To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant Elegance w Sporcie 00'

Tomi89 - 06-06-2016, 11:34

Pierwsza część układanki już na zewnątrz :-)

W poniedziałek dojedzie następna :-)

Aktualnie Misiek doczekał się wyjazdu do blacharza/lakiernika na naprawę drzwi + kilka innych rzeczy których nie udało się zrobić w tamtym roku przy calosciowym malowaniu..

Sprawa tylnych wahaczy jest taka że poli już dojechalo w poniedziałek odbieram gumki sworzni i śruby mimosrodowe powinny być w tym tygodniu.

Czerwiec - będzie się działo :-D

Tomi89 - 10-06-2016, 17:13

W międzyczasie oddałem Miska do lakierni na wymianę i pomalowanie drzwi PT i odnowienie wszystkich ramek w drzwiach :-)
Aktualne foto :-)

Tomi89 - 13-06-2016, 17:56

Kolejna część układanki już na miejscu :twisted: :twisted: :twisted:

Bizi78 - 13-06-2016, 18:45

Tomi89 napisał/a:
Kolejna część układanki już na miejscu :twisted: :twisted: :twisted:

Kupiłeś podkład pod panele :mrgreen: .

Tomi89 - 13-06-2016, 18:54

Karimaty na Susiec :mrgreen:
Tomi89 - 14-06-2016, 18:08

No i jeszcze odrobina dodatków :twisted:

Tomi89 - 27-06-2016, 14:50

Mała aktualizacja.

W czwartek tydzień temu została w autku oklejona lotka folia 3M Carbon

W sobotę zająłem się wygluszeniem wszystkich drzwi, robione w ten sam sposób jak na foto oprócz przednich lewych bo z pośpiechu dałem piankę na drzwi a nie na boczek (kilka zdjęć z przebiegu prac)

Weekend się skończył i trzeba było zacząć działać dalej żeby zdążyć na Susiec :mrgreen:
Tak więc poniedziałek-czwartek dzialalem z wygluszeniem podłogi i bagażnika:
Najpierw poszła mata AB-2

Następnie pianka K6s (nie ma foto z bagażnika ale tam też jest)

Na koniec zmiana wnętrza:

Był to mój pierwszy raz z wygluszaniem auta może gdzieniegdzie nie wyglądać zbyt profesjonalnie ale najważniejsze że spełnia swoje zadanie bo różnica w aucie w trakcie jazdy jest dość spora :-)

W międzyczasie strzeliła Miskowi cwiartka :mrgreen:

Hugo - 27-06-2016, 16:33

Uhlalala... Świetna robota, ale wygląda jakby z przyklejaniem pianki na podłogę za bardzo Ci się śpieszyło :wink: Mnie czeka jeszcze taka robota z podłogą pod fotelami i nogami, w bagażniku oraz dach. Po użytych materiałach widzę, że zakupy dokonane chyba u bitmat.pl? Ja planuję maty AB-1 + pianka k6s, bo różnica w cenie pomiędzy AB-1 a AB-2 jest spora. Jeździłeś może z tylko wygłuszonymi drzwiami, a później z resztą wygłuszenia? Warto wygłuszać podłogę?
Hugo - 27-06-2016, 16:34

Uhlalala... Świetna robota, ale wygląda jakby z przyklejaniem pianki na podłogę za bardzo Ci się śpieszyło :wink: Mnie czeka jeszcze taka robota z podłogą pod fotelami i nogami, w bagażniku oraz dach. Po użytych materiałach widzę, że zakupy dokonane chyba u bitmat.pl? Ja planuję maty AB-1 + pianka k6s, bo różnica w cenie pomiędzy AB-1 a AB-2 jest spora. Jeździłeś może z tylko wygłuszonymi drzwiami, a później z resztą wygłuszenia? Warto wygłuszać podłogę? Wykładzina podłogowa pasowała bez problemu mimo takiego grubego wygłuszenia?
Hugo - 27-06-2016, 16:35

Uhlalala... Świetna robota, ale wygląda jakby z przyklejaniem pianki na podłogę za bardzo Ci się śpieszyło :wink: Mnie czeka jeszcze taka robota z podłogą pod fotelami i nogami, w bagażniku oraz dach. Po użytych materiałach widzę, że zakupy dokonane chyba u bitmat.pl? Ja planuję maty AB-1 + pianka k6s, bo różnica w cenie pomiędzy AB-1 a AB-2 jest spora. Jeździłeś może z tylko wygłuszonymi drzwiami, a później z resztą wygłuszenia? Warto wygłuszać podłogę? Wykładzina podłogowa pasowała bez problemu mimo takiego grubego wygłuszenia?
Tomi89 - 27-06-2016, 17:33

Cytat:
ale wygląda jakby z przyklejaniem pianki na podłogę za bardzo Ci się śpieszyło

Może troszkę ale polecali ciąć na kawałki i układać dlatego tak niechlujnie to wygląda. Jak robiłem całe elementy to różnica jest jednak widoczna.

Cytat:
Po użytych materiałach widzę, że zakupy dokonane chyba u bitmat.pl?

Dokładnie, akurat byłem w Warszawie to podjechałem i zakupiłem.

Cytat:
Ja planuję maty AB-1 + pianka k6s, bo różnica w cenie pomiędzy AB-1 a AB-2 jest spora.

Jak pisałem do bitmat-ow to polecali albo AB-2 lub AB-25 ale wybrałem pierwsza opcje jednak też ze względu na różnice w cenie, jakby robić co jakiś czas któreś elementy to jeszcze do przyjęcia, ja kupowałem już na wszystko więc na koszta też patrzyłem.
Muszę trochę maty dokupić bo na maskę mi nie wystarczy i będę kończył już całościowo.

Cytat:
Jeździłeś może z tylko wygłuszonymi drzwiami, a później z resztą wygłuszenia? Warto wygłuszać podłogę?

Tak właśnie jeździłem w niedzielę testowałem same drzwi a teraz week mieliśmy wypad to już test na całości no bez maski jeszcze.
Powiem Ci ze warto zrobić podłogę, różnica jest, ciszej tym bardziej przy wyższych prędkościach. A już sama muzyka to całkiem inna bajka pięknie grają głośniki nawet ori nic nie zaglusza nie szumi. BAJKA.
Z wykladzina nie było problemów dobrze sie ułożyła ciąć nie trzeba było :D

WreX - 27-06-2016, 17:46

Tomi89, z audio coś będziesz modzić skoro tak pięknie wygłuszyłeś samochód ;> ?
Tomi89 - 27-06-2016, 17:51

WreX napisał/a:
Tomi89, z audio coś będziesz modzić skoro tak pięknie wygłuszyłeś samochód ;> ?

Chciałbym ale to plan raczej na później, prawdopodobnie przyszły rok chyba że mi coś odwali to w tym zrobię :mrgreen: najpierw musiałbym się kogoś poradzić co do tego bo zielony jestem :)

WreX - 27-06-2016, 19:48

Tomi89, jak chcesz to możesz w moim wątku spojrzeć pare rzeczy o ile znajdziesz, bo zakładałem co nieco ;p
Tomi89 - 27-06-2016, 20:16

WreX napisał/a:
Tomi89, jak chcesz to możesz w moim wątku spojrzeć pare rzeczy o ile znajdziesz, bo zakładałem co nieco ;p

Dzisiaj nocka w pracy to będzie czas przejrzeć ;-) ale jakbyś str podał to byłoby fajnie :mrgreen:
Wszystko zależy jakie to będą koszta jak przekroczy pewna kwotę to ten rok odpuszczę :-)