To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Kultura jazdy na drogach itp itd ...poraz któryś tam ...

mkm - 29-04-2010, 08:26

A wszystko to, to maly Pikuś...
http://patrz.pl/filmy/zdobyl-205-punktow-karnych

sieegurd - 29-04-2010, 08:35

mkm napisał/a:
A wszystko to, to maly Pikuś...
http://patrz.pl/filmy/zdobyl-205-punktow-karnych

Takich to rozstrzelać powinni :(

mkm - 29-04-2010, 08:40

Ponoc na przednim siedzeniu siedzialo 3letnie niezapiete dziecko, a kierujacym byl kierowca karetki pogotowia...
sieegurd - 29-04-2010, 08:45

mkm tam rzeczywiście siedziało małe dziecko :( Ludzie nie mają wyobraźni :/ Może myślał, że GOD MODE włączył :(
Morfi - 29-04-2010, 09:38

A uciekał tylko dlatego, że zapomniał dokumentów.
Trik - 29-04-2010, 12:04

Paweł_BB napisał/a:
No ale skąd bidulek mógł wiedzieć że zaraz będzie linia przerywana?
No właśnie skąd, on mógł wiedzieć o godz. 18 w pogodne popołudnie na płaskim odcinku, tego nie dodałem wcześniej przepraszam, widocznym ze wzniesienia, że zaraz jest linia przerywana :D
Podobna sytuacja, bodaj z przed roku, przypamniała mi się właśnie. Teren prawie zabudowany, droga krajowa odcinek między zielonymi tablicami. Podwójna ciągła, krzyżówka z podporządkowaną, dalej łuk drogi z podwójną ciągłą, w sumie może 300m, zielona tablica kończąca i grzmiąca prosta z przerywaną. Jadę sobie spokojnie 90, a tu przed skrzyżowaniem miga mi, znaczy wyprzedza, czarne EVO chyba VIII. I skąd ten człek mógł wiedzieć, że zaraz może zrobić to, wyprzedzić, bez stresowo :mrgreen: Mam nadzieję że to nikt z forum :rolleyes:

Paweł_BB - 29-04-2010, 15:44

Fragu napisał/a:
Paweł_BB napisał/a:
No ale skąd bidulek mógł wiedzieć że zaraz będzie linia przerywana? :D

...ale jakie linie ? :D

Linie to nie ściany więc jechać można :D

Trik - 29-04-2010, 20:09

Paweł_BB napisał/a:
Linie to nie ściany więc jechać można

No wiesz w aspekcie fizyki masz rację, ale z poziomu "etyki" lub bardziej potocznie kultury to kaszana. :D

Paweł_BB - 29-04-2010, 20:20

Trik napisał/a:
No wiesz w aspekcie fizyki masz rację, ale z poziomu "etyki" lub bardziej potocznie kultury to kaszana. :D

hehe :D

Anonymous - 30-04-2010, 06:42

linie to nie ściany a podwójna ciagła to specialnie wytyczony pas ruchu dla akwizytorów

tylko dlaczego predzej czy pózniej zawsze kończy sie tak samo?

http://grcb.pl/?m=200908

zbliżaja sie wakacje i wycieczki nad morze nie bierzmy przykładu z akwizytorów

pamar - 30-04-2010, 07:53

Słyszeliście o kierowcy, który postawił swoje autko na drodze i poszedł sobie na zakupy a jak wrócił to się okazało, że na drodze (tam gdzie on parkował) namalowali pasy :shock: i pan dostał mandacik :lol:
mystek - 30-04-2010, 14:21

mówili o tym w RMFie :D ostra historia, sprawa do sądu imo :) z tym, że musiałby udowodnić zapewne, że wcześniej tam nie było pasó :P
krzychu - 02-05-2010, 15:53

Dzisiaj droga do pracy... Trochę się spieszyłem bo przez frajera na BP który postanowił sobie pierwsze zjeść a dopiero potem odjechać autem :axe: straciłem z 10 minut.

Żywiecka w BB (2 pasmówka) dojeżdżam do skody na lewym. Zielone rusza z prawej scenik no i jadą równo... Następne światłą znowu ruszają równo... No to światełkami delikatnie mrugnąłem a tutaj niespodzianka :P jakaś starsza pani (50 lat może) pokazuje mi żebym się w czółko puknął :shock: Trochę mnie zamurowało przejechałem jeszcze jedno skrzyżowanie tak a potem scenik się zorientował o co come one i mnie wpuścił przed siebie na prawy.... Miałem jakieś takie myśli dziwne ale sobie myślę a i tak nic to nie da, pojechałem dalej....

jaca71 - 02-05-2010, 21:38

Po co policja jest na drogach? Po to by nabijać kabzę budżetu, na 100% nie po to by pilnować porządku i przepisów. Przykład z wczoraj.
Na ograniczeniu do 70km/h w szczerym polu - jedyny powód by było to nabijanie kasy do budżetu, bo nie przypuszczam żeby powodem było skrzyżowanie na którym stał samochód policyjny z radarem. W każdym bądź razem na tym skrzyżowaniu po pasie do lewoskrętu "sprytny" wykonał manewr wyprzedzania. Ale oczywiście w zgodzie z przepisami bo powoli czyli poniżej 70km/h. Oczywiście przed oczami policjantów. Nie zareagowali bo po co? Jakby pojechali za piratem to stracili by pewnie kilka mandatów i jeszcze spalili paliwo. Plan nie wykonany a koszty ogromne.

Paweł_BB - 02-05-2010, 22:36

krzychu napisał/a:
Zielone rusza z prawej scenik no i jadą równo... Następne światłą znowu ruszają równo...

Jak ja tego nie lubię :evil:

[ Dodano: 08-05-2010, 07:27 ]
Jakieś newsy w tym temacie? ja mam jednego :D