To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] LPG W 2.5 V6 / 2.0 16V

elvis512 - 11-03-2013, 14:02

Ja zapytałem o zakład (Łódź), nie o instalację. Hugo pyta raczej o co innego. Jakby wyszukiwarka była lepiej skonstruowana pewnie bym znalazł w tych 150 stronach polecane zakłady z Łodzi. Jeśli uważasz nadal, że moje pytania i odpowiedzi na nie są zbędne - usuń.
Owczar - 11-03-2013, 14:09

A czy to forum regionalne? O takie rzeczy powinieneś pytać w regionalnym. A szukajka bardzo dobrze działa.
elvis512 - 11-03-2013, 16:31

Raczej ogólnopolskie (i może nie tylko) - dlatego pytam o akurat mnie interesujący region. Jakby był podział pewnie bym tam się udał. A wyszukiwarka.. hmm.. Podaj mi proszę sposób znalezienia frazy np. "LPG zakład Łódź" w tym temacie i przy trafnym strzale (kilka pozycji) dla każdej z pozycji, aby przenosiło mnie do konkretnego posta (nie tematu).
Owczar - 11-03-2013, 16:51

Zauważ, że to dział techniczny, a to temat o aspektach technicznych a nie dyskusja o warsztatach.

elvis512 napisał/a:
Raczej ogólnopolskie (i może nie tylko) - dlatego pytam o akurat mnie interesujący region.

No tak, ale jak masz podział na regiony to szukasz w regionie czy w całej Polsce? Jak szukasz ulicy Piotrkowskiej w Łodzi to wpisujesz w google Piotrkowska Polska czy Piotrkowska Łódź? Jak szukam czegoś w Warszawie to wchodzę na Mazowieckie i tam piszę posta lub zakładam temat.

Jeśli szukasz konkretnego posta to wpisujesz daną frazę, zaznaczasz wszystkie posty, a po lewej stronie pod działami wyświetlaj jako posty.
Inna kwestia to wpisuj frazy, które ktoś inny mógł użyć pytając o to samo. Np nikt nie pisze zakład lpg Łódź, tylko gdzie mogę założyć gaz/lpg w Łodzi.
Kolejna kwestia to używanie polskich znaków. Nie każdy ich używa więc trzeba wyszukać po różnych frazach.

Poza tym pytałeś także o cenę, a na to pytanie odpowiedź padła już kilkadziesiąt razy. Tak BTW to wątpię by poniżej 3k ktoś założył Ci dobrze, dobrą instalkę. Do 2.0 owszem. Ale 2,5 ceny oscylują raczej między 3-3,5k. Oczywiście zdarzają się także niższe i wyższe kwoty ale z reguły taki przedział wchodzi w grę.

PS Jeśli ktoś ma czas i zbierze informacje z tego tematu w całość - typu Polecana instalacja do V6, 2.0.
Jeśli chodzi o polecane zakładów LPG to proponowałbym zrobić taki temat w dziale o LPG, bo dotyczy to nie tylko użytkowników Galanta.

elvis512 - 11-03-2013, 17:00

Ok, w takim układzie usuń moje posty. Wyślij mi na pw link do regionalnych zapytań LPG - nie widzę niestety takiego podziału.. Tam spytam o zakład i cenę (bo przecież w Wawie i Wólce dolnej ceny mogą być różne? )
Owczar - 11-03-2013, 17:04

Jeśli chodzi o łódzkie to masz np ten temat:
http://forum.mitsumaniaki...1&highlight=lpg

http://forum.mitsumaniaki...1&highlight=lpg

Ogólne warsztaty:
http://forum.mitsumaniaki...?t=1448&start=0

elvis512 - 11-03-2013, 17:50

Szkoda, że mało aktualne, ale dzięki. Spróbuje tam. Myślę, że ten watek w takim układzie jest wyczerpany - może warto zamknąć ;p
arturj123 - 11-03-2013, 19:55

Temat nie jest wyczerpany i nie będzie, puki LPG jest tak popularne i cały czas się rozwija. Choć mam nadzieję, że benzyna będzie kiedyś bardziej osiągalna:)

Fajnie by było stworzyć dobrego faq-a, tylko czy jest sens skoro jest LPG forum?

elvis512 - 11-03-2013, 20:45

Napisałem poprzedni post z nutką ironii. Wiadomo LPG to jedyny ratunek dla Nas w tych trudnych czasach, jako alternatywa dla klekotów. A napisałem tak, bo owczar stwierdził, że w co drugiej stronie mamy odpowiedzi na nasze pytania. Jakie podzespoły, gdzie najlepiej założyć itp :) Po co powielać. Nikt chyba już nic nie wymyśli. Przynajmniej nie w temacie 2.0 i 2.5 Galanta.

Pozdrawiam
elvis

Owczar - 11-03-2013, 23:51

arturj123 napisał/a:
skoro jest LPG forum?

Ale my posiadacze Mitsubishi wiemy w praktyce co dobre dla Galanta ;)

tresorex - 14-03-2013, 10:53

Ostatnio nagrzebałem acsynchro ze wskaźnikiem poziomu gazu i mi prawie cały czas pokazuje że mam pełen zbiornik. Jak trzeba ustawić Volty żeby dobrze pokazywało? Mając zatankowane pod korek to pokazuje mi 2.2V... (stag300)
Owczar - 14-03-2013, 10:55

W instrukcji masz opisane jak zrobić autokalibrację. Każda skala jest inna i trzeba ustawiać metodą prób i błędów, autokalibracja nawet ok działa.
Sylwia - 14-03-2013, 12:01

podjeżdzasz na stację z pustym bakiem LPG, trzymasz przycisk przełącznika z LPG i gasisz auto. tankujesz do pełna , zapalasz - lampki migoczą... powinno się ustawić/

jeśli jest to zbiornik zewnętrzny to raczej nie licz na wskazanie poprawne.
pozdrawiam

Bury - 14-03-2013, 17:09

w jakims stagu ustawialem recznie,zobaczylem ile pokazuje na pusto,potem na pelno,potem troche matematyki nie zbyt zaawansowanej i gra muzyka :)
Juiceman - 14-03-2013, 17:58

Ustawianie wskaźnika gazu:

http://www.ac.com.pl/publ...wsk_poz_gaz.pdf