To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Jak wino...

WreX - 10-07-2014, 21:45

sveno napisał/a:
WreX, obrażasz mnie

Ale to w innym poście :mrgreen:

Niemniej dobrze, że się udało naprawić, a o tym gazie to też wspominałem ;p

deejay - 10-07-2014, 21:54

sveno napisał/a:
Okazuje się, że Leszek też źle złożył ten dolot, stąd to wrażenie, że było coraz gorzej, zdarza się najlepszym jak widać :)

Rutyna nas "zabija" :P

tresorex - 10-07-2014, 22:07

[quote="sveno"]
WreX napisał/a:

tresorex, nie wiem kiedy, nie wiem gdzie, ale znajdę Cię i wypijemy litrówkę Stumbrasa z kłosem:
Obrazek
:prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer:
Dokładnie jak na filmie pokazałeś, przyputnica opierała się o opaskę, Galant jechał na 1/3 gazu.
Szybko poprawiłem i zadowolony sprawdziłem przyspieszenie: 8,6s do setki na mokrym to akceptowalny dla mnie wynik :)

Mało tego, rozwiązałeś kolejny problem: TCL OFF nie zapala się przy maks bucie.
Okazało się, że zawsze minimalnie źle zakładałem tę nieszczęsną opaskę, dlatego zawsze kiedy rozbierałem dolot pojawiał się problem z TLC OFF. Sam nie wierzę w swoją głupotę :evil:

Okazuje się, że Leszek też źle złożył ten dolot, stąd to wrażenie, że było coraz gorzej, zdarza się najlepszym jak widać :)

Podsumowując: Galant jeździ jak zły, a kolega tresorex, jest wielki. Leci jeszcze większe "pomógł".
A wszystkim dziękuje za zaangażowanie i burzę mózgów. :prayer:

LOL :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nie sądziłem że to może być to!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Nie mogłem ze śmiechu jak u siebie odkryłem co jest nie tak więc teraz pewnie masz banana na twarzy myśląc o tej głupocie :lol:

:lol: :lol:

Chętnie się z Tobą napiję!

sveno - 11-07-2014, 07:28

WreX napisał/a:
Ale to w innym poście :mrgreen:
chodziło mi o te wycieki :)
Cytat:
Rutyna nas "zabija" :P
żebyś wiedział. Już sobie takie filmy nakręcałem w głowie, że szok, myślałem, że silnik będzie do wymiany :)

tresorex napisał/a:
Nie sądziłem że to może być to!!!
jak zobaczyłem ten drugi Twój filmik to banan na twarzy, bo wiedziałem, że tak samo ustawiłem tę opaskę, bo tak było wygodnie ją dokręcać :)
Jeszcze raz dzięki!

sveno - 14-07-2014, 12:55

Smok zasłużył na porządne mycie i sprzątanie. Chciałem mu zrobić ładną sesję w plenerze, ale było późno i zaczęło się ściemniać i niestety Gopro nie wyrabia przy takim świetle. Coś tam jednak widać:

Zdjęcia przycięte i rozjaśnione o 5%.

Musze zrobić jeszcze w środku, trzeba się pochwalić czarną podsufitką, ale to jak będzie ładna pogoda, bo ostatnio cały tydzień lało.

WreX - 14-07-2014, 13:16

sveno napisał/a:
Zdjęcia przycięte i rozjaśnione o 5%.

Przegiąłeś z postprodukcją :mrgreen:

Fragu - 14-07-2014, 13:57

fajnie wygląda :wink:
fj_mike - 14-07-2014, 14:58

sveno napisał/a:
trzeba się pochwalić czarną podsufitką

No koniecznie :P

sveno - 17-07-2014, 12:49

Więc po kolei. Najpierw były nadkola:

Potem podsufitka:

Podmieniłem trzeci stop na szary i prysnąłem na czarno, lakier dostały także maskownice głośników i ten dings na trzeci pas:

Fotki zrobione na szybko jeszcze w Nowym Sączu. Postaram się o lepsze, ale ciężko będzie. Magda codziennie jeździ Galantem do pracy i wraca późno więc w południe nie mam jak focić, a wieczorem nie mam siły :? może w niedziele....

robertdg - 17-07-2014, 20:57

Fajnie mu z ciemną góra w środku ;-)
Sunderland86 - 18-07-2014, 08:17

Ta czerń nieźle kontrastuje z beżem, dobra robota :thumbright:
tresorex - 18-07-2014, 08:20

A mnie się nie widzi jakoś beżowy pas w czarnym słupku, źle to wygląda... może na żywo jest lepiej. A reszta ok, kontrast to ważna rzecz :)
fj_mike - 18-07-2014, 10:39

Fajnie to wszystko wygląda.
Mam nadzieję zobaczyć na żywo na zlocie.

sveno - 18-07-2014, 12:16

fj_mike napisał/a:
Mam nadzieję zobaczyć na żywo na zlocie.
no niestety w tym roku także nie mam szans na Zlot :( chyba, że nawiedzi nas jakaś katastrofa typu powódź lub grad wtedy zjedziemy wcześniej, ale nie chciałbym, żenię się w październiku i pieniążki są potrzebne.

A jak już przy temacie jesteśmy, to powiem, że Galant zawiezie nas do ślubu :) trzeba go tylko trochę "podhakunować" rozpocząłem już poszukiwania maski z dużym garbem, narazie szukam tylko w kolorze, jak do połowy wrześnie nie znajdę to biorę w każdym innym kolorze, pójdzie do malowania razem ze zderzakami.

swinks_UK - 18-07-2014, 12:39

Sławek, którym konkretnie Motipem poleciałeś podsufitkę?
No i czy podsufitka w Galancie jest bardziej plastikowa, czy "welurowa" (kurcze, już nie pamiętam :oops: )
Podobny myk chciałbym wykonać w Landrynie.