Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
gshesiu - 04-01-2019, 08:13
tokyo napisał/a: | Wzmacniacz rockforda sterowany jest
- 2 kablami zasilajacymia
- 1 kabel zalaczajacy wzmacniacz po przekreceniu kluczyka
- 1 kabel cyfrowej transmisji danych ( w nowych ver sa dwa kable)
- 4 kabli sygnal foni jest brany z koncowki mocy radia ( po podlaczeniu wzmacniacza radio wykrywa wzmacniacz i nastepnie traktuje koncowki mocy jako przedwzmacniacze i nimi wysyla sygnal, sygnal jest nastepnie obrabiany przez procesor wzmacniacza i zaleznie co w radiu sie wybierze jest to przesylane kablem danych)
- wzmacniacz nie jest podlaczony w zaden sposob pod CAN auta
- radio i wzmacniacz nie musi byc podlaczone pod CAN
- chinczyki zazwyczaj czytaja wlaczenie wstecznego po CANie ale nie wszystkie
Jak podlaczy sie wzmacniacz i poda sie sygnal na kabel B+ bez radia to slyszalny jest szum w glosnikach przechodzacy z jednego do drugiego - cos ala wodospad
Chinczyk aby zadzialal musi wysterowac wzmacniacz samo podlaczenie B+ nic nie da |
Chciałbym zapytać o szczegóły (mam pajeroIV2009, ale wzmacniacz rockford chyba jest ten sam), bo za bardzo nie zrozumiałem jak to działa:
Regulacja głośności wzmacniacza Rockford Fosgate:
Wzmacniacz wysyła do radia info (po czym?) że wyjścia audio radia mają pracować jako przedwzmacniacze , ale czy ich poziom napęcia jest stały a głośność wzmacniacza jest sterowana cyfrowo innym łączem, czy poziom wyjść radia jest po prostu niższy, a regulacja głośnosci rockforda jest robiona poziomem wyjść audio radia, bez udziału jakiejkolwiek komunikacji radio-wzmacniacz ?
Czy jest gdzieś opisany interface do sterowania wzmacniacza i jak go sterować, czyli format danych ?
Czym różnią się radia chińskie które współpracują z rockfordem z tymi, które z nim nie współpracują ? Sprzedawcy w tych współpracujących dokładają jakiś moduł can, a z opisu tokyo wynika że to nieco bez sensu ?
rworks - 01-08-2019, 09:45
Gdzie można zlokalizować fabryczne mikrofony instalowane do zestawu BT przy Rockford Fosgate?
Zamontowałem z sukcesem chińczyka, ale jednak jakoś audio przez wbudowany mikrofon jest nieakceptowalna. Zanim przykleiłem mikrofon zewnętrzny, zacząłem szukać optymalnego miejsca montażu. Okazuje się, że w optymalnym miejscu montażu (górne rogi w słupku A) mam zamontowane już mikrofony fabrycznie od nowości. Tylko teraz gdzie one "idą". Widziałem opis kostki kilka postów tu powyżej, i tam nie ma żadnego mikrofonu.
Pomocy, jak się dobrać do kabla mikrofonowego ( i nawet go uciąć, dorobić małego jack'a i wpiąć w chińczyka od tyłu )?
szeryf85 - 01-08-2019, 11:27
Fabryczny mikrofon jest w lampce. To co masz przy słupkach to raczej będą czujki od alarmu.
rworks - 01-08-2019, 15:39
Wygląda na to, że masz rację, ale niestety w dalszym ciągu nie mogę odszukać kabla od tego mikrofonu.
Czy ktoś namierzył gdzie jest kabel do fabrycznego mikrofonu?
Nie będę przyklejał czarnego, dużego mikrofonu chińczyka, jak mogę wykorzystać fabryczny.
Tylko nie mogę kabla namierzyć.
ecie-pecie - 09-11-2019, 10:45
Z tego co zdążyłem zaóważyć to kabel od tego mikrofonu leci do modółu bluetooth który znajduje się pod radiem.
ARA1974 - 15-02-2021, 18:18
Witam wszystkich
Może ktoś się orientuje czy Mitsubishi Radio Navi Nawigacja Rockford od pajero będzie pasowało do asx
mam możliwość zakupu takiego radia ale kompletnie nie wiem nic
proszę o konkretną odpowiedz
z góry dzięki
[ Dodano: 16-02-2021, 11:58 ]
witam
Ma może ktoś instrukcje do radio/CD Model DY-5M W3R69 JDP-8T
z góry dziękuje
tyku - 16-02-2021, 13:02
ARA1974, https://www.mitsubishi.pl...4d/OMDO20E1.pdf
|
|
|