To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Jak wino...

Tomek - 11-09-2014, 13:32

sveno napisał/a:

-Zamorduje!!!
(usiadłem, 10 głębokich wdechów) To była oryginalna książka serwisowa, z udokumentowanymi wszystkimi naprawami.

ja bym zabił :mrgreen:

ale sam jesteś sobie winien
po 1. sam chciałeś
po 2. rzeczy z kategorii "sensitive" trzyma się w sejfie

WreX - 11-09-2014, 14:44

sveno napisał/a:
W sobotę kolejna rocznica. To już 4 lata jak mam tego darmozjada

jak Ty brzydko mówisz na swoją Pannę :twisted:

robertdg - 11-09-2014, 16:50

sveno napisał/a:
Magda jeździ nim codziennie do pracy i powiedziałem jej, że to ona ma go sprzątać, nie spodziewałem się, że tak szybko tego pożałuje. W niedziele zaglądam do schowka, a tam praktycznie pusto :shock:
-Skarbie, gdzie jest ta książka co była w schowku?
-Wyrzuciłam do śmieci.
-Jak to? Dlaczego?
-No bo była taka stara, poniszczona, czymś zalana i te paragony ze środka się wszędzie rozwalały.
-Zamorduje!!!
(usiadłem, 10 głębokich wdechów) To była oryginalna książka serwisowa, z udokumentowanymi wszystkimi naprawami.
-A po co Ci ona? Przecież i tak mówiłeś, że Galant ma u Ciebie dożywocie.
-Np. po to, żebym wiedział kiedy i przy jakim przebiegu wymieniłem rozrząd, olej, wahacze, drążki i ile kosztowały mnie części i robocizna?
Dobry powód by się nie hajtać albo rozwieść :P
arturj123 - 12-09-2014, 10:22

Tu miała racje:P
Kod:
-A po co Ci ona? Przecież i tak mówiłeś, że Galant ma u Ciebie dożywocie.

Tomek - 12-09-2014, 10:27

arturj123 - 12-09-2014, 10:57

Tomek wygrałeś internet tym Mirosławem :mrgreen:
Marcino - 12-09-2014, 11:42

Tomek,
Jest moc!!!!

sveno - 12-09-2014, 12:45

robertdg napisał/a:
Dobry powód by się nie hajtać albo rozwieść :P
nie no, chciała dobrze.
Tomek napisał/a:
ale sam jesteś sobie winien
po 1. sam chciałeś
właśnie nie, chciałem tylko żeby posprzątała.
Tomek - 12-09-2014, 13:02

Może ona tą książkę tylko schowała i dostaniesz piękny prezent ślubny.
sveno - 14-09-2014, 16:38

Wczoraj szczęśliwie pokonaliśmy trasę Winterthur->Wierchomla.
1350km z tego 1250km po autostradach i.... dalej nie ma się czym chwalić :)
czas to 15h, ale był długi postój w Legnicy, potem obiad, no i 5x tankowanie.
Średnia prędkość wyszła na poziomie 105km/h (nie licząc czasu postojów) bo lało cały czas.

I już po przekroczeniu granicy człowiekowi się odechciewa powrotu do domu. To co sie dzieje na polskiej A4 woła o pomstę do nieba, królów lewego pasa pełno, ciężarówki wyprzedzające się na zakazie itp. Czemu Polacy za granicą nie mają problemów z dostosowaniem się do przepisów, a w kraju to już znaki to luźne sugestie jak powinieneś jechać?

I polskie stacje.
Przez ostatnie 2 miesiące tankowałem w 90% na jednej stacji w Niemczech. UKP skalibrowałem niemal idealnie, np. komputer pokazywał że spaliłem 32l LPG i tyle weszło z dokładnością 99,5% (tak, da się tak zrobić, jak się tankuje na jednej stacji). Po trasie jeszcze 2 tankowania w Niemczech i wyniki podobne: na butle 34l rozbieżności między tym co policzył UKP a tym co nalał dystrybutor nie były większe niż 0,4l. I wjeżdżamy do Polski, tankowanie na BP przy A4 w Kątach Wrocławskich, UKP pokazuje że spaliłem 31l, a ja wlałem prawie 35!!! Zaznaczę, że na "mojej" stacji w Niemczech nawet jak wyjeździłem gaz do końca to nigdy do butli nie weszło więcej niż 34l, a tu nie wyjeździłem gazu do końca. Omijać tę stację szerokim łukiem! I deser: cena gazu w Kątach Wrocławskich - 2,89PLN, cena gazu na "mojej" stacji w Niemczech (Avia) 0,689€ co przy aktualnym kursie daje 2,87zł/l

