Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VIII REASUMPCJA
Marcino - 08-01-2024, 15:02
joujoujou napisał/a: | Tych składanych jak takie? |
Dokładnie takie mam. Pobrudzone bo wiaonmo ja sie na nich robi lakieruje i konserwuje. CO prawda z kanału nie jest hiper wygodnie do niektórych prac ale dają rade.
joujoujou - 08-01-2024, 16:04
^^ Zawsze mnie napawało niepokojem obserwowanie jak te kobyłki "siadają" pod obciążeniem opuszczanego na nie samochodu. Ale nigdy mnie nie zawiodły, więc to chyba O.K.
A kanał to chciałbym mieć. Jak na razie to tylko dwa takie, na brzegach działki, gdzie nawet podczas suszy woda zasuwa aż miło.
jacek11 - 08-01-2024, 17:16
Marcino napisał/a: |
jacek11 napisał/a:
Też mnie się podoba. Na zlocie oko zawiesiłem.
Nie było na czym |
Uważam, że to bardzo ładne auto.
Co do kobyłek, to mam cztery "sztywniaki", i nadwozie stało tylko na nich. Mam dobrą opinię o tym produkcie.
joujoujou - 09-01-2024, 07:09
Dzień dobry bardzo i ogólne joł.
Krzyzak - 09-01-2024, 07:20
jacek11 napisał/a: | mam cztery "sztywniaki", i nadwozie stało tylko na nich | jak robiłem coś przy Galancie to zakupiłem 8 bloczków betonowych i na tym stawiałem - czułem się bardzo bezpiecznie leżąc pod podwoziem
wada to, że bloczek waży z 30kg i nie jest łatwo manipulować
ale poradziłem sobie - zawsze kładłem na podwójnym kartonie i dało się dość łatwo przesuwać (po gresie, nie wiem jak przy podłodze betonowej)
Bizi78 - 09-01-2024, 08:20
Zimne bry kawosze .
Obecnie na 4 piętrze -12°C .
Marcino - 09-01-2024, 09:40
Bry dziern. Wczoraj -16st rano, w dzień było słonecznie le -12st, dziś -10 i rośnie
Wczoraj odpaliłem kominek, spalona skrzynka brzozy i mozna było na krótkim chodzić.
Bzyk_R1 - 09-01-2024, 13:03
-23 dziś o 7 rano, misiek dzielnie to przyjął zwłaszcza że stał 3 dni nieruchomo.
Tiamat - 09-01-2024, 13:40
Mam służbowego Jeepa Renegade w "gnoju" i przy -16 dzisiaj rano jak zagadał, to myślałem, że obudzę całą wieś Później nie mogłem otworzyć żadnych drzwi, a jak się już udało otworzyć, to nie mogłem ich
( wszystkich ) zamknąć. Finalnie dzieci do szkoły zawiózł Outek, który nie stwarzał absolutnie żadnych problemów
jacek11 - 09-01-2024, 16:03
Krzyzak napisał/a: | jak robiłem coś przy Galancie to zakupiłem 8 bloczków betonowych i na tym stawiałem - czułem się bardzo bezpiecznie leżąc pod podwoziem |
Stara szkoła nie raz w przeszłości auto na pustaku stało
Rano -16, w trakcie jazdy momentami na obwodnicy -18. Miś odpalił, bo stał w garażu, a tam tylko -5 było
joujoujou - 09-01-2024, 19:05
Bloczki betonowe/pustaki to klasyk - proste, a zarazem skuteczne i bezpieczne. Chociaż faktycznie średnio wygodne.
Jeden na plusie calutki dzień. Również calutki dzień spędziłem na pakowaniu drzewa - sympatyczny młody Irlandczyk przywiózł mi całą przyczepę jesionu. Oczywiście już porąbanego i wysuszonego. Się rozładowało, się popakowało, teraz się pali.
[ Dodano: 11-01-2024, 07:21 ]
Dzień dobry.
Ogień przyjemnie buzuje w kominku.
Marcino - 11-01-2024, 09:52
joujoujou napisał/a: | Ogień przyjemnie buzuje w kominku. |
Jak było -16 tez robiłem ogien w kominku jednak robiło się za ciepło.
Teraz centalne chodzi stabilnie, a dodatkowy komfort dopędzam kliatyzacją.
joujoujou - 11-01-2024, 11:16
Centralne ograniczam - olej za darmo nie jest.
Zdaję sobie sprawę że prosty kominek sprawność ma mizerną, ale drzewo jest tanie, a paląc tylko w kominku (bez c.o.) ogrzewam wyłącznie pomieszczenie w którym spędzam większość dnia.
Klimatyzacji nie mam i szczerze mówiąc nawet nie wiem czy w ogóle byłaby mi potrzebna.
Krzyzak - 11-01-2024, 11:39
joujoujou napisał/a: | Klimatyzacji nie mam i szczerze mówiąc nawet nie wiem czy w ogóle byłaby mi potrzebna. | czasy, gdzie klimatyzacja tylko chłodziła już odeszły - teraz zakres jest o wiele większy
joujoujou - 11-01-2024, 14:42
Krzyzak napisał/a: | zakres jest o wiele większy | Czyli?
|
|
|