Nasze Miśki - Czarny TURBOLOT-O1T
Pawel1988 - 06-03-2019, 21:14
Zaczniemy od mini spotu w Świętochłowicach gdzie sprawdziliśmy ledy jako światła mijania - nie ma to najmniejszego sensu .
Dlatego padła decyzja na sprawdzenie ksenonu i tak został.
Felgi na zimę zostały pomalowane na ... taki kolor. Malowanie proszkowe + regeneracja rantu.
Wtryski oddałem do sprawdzenia, żeby zobaczyć jaka mają sprawność.
506 ccm przy 3 barach .
Długo polowałem ale mam CZARNY ZEGAREK 😎
Zaliczony spot pod Rzeszowem
Czekam na następny ten w stodole 😍
Wymieniony został cały rozrząd + pasek osprzętu napinacz osprzętu i rolka osprzętu.
Rozrząd :
Paski mitsuboshi
Rolki NTN
Napinacz ASIAN
Pompa wody GMB
Wpadły też przewody MAGNACOR
Autko jest gotowe na kolejne strojenie. I może będzie swap hamulcy tył 😉
Bizi78 - 06-03-2019, 21:29
To z tym zegarkiem uprzedziłeś Krzysia .
staszq2 - 06-03-2019, 21:35
No proszę ile to się na zbierało
Czarny zegar kozak
Pawel1988 napisał/a: | Czekam na następny ten w stodole |
Już wkrótce będziecie mogli robić nalot tylko dźwierza w stodole pootwieram
Bzyk_R1 - 06-03-2019, 21:57
Bizi78, ja odpuściłem szukanie jak zamontowałem wskaźnik temperatury oleju. Ale fakt, super JDMowy dodatek.
Fajne fotki, na jednym jeszcze LSRG było oblepione z tyłu na szybie jak jeszcze sponsorzy płacili .
Fajny ten Twój kocur, wiem powtarzam się. Proszę tam namieszać w RS.Motorsport, ma być więcej niż srebrny! Bez tego nie pokazuj się na dzielnicy powodzenia i do zobaczenia mam nadzieję szybko.
Bzyk_R1 - 14-03-2019, 21:21
Czyżby to już w tym miesiącu? Turbolot najmocniejszym O1T?
Pawel1988 - 14-03-2019, 21:28
Nie wiem czy w tym i nie wiem co wyjdzie ale bądźmy dobrej myśli 👍😁najlepiej jakby z - 10 na placu było 😂😂😂
Bzyk_R1 - 26-03-2019, 09:21
My tu gadu gadu a tymczasem Czarny Turbolot robi dzisiaj drugie podejście do remapu po FMIC. Jeden z najładniejszych czarnuchów na forum, auto zadbane i mega doinwestowane, zrobione technicznie i wyleczone niemal ze wszystkich bolączek modelu. Bliskie mojemu i warte każdych pieniędzy. Auto od Mitsumaniaka.
Paweł życzę Ci żeby 275/460 pękło a tytuł najmocniejszego na TD04 poszedł do Ciebie!
staszq2 - 26-03-2019, 18:48
Cytat: |
My tu gadu gadu a tymczasem Czarny Turbolot robi dzisiaj drugie podejście do remapu po FMIC |
Byłem, jeździłem (jako pasażer ) no i powiem Wam, że rakieta przy dwóch pakach pedał w podłogę i TURBOLOT drze jak szalony i skali brak no i te hamulce bez nich to lipa by była po autostradzie niemieckiej oczywiście
Pawel1988 - 13-07-2019, 18:57
Siemanko 😃strasznie się opuscilem ale jeżeli jeszcze kogoś coś interesuje to już pisze co się działo a działo się sporo ...
Strojenie było i wyszło średnio 264/400 ale....na bardzo nieszczelnym dolocie którego nie dało na miejscu się naprawić. Ciśnienie doładowania uciekalo przez : wtryski PB (uszczelki ) wkretki LPG oraz flansze przy turbo która przy spawaniu ( fmic) tak się odksztalciła że dmuchało tam jak w Kieleckim u Bzyka 🤣A ja tego nie zauważyłem wcześniej.
Poniżej wykres oraz różnica w uszcxelkach nowe/stare.
Kierownica i fotel kierowcy zostały pomalowane
Wpadł kolektor ze stali nierdzewnej
Miał być bandaż ale będzie osłona z nierdzewki ( mam nadzieję, że nie z takiej jak wydech Magnaflow 🤣🤬🤬🤬)
Następnie wpadły hamulce tył od evo 7-9 czyli tarcza 300/22 I zacisk 2 tłoczkowy. Nawet to to hamuje jakoś 😎
No i konserwacja za którą wziąłem się zdecydowanie za późno. Po rozebraniu autka okazało się, najpierw blacharz potem konserwacja . Gdybym się wziął za to 2 lata temu obyło by się bez lakierowania A tak prawa reperaturka do wspawania, lewa uratowana.
W skrócie konserwacja
Rozebranie mycie piaskowanie no i cała reszta co widać na zdjęciach.
https://photos.app.goo.gl/PjU3h7g3s4qX8auS8
staszq2 - 14-07-2019, 00:18
No to rudzielec opanowany
Niech moc będzie z Tobą
Gratki za wytrwałość i ratowanie Outka
Bzyk_R1 - 14-07-2019, 11:16
Kolejny temat załatwiony. Tak powinny wyglądać wszystkie turbiaki, wiem że to wszystko kosztuje fortunę i nie każdy może sobie na to pozwolić ale mam nadzieję że frajda z użytkowania tak zadbanej sztuki wszystko wynagrodzi. Ehh brałbym w ciemno
Bizi78 - 14-07-2019, 11:43
Z tą konserwacją śrub, gwintów, przewodów gumowych, elementów zawieszenia to kogoś poniosła fantazja .
Hugo - 14-07-2019, 21:38
A jednak jest opcja SWAPU tylnych hamulców w O1 na większe. Nie potrzeba adapterów pod zaciski Brembo?
Pawel1988 - 16-07-2019, 20:45
Hugo napisał/a: | A jednak jest opcja SWAPU tylnych hamulców w O1 na większe. Nie potrzeba adapterów pod zaciski Brembo? |
Jasne, że jest 😁. Ale to też się dowiedziałem od kolegi który ma hamulce przod tyl Evo w o1t . ( dzięki Łukasz) . Adaptera nie trzeba ale jest trochę roboty .
|
|
|