Zachodniopomorskie - Zachodniopomorskie OT IV
szuwar - 11-06-2015, 12:20
Cytat: | I stało się... W dniu wczorajszym przyjechał rzeczoznawca z PZU popstrykał zdjęcia i dzisiaj przyszła wycena naprawy. Malowanie nadkola, błotnika i wymiana reflektora... Uwaga wycena na 1400 zł. Śmiech na sali . W tym roboczogodzina blacharza - lakiernika 60 zł brutto (Mietek z zakładu za godzinę pracy przy wymianie hamulców więcej woła). Pojechałem
do ASO Miśka w Ustowie pokazałem wycenę -> Pan o mało z krzesła nie spadł. Zrobił swoją wycenę (sam reflektor 1650 zł + robocizna + jakieś części) kwota 3700zł. Zobaczymy jak na to zareaguje PZU. Trzymajcie kciuki |
to mi AVIVA wyceniła zderzak tylny do naprawy + pomalowanie + błotnik (na prawdę mini ryska) do pomalowania na 1200. ale czekam na odszkodowanie bo sprawa na policji.
Siema misiaki !!!
Klark - 11-06-2015, 12:37
Szuwar to Ci całkiem ładnie kasą sypnęli w porównaniu do PZU. Mi reflektor wycenili na nowy Made in nie wiem co za 200 zł (nie ma tego w Inter Carsie i Aris Auto), w ASO reflektor jest więcej wart niż ich żenująca wycena bo reflektor prawie 1700 zł. Malowanie jednego elementu za 400 zł (chyba na Grouponie).
volve - 11-06-2015, 13:49
Yoshiko napisał/a: | volve ty w końcu jedziesz z nami na Elbe ??? |
Za tydzień w sobotę jestem umówiony z kolegami z pracy na Laser Tag Poza tym w tym miesiącu brałem już trochę wolnego i nie mogę wziąć piątku wolnego
Yoshiko - 11-06-2015, 14:00
volve napisał/a: | jestem umówiony z kolegami z pracy na Laser Tag |
szkoda
stary alfer - 12-06-2015, 10:18
Yoshiko - 12-06-2015, 11:03
szuwar - 12-06-2015, 22:57
kurczę ten internet i komórki na prawdę zmieniają świat .... skróty - obrazki - zanikanie pisowni .....
Yoshiko - 13-06-2015, 00:42
szuwar napisał/a: | zanikanie pisowni ..... |
no ja nie wiem gdzie moja strzała w prawo się podziała
czaryyyyy
Yoshiko - 15-06-2015, 08:06
xylen - 15-06-2015, 13:07
Klark napisał/a: | I stało się... W dniu wczorajszym przyjechał rzeczoznawca z PZU popstrykał zdjęcia i dzisiaj przyszła wycena naprawy. Malowanie nadkola, błotnika i wymiana reflektora... Uwaga wycena na 1400 zł. Śmiech na sali . W tym roboczogodzina blacharza - lakiernika 60 zł brutto (Mietek z zakładu za godzinę pracy przy wymianie hamulców więcej woła). Pojechałem
do ASO Miśka w Ustowie pokazałem wycenę -> Pan o mało z krzesła nie spadł. Zrobił swoją wycenę (sam reflektor 1650 zł + robocizna + jakieś części) kwota 3700zł. Zobaczymy jak na to zareaguje PZU. Trzymajcie kciuki |
hej, nie musisz się tym zbytnio martwić, miałem podobna sprawę z PZU , ich wycena była o 14 000 tys niższa niż wynikało z kosztorysu serwisu, bierze się to stąd że oni biorą zawsze ceny zamienników i nie doliczaja VAT, które nijak się mają do cen części oryginalnych, ja to zrobiłem korzystając z dobrodziejstw regresu czyli naprawiłem auto ze swojej polisy AC i mój ubezpieczyciel Allianz wystąpił do PZU ( ubezpieczyciel sprawcy wypadku) z roszczeniem, zapłacili bez szemrania po tygodniu cała fakturę, normalną drogą walczyłem z nimi bezskutecznie 3 miesiące....powodzenia!
Pozdrawiam MM!
Klark - 15-06-2015, 13:19
Xylen dlatego tego samego dnia pojechałem do ASO Mitsubishi i podpisałem wszelkie dokumenty i pełnomocnictwa do naprawy auta:). Zastanawiam się, czy nie podać PZU do sądu o utratę wartości auta
Galancior94 - 15-06-2015, 15:27
Klark napisał/a: | Zastanawiam się, czy nie podać PZU do sądu o utratę wartości auta |
Z nimi nie wygrasz będąc zwykłym "szarakiem" No chyba że nim nie jesteś
Dzień dobry. Nie ma to jak extra tydzień wolnego
xylen - 15-06-2015, 16:01
[quote="Klark"]Xylen dlatego tego samego dnia pojechałem do ASO Mitsubishi i podpisałem wszelkie dokumenty i pełnomocnictwa do naprawy auta:). Zastanawiam się, czy nie podać PZU do sądu o utratę wartości auta [/quote
nie warto, musisz tylko poinformować swojego ubezpieczyciela o całej sprawie, mogą chcieć dokumenty z PZU, możesz również wykorzystać opcję B wynająć prawnika i walczyć z PZU, potrwa to tak z 2 lata wygrasz ale prawnik się ucieszy:) przy Twojej szkodzie gra nie warta zachodu, załatw regres i po sprawie, nie wiem gdzie masz ubezpieczone auto ale czasem "swoi" ubezpieczyciele też walą w ciUla , może być klauzula dot. wkładu własnego w takich roszczeniach. ..
AAlaan - 15-06-2015, 21:24
Galancior94 napisał/a: | Dzień dobry. Nie ma to jak extra tydzień wolnego |
Dawaj na ET
Klark - 15-06-2015, 22:02
Xylen no właśnie mój ubezpieczyciel wali w ciula, bo też mam w PZU... W przypadku gdy PZU się nie zgodzi na pokrycie kosztów, to sam je pokryję i oddam sprawę do Rzecznika Spraw Konsumenta i do sądu. Galancior jestem zwykłym szarakiem, ale upartym i cierpliwym. Sądownie wygrałem z warsztatem samochodowym Auto-Rondo w Stargardzie (długa historia ciągnęła się od grudnia 2013 r. aby 01.04. tego roku komornik zajął im konto firmowe - miałem udany Prima Aprilis).
|
|
|