed zmianą na początku roku.Jeśli mówimy o automacie: testowałem automaty BMW,Opla,Mazdy,VW i Skody. Jeśli chodzi o "miodność" działania to mój ranking jest następujący:
1.DSG w VW i ZF w BMW
2.Mazda
3.Mitsu
4.Opel
Najwięcej frajdy z jazdy dała Skoda Octavia 1.8 TSI ( wiem ,że to nie suv) z manualem. Po jeździe tym samochodem straciłem zachwyt nad automatem,który bardziej sprawdzi się w mieście niż na trasie.
Odnośnie samego OIII- cena systematycznie spada. W porównaniu z wyjściową jest niziutka i z pewnością będzie jeszcze niższa. Madox ma rację. Pewnie w marcu będę mógł kupić bez łaski dizla z manualem z ok. 110000 ( rocznik 2013 ).Cena nie przekłada się na ilość sprzedanych OIII - na ulicach ich w ogóle nie widać.Kupić można ale zostaniemy z niechcianym przez nikogo samochodem,który za 5 lat będzie warty 20.000 zł.Magia diamentów tu nie pomoże.Nie jest to udany samochód jakim mimo wszystko był OII także ze względu na stosunek wielkości,wyposażenia do ceny.Myślę,że najbardziej odstrasza wygląd karoserii a samochód kupuje się przede wszystkim oczami.
|
|
|