[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Spryskiwacze reflektorów, lamp przednich
sveno - 13-02-2013, 20:58
Hugo napisał/a: | P.S. Mam jeszcze pytanie: ktoś wie, albo jak sprawdzić który kabel od zasilania pompki spryskiwaczy reflektorów to plus, a który minus? Niebieski czy zielony z czarnym paskiem? Czy nie ma znaczenia? | ma znaczenie, bo jak podłączysz źle to silniczek będzie się kręcił w drugą stronę więc pompka będzie wciągała zamiast "dmuchać".
Sprawdź na sucho tzn na mokro, podłącz do prostownika i zanurz pompkę w jakimś wiaderku z wodą i patrz w którą stronę pompuje.
Stawiam, że zielony z czarnym paskiem to minus.
Hugo - 02-03-2013, 21:05
Tak zostały zamocowane spryskiwacze w zderzaku:
Podkładka gumowa z górnego mocowania amortyzatora docięta na grubość i zabezpieczone spinką mocującą przewód hamulcowy do amortyzatora Całość jest tak sztywno umocowana, że trzeba użyć bardzo dużo siły, by ruszyć spryskiwacz, więc OK. Dla pewności przed montażem zderzaka wzmocnię to jeszcze klejem do szyb.
Owczar - 02-03-2013, 22:59
Teraz jest jak w oryginale Ja bym chyba już klejem tego nie mazał bo będziesz się męczył gdy zajdzie konieczność demontażu.
komarsnk - 03-03-2013, 09:12
Hugo napisał/a: | Tak zostały zamocowane spryskiwacze w zderzaku |
Powiem CI, że bardzo zacnie to wygląda - gratuluję pomysłu
Pozwolę sobie zapożyczyć pomysł jak na mnie przyjdzie czas
Owczar napisał/a: | Ja bym chyba już klejem tego nie mazał bo będziesz się męczył gdy zajdzie konieczność demontażu. |
Lub maźnąć czymś co złapie ale będzie możliwe do usunięcia w razie "W".
Hugo - 03-03-2013, 10:46
Udało się coś wymyślić Może faktycznie klej można sobie podarować.
Aha, zapomniałem dodać, że spryskiwacze będą jednak polakierowane w kolor auta.
Owczar - 03-03-2013, 16:43
Na pewno będą się lepiej komponowały i nie będą się tak rzucały w oczy.
pterock - 23-04-2013, 09:28
Witajcie, przeleciałem cały temat i niestety nie znalazłem konkretów dot tematu instalacji elektrycznej spryskiwaczy.
Zamontowałem zbiornik z oryginalną pompką do świateł, spryskiwacze i manetkę.
Problem jak w przypadku wielu osób polega na tym, że nie mam pociągniętej instalacji. Przy przewodach do halogenów wiszą tylko dwa kabelki (zielony i żółty) o których przeznaczeniu nie wie nikt.
Powiedzcie mi które piny odpowiadają za kontrolkę niskiego płynu spryskiwacza i gdzie się wpiąć żeby przycisk na manetce zaczął działać. najlepiej jakieś schematy albo foto story.
Hugo - 23-04-2013, 17:06
pterock napisał/a: | Przy przewodach do halogenów wiszą tylko dwa kabelki (zielony i żółty) o których przeznaczeniu nie wie nikt. | Wklej foto tych kabelków.
komarsnk - 23-04-2013, 19:17
Hugo napisał/a: | pterock napisał/a: | Przy przewodach do halogenów wiszą tylko dwa kabelki (zielony i żółty) o których przeznaczeniu nie wie nikt. | Wklej foto tych kabelków. |
W temacie o pustej wtyczce dostałem info, że to jest wiązka od dodatkowego klaksonu.
pterock - 26-04-2013, 16:41
to jest prawdopodobne, co nie zmienia faktu że nadal nie wiem jak podpiąć instalację sprysków.
marcinzam - 30-12-2013, 18:33
czy w wersji zbiorniczka z pomką spryskiwaczy reflektorów jest zamontowany czujnik poziomu płynu ?
Hugo - 30-12-2013, 18:46
marcinzam napisał/a: | czy w wersji zbiorniczka z pomką spryskiwaczy reflektorów jest zamontowany czujnik poziomu płynu ? | Tak, nie spotkałem się jeszcze z takim zbiorniczkiem bez czujnika poziomu płynu.
marcinzam - 30-12-2013, 18:50
ok a w wersji z dwiema pompkami od kombi ?
fj_mike - 30-12-2013, 21:21
marcinzam, nie ma. Dołożenie czujnika (do każdej wersji zbiorniczka) to nic trudnego.
Hugo - 30-12-2013, 21:31
marcinzam napisał/a: | ok a w wersji z dwiema pompkami od kombi ? | Tak samo, tzn. też jest ten czujnik. fj_mike napisał/a: | marcinzam, nie ma | Jak nie ma jak są
|
|
|