To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - ! SREBRNA SIGMA ze Wschodu !

areksz121 - 18-02-2015, 12:07

marycjusz napisał/a:
mkm z tego co gadałem z bratem to mówi, że zależy ile tych szlifów było - jeśli jeden to wszystko jest normalnie, a utwardzić i tak nie utwardzisz wału do jego pierwotnej/ firmowej twardości. Jeśli szlif jest jeden i wszystko dobrze złożone to wszystko jest w jak najlepszym porządku ;)

No i druga pozytywna opinia :wink: Sam się zastanawiałem nad tym szlifem, i też brat mnie oświecał :P Utwardzanie powierzchniowe jest przeważnie 0,5mm - 2mm na głębokość, zależnie od zastosowanej metody. Tak więc pierwszy szlif raczej ze spokojną głową :wink: BTW mój dół czeka w kolejce u majstrów :roll:

Kiedy uruchamiacie :wink: :?:

marycjusz - 18-02-2015, 12:58

areksz121 napisał/a:

Kiedy uruchamiacie :wink: :?:
jak to mówi Mamed Khalidov - "Jak bóg da " to jakoś w przyszłym tygodniu ;) Chociaż kto wie może w najbliższą sobotę :lol: ? Kurde wczoraj mieliśmy zonk, bo już zaczęliśmy składać silnik, a się okazało, że nie te panewki zamówione ( za cienkie ) i mamy jeden dzień w plecy, mam nadzieję, że dzisiaj brat dorwie właściwe
areksz121 - 18-02-2015, 13:41

A jeszcze pytanko...sprawdzacie pasowanie panewek wskaźnikiem plastikowym jak książka pisze? Kosztuje grosze, a zawsze to i pewniejsza sprawa :wink:
Anonymous - 18-02-2015, 21:21

Bardzo ładnie obszyta kierownica. Sam to robiłeś ? :D
marycjusz - 19-02-2015, 10:03

areksz121 napisał/a:
A jeszcze pytanko...sprawdzacie pasowanie panewek wskaźnikiem plastikowym jak książka pisze? Kosztuje grosze, a zawsze to i pewniejsza sprawa :wink:
- nie mam zielonego pojęcia jak brat to ogarnia, ale poskładał już niejeden silnik, robi to na co dzień, więc myślę że wie co robi ;)
bielak930 napisał/a:
Bardzo ładnie obszyta kierownica. Sam to robiłeś ? :D
nieee,oddałem do profesjonalistów ;) jak coś Bielak to polecam w naszym mieście tu: http://www.mt-projekt.com/, szybko sprawnie i cena też dobra.
marycjusz - 23-02-2015, 10:23

No i lecimy dalej ;) Silniczek już prawie cały poskładany - dzisiaj wkładamy do budy ;) tu foty z pierwszych kroków :

Wszystko co porozkręcane osobno zostało na nowo pomalowane (misa olejowa, łapy poduszek, wzmocnienia pod silnikiem itp)
Ale najlepsze jest to :twisted:

Anonymous - 23-02-2015, 21:42

Muszę przyznać że wygląda imponująco :D Ten polerowany kolektor robi robotę :twisted:
Marcino - 24-02-2015, 08:17

Mistrz srebrzanki:)
marycjusz - 24-02-2015, 10:26

Marcino napisał/a:
Mistrz srebrzanki:)
- to nie srebrzanka :P :P

Wczoraj silniczek wleciał do budy – dzisiaj wieczorem pierwszy odpał ! :twisted: :twisted:

areksz121 - 24-02-2015, 19:43

Pięknie, pięknie Panie :shock: Czy to wszystko, co się tak świeci to polerowane? Super to wyszło :wink:
marycjusz - 25-02-2015, 09:58

areksz121 napisał/a:
Czy to wszystko, co się tak świeci to polerowane?
- drobna szczota druciana na wiertarkę (różne wielkości krążki , co by w zakamarki dojść) i jedziesz raz przy razie aż się wypoleruje ;) ja jeszcze delikatnie prysnąłem po tym lakierem "efekt chromu" .

PANOWIE SIGMA WCZORAJ ODPALIŁA OD PIERWSZEGO STRZAŁU !!! SILNICZEK CHODZI ZNAKOMICIE :twisted: :mrgreen: :P :lol: 8) :partyman: :prayer: :wav:

areksz121 - 25-02-2015, 10:17

Pogratulować, przydałoby się jakieś małe wideło z odpalonym serduchem :P Moje fałsześć też musi tak samo zrobić :rolleyes:
eremita - 25-02-2015, 10:47

Ale daje po gałach :mrgreen: super wygląda.
marycjusz - 25-02-2015, 10:49

jest i wideło

areksz121 - 25-02-2015, 11:18

marycjusz napisał/a:
jest i wideło
https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be

LUBIĘ TO :!: Jest kozak :twisted: