To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - "Whoomp!!! There it is!" czyli Brzydal

radek79 - 29-09-2016, 07:51

sveno napisał/a:
opłaty na granicy szwajcarsko-niemieckiejto: 19% VATu, 10% cła (liczone od wartości podanej na umowie kupna sprzedaży, tu celnicy nie mają z tym problemu) no i 50€ "spedycja" (nie wiem co to jest, ale płaci się to i są na to kwity wystawiane)

przy autach wyprodukowanych w Unii Europejskiej nie płaci się cła 10%,jest specjalny papierek do wypełnienia,przy droższych autach opłaca się z niego skorzystać

sveno - 29-09-2016, 09:36

deejay napisał/a:
Vołowina
V70 chyba nie występowało w kombinacji 2,5T+RWD+M/T, mniejsze auta mnie nie interesowały.
komarsnk napisał/a:
Legacy/Outback
to samo co wyżej.
Fragu napisał/a:
S-Max!
blisko...

Kupiłem nudne,rodzinne a nawet tatusiowate Mondeo mk4.

Nudne z zewnątrz, ale jak to mówią liczy się wnętrze, a to jest na "lekkim wypasie" :twisted:
Więcej w nowym temacie.

Fragu - 29-09-2016, 09:48

Kawał auta i mi osobiście się podoba.
Fajne wnętrze (masz Conversa?), wygodne fotele, duuużo miejsca...no i silnik jedyny słuszny w tym aucie.

Gratulacje! :D

sveno - 29-09-2016, 10:06

Fragu napisał/a:
masz Conversa?
eee a co to? Mam duży dotykowy wyświetlacz w konsoli centralnej i mały w zegarach.
Fragu - 29-09-2016, 10:44

Takie coś

Marcino - 29-09-2016, 10:46

Fajne.... też o takim myslałem ostatnio

To chyba to...
https://auto.ricardo.ch/kaufen/fahrzeuge/autos/kombi/ford-mondeo-2-5t-titaniumexec/w/an800551245/

radek79 - 29-09-2016, 11:12

Marcino napisał/a:
Fajne.... też o takim myslałem ostatnio

To chyba to...
https://auto.ricardo.ch/kaufen/fahrzeuge/autos/kombi/ford-mondeo-2-5t-titaniumexec/w/an800551245/

za drogie, to auto dla Szwajcara nie dla Polaka,takie idzie wyrwać za około 5-6 tysi franka

Marcino - 29-09-2016, 11:34

Ale zdjęcia te same.... Sveno zarabia w CHF..:)
Bizi78 - 29-09-2016, 14:39

Czyli trafiłem, co wygrałem :P .
radek79 - 29-09-2016, 16:11

Cytat:

Ale zdjęcia te same.... Sveno zarabia w CHF..:)

no tak nie doczytałem

robertdg - 29-09-2016, 21:30

radek79 napisał/a:
przy autach wyprodukowanych w Unii Europejskiej nie płaci się cła 10%
Galant raczej nie był produkowany w UE
sveno - 29-09-2016, 21:37

Fragu napisał/a:
Takie coś
to mam :)
Marcino napisał/a:
To chyba to...
tak to dokładnie to :)
radek79 napisał/a:
za drogie, to auto dla Szwajcara nie dla Polaka,takie idzie wyrwać za około 5-6 tysi franka
rozwiń skrót myślowy bo nie łapie dlaczego nie dla Polaka?

w poniedziałek jak przeglądałem oferty to znalazłem tylko 5 takich samochodów, tj. kombi, 2,5t.
Najtańszy był za 6000 CHF oglądałem go, jeździłem nim i w życiu bym go nie kupił.

Jeżeli znajdziesz mi Mondeo kombi, 2,5T, z kompletnym wyposażeniem (spójrz w ogłoszenie co jest na pokładzie), świeżo po MFK, po małym serwisie (oleje, hamulce i ogólny przegląd) z roczną gwarancją, kompletem nowych opon zimowych, z przerejestrowaniem w cenie to daj mi znać, chętnie kupie drugie dla brata.
Za 5-6 tyś to kupisz ulepa od Turka z aukcji w której napisano "dla hobbysty lub na eksport"

Mieszkam tu, pracuje tu, chcę tu zostać. Kupiłem auto którym mam zamiar jeździć 4-5 lat, nie uważam, żebym przepłacił.

Edit. Szybko rzuciłem okiem na allegro i są 3 szt z tym silnikiem, wszystkie po 33-36 tys zł
więc czemu to nie jest auto dla Polaka? W czym jesteśmy gorsi?

foto wnętrza:

radek79 - 29-09-2016, 22:07

robertdg napisał/a:
radek79 napisał/a:
przy autach wyprodukowanych w Unii Europejskiej nie płaci się cła 10%
Galant raczej nie był produkowany w UE

zgadza się ale nie wszyscy wiedzą o tym a płacą cło
sveno jak kupujesz dla siebie to jak najbardziej,ale na handel już nie,twoje mondeo z opłatami w Polsce wyjdzie grubo ponad 40 tysi i sam napisałeś po ile u nas takie chodzą,nikt ci nie zapłaci u nas 46 tysi za takie auto

Owczar - 29-09-2016, 22:47

Gratulacje!

Jak ja szukałem swojego to też szukałem w porządnym stanie, a nie taniego. Nie wszyscy Polacy chcą kupić auto za pół darmo ;)

A tak BTW. Jaki jest w CH stosunek do Polaków? Jechałem we wtorek przez granicę Włosko-Szwajcarską i z kolumny aut nas wyhaczyli do kontroli... Niby jakoś się nie czepiali, ale bagaże macali.

sveno - 29-09-2016, 23:21

Owczar napisał/a:
z kolumny aut nas wyhaczyli do kontroli...
normalne, podobnie wyłapują Słowaków, Czechów i Węgrów. Niemcy, Włosi i Francuzi to swoi. Jak zmieniłem blachy na szwajcarskie to nie miałem żadnej kontroli :)

Owczar napisał/a:
Jaki jest w CH stosunek do Polaków?

chyba jak wszędzie: pracowici, ale dużo piją i niestety kradną. Z tym ostatnim walczę jak mogę.