To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zachodniopomorskie - Nasze regionalne OT

ahael - 15-02-2012, 03:49

Niestety nie czytałem całego tematu i problemu Sylwii ( doczytam ) , ale po ostatnich postach wnioskuję , że naprawdę źlę sie dzieje w Polsce.
Ostatnio holender wjechał mi w moja cari, spisany protokół - policji niet oczywiscie - jak niema ofiar - nie przyjeżdżają. 3 dni poźniej byłem wycenic szkody ( bylo by szybciej, ale praca nie pozwoliła na to ) i przerysowanie zostalo wycenione na 430e, do dwoch tyg pieniążki pojawią się na koncie - i nie powiem - wszystko zrobione w miłej atmosferze , bez stresu, nerwów.

Oczywicie chciałbym wrócić, ale nie mam do czego a perspektywy marne, nawet z wyższym wykształceniem teraz nic nie zdziałam. Ceny do góry, zarobki spadają lub stoją w miejscu.

Sylwia, życzę bez nerwowego rozwiązania sprawy - miej dystans do naszych wladz i robótek papierkowych - trzeba sie uzbroic w cierpliwosc.

Olej wymieniony, valvoline maxlife, nie stukocze prz odpalaniu, chyba był to dobry wybór - Saqu ! masz piwo bezalkoholowe u mnie ;)

W sumie nie ma o czym gadac , pewnie są jakieś fora ciskające na polskie władze i resztę tego wszystkiego, przynajmniej my ominmy te sliskie sprawy i zajmijmy się miśkami, pomocą dla bliźnich MITSUMANIAKI DZIECIOM i zdrowym rozsądkiem.

Gdzie można dostać breloczki z logo mistumaniaki ? Ew. mogę takie wykonać, posiadamy maszyny CNC , dołożę swojego grosza dzieciakom.

Spokojnej
Michał

Andrew - 15-02-2012, 07:29

Dzień dobry :)
Sylwia powodzenia w walce z ubezpieczalnią. Dużo szkody narobiło?

Yoshiko - 15-02-2012, 08:05

ahael napisał/a:
Sylwia, życzę bez nerwowego rozwiązania sprawy

andrew84 napisał/a:
Sylwia powodzenia w walce z ubezpieczalnią

chłopaki dziękuję baaardzo ;)

andrew84 napisał/a:
Dużo szkody narobiło?

tak naocznie co widać: zderzak, grill, chyba dwie chłodnice maska szyba :( zaczepy od lamp połamane
co jeszcze pod maską ? nie wiem okaże się dzisiaj - oby nic więcej :(
aha no i coś z instalacją gazową (kontrolka silnika się zapala po przełączeniu na gaz) czy z powodu uderzenie :( nie wiem :(
a w ogóle to dzień dobry Misiaki :mrgreen:

volve - 15-02-2012, 08:09

Witam wszystkich ;)

ahael napisał/a:
Oczywicie chciałbym wrócić

Błąd, nie wracaj(jakkolwiek by to zabrzmiało ;) )...znam parę osób które wróciły i żałują.

ahael napisał/a:
Olej wymieniony, valvoline maxlife

Dobry wybór, sam od zakupu Cari stosuję jedynie Valvoline. Jest to bodajże jeden z nielicznych nie rozlewany w Polsce ;)

andrew84 napisał/a:
Dużo szkody narobiło?

Z tego co pamiętam, to zderzak, maska, szyba plus pewnie parę innych :(

Seichan - 15-02-2012, 08:23

Dzień dobry ;)
Yoshiko - 15-02-2012, 08:27

Witaj Reniu :)
widzę że nie przestraszyła Cię śnieżyce, zawieje i zamiecie :)

Seichan - 15-02-2012, 08:33

Z tego zestawu zimowego to ja chyba wolę mróz...
Yoshiko - 15-02-2012, 08:40

Cytat:

Z tego zestawu zimowego to ja chyba wolę mróz...

a ja tam zawsze wolę słoneczko :D

mój 2012 post :mrgreen:

JacekeR - 15-02-2012, 08:51

I dokopałem się do forum spod śniegu i wiatru. dzień dobry wszystkim. A nawiązując do przypadku Sylwii to żenujące że człowiek, który płaci nie małe pieniążki do TU musi sam dochodzić swoich praw i kopać się z innymi TU. Zresztą pokręcone to jak wszystko u nas w kraju. Człowiek płaci na NFZ a i tak idzie się leczyć prywatnie... żenada. Ale i tak życzę miłego dnia.
szuwar - 15-02-2012, 10:20

SERWUS Miski !

