Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. V czyli REKREACJA
Tomek - 16-01-2013, 12:40
| cns80 napisał/a: | W kraju z energetyka opartą o węgiel to faktycznie będzie ekologia pełna gębą |
a gdzie ja napisałem o ekologii?
po prostu nie lubie diesla, wolno mi
| cns80 napisał/a: | | Ktoś pamięta jakie są straty na przesyle w procentach ? |
80%
| cns80 napisał/a: | A jaką sprawność ma silnik elektrowozu ET-22 ? |
a co to ja kolejarz?
cns80 - 16-01-2013, 13:00
| tomek84 napisał/a: | | po prostu nie lubie diesla, | Ja piszę tylko o "konsekwencjach" spełniania twoich marzeń
| tomek84 napisał/a: | wolno mi
| Ależ oczywiście. Co sobie Tomaszek życzy
JCH - 16-01-2013, 13:00
| fergul11 napisał/a: |  | O to, to
Tak powinno być codziennie rano
Ok, niech będzie w okresie od grudnia do lutego.
| JCH napisał/a: | CO2 | Krzyzak napisał/a: | | nie śmierdzi, nie widać go itd.; jest niezbędny roślinom do życia |
| Ja nie jestem i nie chcę być rośliną
Marcin-Krak - 16-01-2013, 13:02
Czuję się jak na forum ekologów kolejarzy robiących zakupy w lidlu
cns80 - 16-01-2013, 13:02
| JCH napisał/a: | | Ok, niech będzie w okresie od grudnia do lutego. | Nie tęsknisz za WISTROMEM ?
| JCH napisał/a: | Ja nie jestem i nie chcę być rośliną | Piękne Popłakałem się
JCH - 16-01-2013, 13:04
| cns80 napisał/a: | | Nie tęsknisz za WISTROMEM | Na V-Stroma jest czas od kwietnia do października. Wystarczy tyle
cns80 - 16-01-2013, 13:06
| JCH napisał/a: | | cns80 napisał/a: | | Nie tęsknisz za WISTROMEM | Na V-Stroma jest czas od kwietnia do października. Wystarczy tyle | Ja sezon zamknąłem nową maszyną 31.12.2012r. Rozpoczęcie planuję na początek marca
Krzyzak - 16-01-2013, 14:25
| cns80 napisał/a: | | Darkowi zapewne mniej śmierdzi | ale niewiele się na to poradzi - nowoczesne diesle pomimo tych wszystkich filtrów dalej śmierdzą - jak nie sadzą, niedopaloną ropą itp. to chlorem
co dziwne - nowoczesne ciężarówki nie śmierdzą - wolę jechać za TIRem (a spotkanie śmierdzącego - pomimo czasem czarnego dymu - należy już do rzadkości, przynajmniej tam, gdzie jeżdżę na codzień) niż np. za vw / audi tdi - przy tych ostatnich już z daleka włączam wewnętrzny obieg i nie czekam czy ten akurat śmierdzi czy to może benzyniak
[ Dodano: 16-01-2013, 14:30 ]
| JCH napisał/a: | Ja nie jestem i nie chcę być rośliną |
dobra - przyjmijmy, że emisja CO2 nie jest wyznacznikiem bycia ekologicznym
jako roślina czy nieroślina też go wydzielasz
Yoshiko - 16-01-2013, 14:39
| Krzyzak napisał/a: | emisja CO2 nie jest wyznacznikiem bycia ekologicznym
jako roślina czy nieroślina też go wydzielasz | to zależy którą stroną
cns80 - 16-01-2013, 15:00
| Krzyzak napisał/a: | | za vw / audi tdi - przy tych ostatnich już z daleka włączam wewnętrzny obieg i nie czekam czy ten akurat śmierdzi czy to może benzyniak | No ja też, ale dlatego że w Audi śmierdzą benzyniaki. Moje ulubione to 1,8 i 2,3 w Audi 80
mjsystem - 16-01-2013, 15:35
| cns80 napisał/a: |
Krzyzak napisał/a:
za vw / audi tdi - przy tych ostatnich już z daleka włączam wewnętrzny obieg i nie czekam czy ten akurat śmierdzi czy to może benzyniak
No ja też, ale dlatego że w Audi śmierdzą benzyniaki. Moje ulubione to 1,8 i 2,3 w Audi 80 |
Jakoś mój 2.3 nie śmierdział i nie wydalał kolorowych dymków, może kwestia zużycia???
wojzi - 16-01-2013, 16:09
Jako, że to ja nieopatrzenie rozpętałem tą dieslową burzę to pozwolę sobie zacytować:
| wojzi napisał/a: | "Drugi przepis zabrania używania samochodu, gdy praca silnika wiąże się z nadmierną emisją spalin lub hałasu".
Drżyjcie kierowcy diesli |
| JCH napisał/a: | wojzi napisał/a:
"Drugi przepis zabrania używania samochodu, gdy praca silnika wiąże się z nadmierną emisją spalin lub hałasu".
Drżyjcie kierowcy diesli
Ile wynosi emisja CO2 w 1.8 GDI
|
Ja tam ekologiem nie jestem - wyleczyło mnie 4 lata nauki w liceum ekologicznym . Mnie chodziło o hałas. I wierzcie mi jeszcze nie spotkałem diesla, który by był tak cichy jak GDI.
gulgulq - 16-01-2013, 17:09
| wojzi napisał/a: | | I wierzcie mi jeszcze nie spotkałem diesla, który by był tak cichy jak GDI. |
a co to ma do rzeczy
disel w każdym aucie przeszedł homologacje, spełnia normy techniczne, ekologiczne, emisji itp.. w danym roku produkcji, przechodzi przegląd techniczny co roku
KAŻDY sprawny technicznie pojazd z dieslem NIGDY nadmiernie nie emituje spalin ani hałasu
benzyniak też
JCH - 16-01-2013, 17:12
| wojzi napisał/a: | | Ja tam ekologiem nie jestem | Audiofilem
| wojzi napisał/a: | | I wierzcie mi jeszcze nie spotkałem diesla, który by był tak cichy jak GDI. | Dopóki nie odpalisz jest tak samo cichy
[ Dodano: 16-01-2013, 17:16 ]
| gulgulq napisał/a: | | KAŻDY sprawny technicznie pojazd ...... NIGDY nadmiernie nie emituje spalin ani hałasu | Oooo
I tym optymistycznym akcentem.....
jacek11 - 16-01-2013, 17:25
Ja też ekologiem nie jestem,choć żarówki niepotrzebne nie świecą,i pilnuję aby prądu jak najmniej używać.Ale rano przy odśnieżaniu auta silnik mam zapalony,bo lubię ciepełko,i mam gdzieś śmieszne przepisy mające na celu uprzykrzanie życia kierowców
|
|
|