To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - galant... czyli jak się wszedłem na minę i jak ją rozbrajam

Hugo - 13-01-2016, 11:17

Marcino napisał/a:
Musiała by być chyba nie ruszana od nowości...
Niekoniecznie. szybko się zapiekają.
Marcino napisał/a:
ja zawsze jak skłądam daje smar, na każdą śrubę
Jakby tak robił każdy to by sie nie zapiekały :wink:
awas - 22-01-2016, 08:53

No więc skrzypienie powróciło po kilku dniach chociaż wg mechanika jego czary miały pomóc na minimum pół roku (nie rozumiem skąd się tacy biorą - prosiłem żeby wymienił na nowy a on upierał się przy smarowaniu starego). Poproszę o link do jakiegoś przyzwoitego wahacza (przednie prawe koło, dolny wahacz, 1998, 2.0 benzyna). Kupię sam bo jak mówiłem ceny które pokazał mechanik oscylowały w okolicach 400zł (chociaż jeśli taniej mam kupić jakiś szit to wolę dopłacić i mieć spokój).
Fragu - 22-01-2016, 08:57

Proszę: http://allegro.pl/mitsubi...5883150308.html
awas - 22-01-2016, 09:12

Dzięki.
To przy okazji zapytam jeszcze o taką rzecz (pytanie może i głupie ale jestem niekumaty w te klocki) - czy gumy stabilizatora i łączniki stabilizatora to to samo? Pytam bo od chyba roku coś stuka mi z lewej strony (nie wiem czy przód czy tył) jak jadę po bruku (taki stukot jakby ktoś walił gumowym młotkiem). Na przeglądzie diagnosta stwierdził ostatnio, że to będą łączniki stabilizatora (ale gumy wymieniałem kilka mies temu) - to to samo?
Wymienię te łączniki i tak bo już za długo mi tłucze. Jeśli można poproszę o link (diagnosta mówił żeby dla spokoju wymienić obie strony).

Fragu - 22-01-2016, 09:27

Nie, to nie to samo.

Łączniki spinają stabilizator z wahaczem po lewej i prawej stronie auta, gumy stabilizatora mocują sam stabilizator do karoserii. Są to takie gumowe obejmy :wink:

Najlepiej wymienić komplet czyli i łączniki.

awas - 22-01-2016, 10:13

Czy takie coś:
http://allegro.pl/mitsubi...5037116791.html
gdzie napisali "czena dotyczy 2 szt." wystarczy na obie strony czy na jedną?

Fragu - 22-01-2016, 10:23

Tak, to są łączniki na lewą i prawą stronę. Do tego gumy stabilizatora i będzie git:)

Jeśli mogę coś doradzić to łączniki i gumy warto kupić bardzo dobrej jakości (najlepiej oryginały).

awas - 22-01-2016, 10:30

Gumy wymieniałem niedawno, masz może link do oryginalnych łączników?
Fragu - 22-01-2016, 10:30

ASO lub Japaneze...
awas - 22-01-2016, 11:49

Zamówione (wahacz i łączniki). Do japaneze nie mogłem się dodzwonić więc wziąłem jakieś niemieckie 8 dych za 2 szt. mam nadzieję że nie rozlecą się po roku. Zdam relację jak to wszystko mi wymienią.
Krzyzak - 22-01-2016, 12:00

łączniki CTR są bardzo dobrej jakości
jmcarparts z Wrocławia je sprzedaje

Fragu - 22-01-2016, 12:01

:drinkers:
awas - 05-02-2016, 12:07

Wymieniłem tydzień temu prawy wahacz i łączniki po obu stronach ale nadal coś z lewej strony tłucze przy jeździe po bruku. Jakby koło było przyczepione do podwozia sznurkiem - wali na nierównościach jak gumowy młotek. Co to może być? Mechanik powiedział ostatnio, że lewa piasta zaczyna mieć luz - czy to mogą być objawy zużytej piasty?
Sunderland86 - 05-02-2016, 13:31

Może też być luz w zaciskach hamulcowych, dokładnie otwory w jarzmie mogły się wyrobić i prowadnice zacisku się tłuką.
awas - 18-05-2016, 14:58

Mam pytanie o czujnik oleju. Jakieś pół roku temu mechanik przy okazji innej naprawy wymienił mi ten czujnik, bo sączył się tam olej. Ostatnio zajrzałem pod furę i olej dalej leci a czujnik jest jakby niedokręcony (zostało jeszcze z 1cm widocznego gwintu). Czy to ma być tak niedokręcone i czy poza wymianą czujnika na nowy jest jakiś patent żeby tam nie ciekło?