Yoshiko napisał/a:
mój 2012 post :mrgreen:

i w tym roku limit wyczerpany :d

volve - 15-02-2012, 11:05

JacekeR napisał/a:
I dokopałem się do forum spod śniegu i wiatru. dzień dobry wszystkim. A nawiązując do przypadku Sylwii to żenujące że człowiek, który płaci nie małe pieniążki do TU musi sam dochodzić swoich praw i kopać się z innymi TU. Zresztą pokręcone to jak wszystko u nas w kraju. Człowiek płaci na NFZ a i tak idzie się leczyć prywatnie... żenada. Ale i tak życzę miłego dnia.

:shock: Sylwia co zrobiłaś Jackowi, że aż tak się rozpisał ? :D :P

Wiesz, uważam, że lepiej by było, jakbyśmy mogli zgłaszać takie szkody do swojego TU i wtedy nasze TU już by samo rozliczało się z TU sprawcy. Wtedy może skończyłoby się wykupowanie OC patrząc tylko na cenę, a ludzie zaczęliby patrzeć także na jakość obsługi.
Bo obecnie wiadomo, większość bierze najtańsze OC, bo tak naprawdę i tak z niego nie korzysta bezpośrednio. To ewentualny poszkodowany musi później walczyć.

Yoshiko - 15-02-2012, 11:24

volve napisał/a:
:shock: Sylwia co zrobiłaś Jackowi, że aż tak się rozpisał ? :D :P

też jestem w szoku :shock: :mrgreen:

volve napisał/a:
lepiej by było, jakbyśmy mogli zgłaszać takie szkody do swojego TU i wtedy nasze TU już by samo rozliczało się z TU sprawcy.

otóż to prawdę powiadasz i rację masz :mrgreen:
to TU zna najlepiej swoje przepisy, doszkala się, zna kruczki prawne, wie co i jak robić żeby było dobrze itd ....
wszystko wskazuje na to, że świetnie nadawało by się na naszego przedstawiciela ale......

no ale pomarzyć można :wink:

DZIKI - 15-02-2012, 14:59

volve napisał/a:
No cóż, zgodnie z naszym prawem niestety jak masz tylko OC, to kasę wyciągasz z OC sprawcy. Gdybyś miała AC, to można by wstępnie zrobić z AC, a następnie ubezpieczyciele by sobie to wyrównali między sobą.

Nie tak do końca , jestem w trakcie załatwiania odszkodowania po X i coraz więcej dowiaduję się co jest pięć z tymi ubezpieczeniami /masakracja/
Gdy ściągasz z OC masz jeszcze parę gadżetów dodatkowo ;) /w zależności oczywiście od umowy/ a gdy robisz to z AC z regresem do ubezpieczyciela sprawcy jest inaczej.
A jeszcze inaczej gdy okaże się że szkoda jest całkowita, to się wtedy zaczyna cyrk.
Tak czy siak jak się nie wykłócisz o swoje to będą Cię zlewać i odsyłać od jednego do drugiego urzędasa. A wszystko oczywiście w urzędowych terminach nic szybciej.
Jeżeli nie jesteś mocny w prawie albo nie korzystasz z pomocy prawnika to lipa po całości :)

Yoshiko - 15-02-2012, 15:46

i już po oględzinach rzeczoznawcy
po analizie pan stwierdził, że najprawdopodobniej będzie szkoda całkowita
poczekamy - zobaczymy - stwierdzimy - ewentualnie ocenimy wyniki :|
jak na razie sprawa idzie do przodu i to mnie już cieszy :wink:

a za oknem :shock: śnieżyca :shock:

DZIKI - 15-02-2012, 16:41

Yoshiko napisał/a:
...po analizie pan stwierdził, że najprawdopodobniej będzie szkoda całkowita ...

no to teraz się zacznie, a to, a tamto ....
aby wypłacić Ci jak najmniej

życzę wytrwałości i jak największej kwoty :)