To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VIII REASUMPCJA

AidsD - 05-01-2024, 11:19

Dzień Dobry :)

Pierwsze auto było czerwone, potem zielone, jest srebrne i czarne.
I z tego wszystkiego chyba zielone wygląda najładniej jak się go nawoskuje to aż dziw bierze, że 22 letni lakier może wyglądać tak ładnie.

Marcino - 05-01-2024, 13:26

No mi sie G25 na galancie nie znudził. VW jest biały.... nie chciałem takiego ale sie trafił. Jak bym brał nowy dopłacił bym za wybrany kolor
jacek11 - 05-01-2024, 17:09

Marcino napisał/a:
No mi sie G25 na galancie nie znudził.

Też mnie się podoba. Na zlocie oko zawiesiłem.

joujoujou - 06-01-2024, 09:00

Jakoś nigdy nie był w mym guście biały kolor, może poza wersjami perłowymi (czy jak tam zwał). To samo się tyczy czerwonych (poza niektórymi odcieniami w wersjach metalicznych), ale już zupełnie nie podoba mi się na samochodzie kolor brązowy. Nazwijcie to jak chcecie - uprzedzenie czy cuś, wszystko jedno. Nie i już. :P

Dzień dobry.

Z gorszych wieści - mam tydzień przymusowego wolnego. Przyplątało się choróbsko, pani jou zarządziła test, a ten pokazał dwie kreseczki. Na całe szczęście zdążyłem uzupełnić zapasy piwa, także jakoś przetrwam, tak przynajmniej myślę. :lol:

jacek11 - 06-01-2024, 11:04

joujoujou napisał/a:
pani jou zarządziła test, a ten pokazał dwie kreseczki

Czyli że ciąża? :mrgreen:

joujoujou - 06-01-2024, 12:44

Tak.
Krzyzak - 06-01-2024, 15:14

jacek11 napisał/a:
Czyli że ciąża?
spożywcza
Bzyk_R1 - 06-01-2024, 17:19

Bardzo Was lubię ale jak czytam o testach to mi trudno powstrzymać język na wodzy. Jako zawodowy ratownik, szur i foliarz doradzam wydawanie swoich ciężko zarobionych pieniędzy na coś bardziej przydatnego, np piwo.
robertdg - 06-01-2024, 17:42

Bzyk_R1 napisał/a:
Bardzo Was lubię ale jak czytam o testach to mi trudno powstrzymać język na wodzy. Jako zawodowy ratownik, szur i foliarz doradzam wydawanie swoich ciężko zarobionych pieniędzy na coś bardziej przydatnego, np piwo.

Pod warunkiem ze nie jest komercyjnym swinstwem korporacyjnym

joujoujou - 07-01-2024, 14:19

Bzyk_R1 napisał/a:
doradzam wydawanie swoich ciężko zarobionych pieniędzy na coś bardziej przydatnego
Dziękuję, ale z całym szacunkiem, to są MOJE pieniądze i to JA będę decydował ile z nich przeznaczę na piwo a ile na cokolwiek innego. Jak będę mieć taki kaprys to mogę sobie nawet palić banknotami w kominku i nikomu nic do tego. :P

Ale zanim zacznę palić, wrzucam na siebie grube polary, dresy, czapki i rękawiczki i idę ściągać świąteczne światełka z drzew w ogrodzie. :)

Petroholic - 07-01-2024, 15:01

joujoujou napisał/a:
...mogę sobie nawet palić banknotami w kominku...

Palenie banknotów jest nie do końca zgodne z prawem :( Ale nikt nie zabroni Ci kupna najdroższej książki w Empiku i jej spalenia :D

irekmiecz - 07-01-2024, 19:20

joujoujou napisał/a:
W planach wykonanie przenośnych najazdów z desek.

Dawno temu taki sam pomysł miałem lecz wpadłem na inny.
Dokupiłem prawie taki sam "lewarek" podnośnik trapezowy jaki dostałem w komplecie z autem.
Do wymiany oleju i filtra nic więcej nie potrzebuję.
Gdybym miał prace które mogłyby nieco bardziej szarpać samochodem przymocowałbym do podnośników szersze podstawy.
Wszelkie najazdy jak dla mnie zajmowałyby stanowczo za dużo miejsca w piwnicy.
Niejako przy okazji mogę pokazać co jeszcze wymyśliłem i samodzielnie stworzyłem blisko 4 lata temu.
Dziś znów tak postawiłem "hultaja"

Z perspektywy czasu uważam że mogłem wcześniej "hultaja" tak stawiać. Przed wylotem na 4-6 tygodni w ten sposób podnoszę auto o 6 cm. tak by zawieszenie odpoczęło. Przeglądy techniczne pokazują od 3 lat kilkuprocentowy wzrost sprawności amortyzatorów. :wink:
Ciekawe kiedy osiągną 100% sprawności :mrgreen:

joujoujou - 07-01-2024, 21:55

irekmiecz napisał/a:
Wszelkie najazdy jak dla mnie zajmowałyby stanowczo za dużo miejsca w piwnicy.
Ja nawet nie mam piwnicy. :lol:

W szopie miejsca dużo nie ma, ale najazdy się zmieszczą. 8)

irekmiecz napisał/a:
podnośnik trapezowy jaki dostałem w komplecie z autem
Też mam kilka, ale nie mam do nich zaufania. Hydraulicznych też ze trzy różne i też żadnemu nie ufam. Jeśli już muszę podnieść auto by "uwolnić" któreś z kół, to podkładam klocki i metalowe kobyłki - coś w tym stylu jak Twoje, ale nie takie ładne. :)

Wracając do podnośników trapezowych - mam zamiar jutro ćwiczyć przejściówkę pozwalającą obsługiwać taki podnośnik za pomocą klucza udarowego.

Petroholic napisał/a:
Palenie banknotów jest nie do końca zgodne z prawem
W strefie euro to nie jest zabronione. Oczywiście pozostaje jeszcze aspekt ekologiczny, bo farba i tak dalej. ;)
Marcino - 08-01-2024, 10:31

jacek11 napisał/a:
Też mnie się podoba. Na zlocie oko zawiesiłem.

Nie było na czym :)

[ Dodano: 08-01-2024, 10:40 ]
joujoujou napisał/a:

irekmiecz napisał/a:
podnośnik trapezowy jaki dostałem w komplecie z autem
Też mam kilka, ale nie mam do nich zaufania. Hydraulicznych też ze trzy różne i też żadnemu nie ufam. Jeśli już muszę podnieść auto by "uwolnić" któreś z kół, to podkładam klocki i metalowe kobyłki - coś w tym stylu jak Twoje, ale nie takie ładne.

Cały remont zrobiłem na kołyłkach metalowych z lidla plus czasem klocek drewniany i deseczka.

joujoujou - 08-01-2024, 13:03

Marcino napisał/a:
na kołyłkach metalowych z lidla
Tych składanych jak takie?

Też kiedyś w lidlu kupiłem, służyły długo i bezawaryjnie, choć za każdym razem miałem mieszane uczucia, bo jakieś takie "miękkie" mi się zdawały. ;)

Dość że dokupiłem takie sztywniaki i tych głównie używam: