Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. V czyli REKREACJA
wojzi - 12-01-2013, 04:22
| fergul11 napisał/a: | się po świętach zostało -
1kg szynki ,
pól kg polędwicy ,
1.5 kg łopatki ,
1.5 kg wołowiny ,
2 cebule ,
3.5 kg kapusty kiszonej
1kg białej kapusty
garść ziół i przypraw
0.7białego wina -
wylądowało to w garze na średnim ogniu , pyrpoli sie to już 2 dzień ,więc jak ktoś chce to zapraszam na miseczkę |
Nie kuś.
Ja właśnie wróciłem z roboty i wpierniczam pizzę , ale na taki garneczek / miseczkę bym się przejechał.
wojtas - 12-01-2013, 08:32
że w sobotę po całym tygodniu nocek mam ogromne problemy z zaśnięciem
Marcino - 12-01-2013, 08:57
| Krzyzak napisał/a: | | Rafal_Szczecin napisał/a: | | nie rozumiem o jakim sniegu mowicie | żebyś nie wykrakał - ostatnio tak myślałem o 3-mieście i dziś je zasypało
dużo nie ma - tak z 5-8 cm leży, ale już armagedon na drogach gotowy... |
I dobrze Krzyżak mówił.. nie kracz... bo dziś czytam ze Szczecin sparaliżowany..:)
wojtas - 12-01-2013, 09:01
Oj tam od razu sparaliżowany , po prostu Szczecin rzadko widuje prawdziwy śnieg
Rafal_Szczecin - 12-01-2013, 10:18
paraliz to naprawde dobre okreslenie tego co sie wczoraj dzialo w szczecinie po tym, jak spadl snieg. drogi od razu zamienily sie w lodowisko, nie jezdzila zadna piaskarka/solanka/plug, mimo, ze od paru dni bylo wiadomo, ze zacznie padac, setki drobnych kolizji, autobusy nie mogace podjechac pod gorki, policja oraz samochody dostawcze rowniez mialy z tym problem. dominik 5km jechal 1,5 godziny
bialy puch caly czas pada, msle ze w tej chwili jest go jakies 15cm, wiec bedzie jeszcze gorzej ...
Marcino - 12-01-2013, 10:26
Zauważam ze u nas równiez solarki jadą, ale oszczędzają gumę na pługu bo mają podniesionę lekko do góry, totalne bezmózgowie..:)
jacek11 - 12-01-2013, 21:35
bo to jest chore firmy odśnieżające mają swoje rejony,i kierowca takiego pługa nie może odśnieżać gdzie indziej
Tomek - 12-01-2013, 21:53
| Cytat: |
Zauważam ze u nas równiez solarki jadą, ale oszczędzają gumę na pługu bo mają podniesionę lekko do góry, totalne bezmózgowie..:) |
to jest to samo co autobusem "wyjazd na linię", czy jakoś tak, albo "zjazd do zajezdni"
jedzie tą samą trasą ale pasażerów nie zabiera
mjsystem - 12-01-2013, 21:58
| tomek84 napisał/a: |
Zauważam ze u nas równiez solarki jadą, ale oszczędzają gumę na pługu bo mają podniesionę lekko do góry, totalne bezmózgowie..:)
_________________ |
A solą chociaż ???
fj_mike - 13-01-2013, 12:08
| Rafal_Szczecin napisał/a: | | paraliz to naprawde dobre okreslenie tego co sie wczoraj dzialo w szczecinie po tym, jak spadl snieg. drogi od razu zamienily sie w lodowisko, nie jezdzila zadna piaskarka/solanka/plug, mimo, ze od paru dni bylo wiadomo, ze zacznie padac, setki drobnych kolizji, autobusy nie mogace podjechac pod gorki, policja oraz samochody dostawcze rowniez mialy z tym problem. dominik 5km jechal 1,5 godziny |
Nic dziwnego, że słynne "Ale urwał" jest ze Szczecina
Jassmina - 15-01-2013, 08:39
Wpadła mi wczoraj w oko, a nawet w obydwa, informacja, iż za odśnieżanie samochodu przy włączonym silniku można zostać obdarowanym 300 zł mandatem.
Prawda to?
Czy propaganda mająca na celu udręczenie i tak udręczonych kierowców?
robertdg - 15-01-2013, 08:56
http://moto.wp.pl/kat,551...ml?ticaid=1fe31
Jassmina - 15-01-2013, 09:01
SUPER!!!!
Jakże się cieszę!
Tego nam było trzeba właśnie, sama miałam zaproponować taki fantastyczny przepis!
Co dalej?
Przecież granice absurdu jeszcze nie zostały przekroczone.
Uwex - 15-01-2013, 09:23
Jassmina- spokojnie ! jest jeszcze sporo możliwości , np. mandat za odśnieżenie auta na powierzchnię należącą do gminy ( ulica , chodnik , parking i.t.d. ). Będziesz woziła w bagażniku wór foliowy na śnieg
Marcin-Krak - 15-01-2013, 09:32
Że się wystraszyłem przeraźliwie, bo na szybko przeczytałem, że Jaśce wczoraj wypadło oko
A Ona tylko | Jassmina napisał/a: | | Wpadła mi wczoraj w oko |
A w temacie włączonego silnika i odśnieżania samochodu - wczoraj widziałem jak pani raczej nie blondynka, ale w szpilkach odśnieżała samochód i jak była na jego tyłach , auto zaczęło się jej staczać z parkingu wprost na drogę - dość komicznie wyglądały jej próby zatrzymania auta Na szczęście nic się nie stało - najbardziej bałem się o nogi tej pani, żeby ich sobie nie połamała w tych szpilkach
|
|
|