Kolejne tankowanie to Shell przy obwodnicy Krakowa i znowu nie jak ma się to co pokazuje UKP do tego co pokazuje dystrybutor na stacji. Dodam, że styl jazdy ten sam tj. tempomat zapięty na 130km/h, bez klimy i tak do znudzenia.
Spalanie na całej trasie policzone na podstawie paragonów to 11,27l/100km, z tym że na niemieckim gazie komputer pokazywał 10,3-10,6 i to się potwierdzało na stacji, a na polskim litr więcej a i tak na stacji wychodziło jeszcze więcej. MASAKRA. Nie skrobię, ale zwyczajnie nie lubię jak się mnie okrada z ciężko zarobionej kasy.

Poza tym Galant spisał się rewelacyjnie, połknął te kilometry jak prawdziwy żarłacz i nawet nie złapał zadyszki, mało tego znowu mam wrażenie, że takie odmulenie na trasie ożywiło go :)

Aha, chciałem sprawdzić Vmax, ale się nie dało (za duży ruch) za to udało się wyprzedzić niemiecki patrol przy 195km/h legalnie :) Cudowne uczucie :D

Poszukiwania dużego garbu trwają, tak samo jak poszukiwanie dobrego lakiernika w okolicach Nowego Sącza.
Na dniach wlecą nowe oponki na tył, olej silnikowy no i OC. Jak znajdę wolną chwilę to powalczę z hamulcami, po odpowietrzaniu jest lepiej ale dalej nie jestem zadowolony. Czy ktoś oprócz Mikody robi nawiercane i nacinane tarcze do Galanta? (w cenie nie przewyższającej wartości Galant?)

sveno - 14-09-2014, 17:19

Mistrz marketingu:

takie zdjęcie (jedyne na aukcji) wprost zachęca do zakupu :roll:

arturj123 - 14-09-2014, 18:39

sveno napisał/a:
Czy ktoś oprócz Mikody robi nawiercane i nacinane tarcze do Galanta? (w cenie nie przewyższającej wartości Galant?)

EBC i bodajże jakaś seria Zimmerman-a

WreX - 14-09-2014, 18:53

sveno napisał/a:
Czemu Polacy za granicą nie mają problemów z dostosowaniem się do przepisów, a w kraju to już znaki to luźne sugestie jak powinieneś jechać?

Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka, jest spora część, która właśnie "za granico" rozwija skrzydła i czuje się że ich 30 letnie auto może jeździć ponad 200km/h

sveno napisał/a:
mało tego znowu mam wrażenie, że takie odmulenie na trasie ożywiło go

Może to ta "benzin" z III rzeszy tak działa :mrgreen:

Jackall - 14-09-2014, 19:42

sveno napisał/a:
tankowanie na BP przy A4 w Kątach Wrocławskich, UKP pokazuje że spaliłem 31l, a ja wlałem prawie 35!!!
Przy tankowaniu gazu pamiętaj, że spore znaczenie ma jaki kompresor maja na stacji, nie twierdzę, że polskie stacje nie chcą dodatkowo zarobić ale sam pisałeś, że kalibrowałeś UKP niemal do jednej stacji w Niemcowni. Może z ciekawości zrobisz taki eksperyment w PL z tankowaniem na jednej stacji? :twisted:

sveno napisał/a:
Czy ktoś oprócz Mikody robi nawiercane i nacinane tarcze do Galanta?
A czemu nie chcesz Mikody??
Tomii - 14-09-2014, 19:59

sveno napisał/a:
Mistrz marketingu:

takie zdjęcie (jedyne na aukcji) wprost zachęca do zakupu :roll:

nawet garbu nie widać :mrgreen: