Nasze Miśki - Jak wino...
eremita - 14-09-2014, 20:41
Tomii napisał/a: | sveno napisał/a: | Mistrz marketingu:
takie zdjęcie (jedyne na aukcji) wprost zachęca do zakupu |
nawet garbu nie widać |
Ale pewnie cena ma znaczenie
polaff - 14-09-2014, 22:26
Jackall napisał/a: | A czemu nie chcesz Mikody?? | głupie pytanie...
Jackall - 15-09-2014, 00:02
polaff napisał/a: | Jackall napisał/a: | A czemu nie chcesz Mikody?? | głupie pytanie... | Ja serio pytam, przejeździłem na mikodach około 30k i uważam, że są ok. Masz jakieś konkretne zastrzeżenia do nich czy poprostu z założenia są BE
Wyniki z sił hamowania mam sporo powyżej średniej w Galantach ale do tego przyczyniają się też klocki i ogólna dbałość o cały układ.
IMO lepszych w tej cenie nie trafisz.
sveno - 15-09-2014, 00:51
Jackall napisał/a: | Przy tankowaniu gazu pamiętaj, że spore znaczenie ma jaki kompresor maja na stacji | tez tak myslałem, ale nie jest tak, zawór w butli odbija jak płyn (gaz) osiągnie określony poziom, a wielkość kompresora wpływa tylko na szybkość tankowania.
Cytat: | A czemu nie chcesz Mikody?? | szukam alternatywy, mikody też rozważam.
eremita napisał/a: |
Ale pewnie cena ma znaczenie | akurat w tej sprawie wpisałem "maska Galant" w wyszukiwarce alle i dałem sortowanie po cenie od najwyższej, bo te maski za 200-250zł są złomem.
Jackall - 15-09-2014, 01:17
sveno napisał/a: | tez tak myslałem, ale nie jest tak, zawór w butli odbija jak płyn (gaz) osiągnie określony poziom, a wielkość kompresora wpływa tylko na szybkość tankowania. | Kompresor też ma znaczenie, ale przy takiej różnicy może wina jest po stronie temperatury? Tak jest z ropą - zatankuj zimną do pełna do baku a później postaw auto w słońcu i zobaczysz ile wypłynie. W wojsku przy każdym miejscu postojowym byly specjalne "wanienki" które się podkładało pod auta. Jak ktoś zapomniał to na koniec miesiąca tłumaczył się z przepału
czarny.marcin - 15-09-2014, 03:53
Jackall napisał/a: |
A czemu nie chcesz Mikody?? |
ja bym raczej zadał pytanie po jaką cholerę chcesz nacinane i nawiercane ?
( bardzo proszę nie przytaczać żadnych regułek czemu one mają służyć i jakie cudowne zjawiska zachodzą podczas hamowania )
Znam trzy cudowne zjawiska buczenie , drżenie i znikanie klocka .
A do tego takie padło - Jakość ma swoją cenę a nie tam jakieś wynalazki
Jackall - 15-09-2014, 05:05
czarny.marcin napisał/a: | ja bym raczej zadał pytanie po jaką cholerę chcesz nacinane i nawiercane ? | Bo wyglądają bardziej sportowo
Drżenie to mit jak masz proste piasty.
polaff - 15-09-2014, 05:42
Jackall napisał/a: | Ja serio pytam, przejeździłem na mikodach około 30k i uważam, że są ok. |
pisałem o tym zylion razy -bo pękają
eremita - 15-09-2014, 08:36
sveno napisał/a: | eremita napisał/a:
Ale pewnie cena ma znaczenie
akurat w tej sprawie wpisałem "maska Galant" w wyszukiwarce alle i dałem sortowanie po cenie od najwyższej, bo te maski za 200-250zł są złomem. |
Niestety jeśli chodzi o motoryzację to z doświadczenia wiem że cena nie odzwierciedla jakości, raz jest coś tanio dobre jakościowo ale większość cena z czapy za towar złom.
Jackall - 15-09-2014, 11:22
polaff, jak będę przekładal koła na zimowe to zrobie fotki tarcz specjalnie dla Ciebie bo moje tarcze nie pękają
IMO każda tarcza może pęknąć po spełnieniu pewnych warunków
Tomek - 15-09-2014, 11:56
Jackall napisał/a: | polaff, jak będę przekładal koła na zimowe to zrobie fotki tarcz specjalnie dla Ciebie bo moje tarcze nie pękają
IMO każda tarcza może pęknąć po spełnieniu pewnych warunków |
Jackall - jasna sprawa, że każda tarcza pęknie ...
jest wiele innych osób, które jak Ty są zadowolone z Mikody
ale było też wiele przypadków pęknięcia tarczy Mikody
o żadnej innej firmie nie słyszałem, żeby było aż tyle problemów
może być też tak, że Mikoda coś się poprawiła, bo temat lekko ucichł ostatnio
polaff - 15-09-2014, 12:11
Tomek napisał/a: | może być też tak, że Mikoda coś się poprawiła, bo temat lekko ucichł ostatnio | bardzo możliwe. Dużo też zależy od stylu jazdy. Ja w mojej poprzedniej porażce o wdzięcznej nazwie akordeon tarcze zajechałem na śmierć - jak sprzedawałem hondę to tarcze były czarne
Tomek napisał/a: | o żadnej innej firmie nie słyszałem, żeby było aż tyle problemów | ja również, ale problem w tym, że na rynku jest taka ilość produktów o jakości śmiecia, że nie wiadomo co kupić...
mkm - 15-09-2014, 14:08
Tomek napisał/a: |
może być też tak, że Mikoda coś się poprawiła, bo temat lekko ucichł ostatnio |
Bo mają teraz nową "sportową markę"
Jackall napisał/a: |
Drżenie to mit jak masz proste piasty. |
No nie wiem... Jak mocniej hamowałeś to "zabuczały"
Jackall - 15-09-2014, 18:38
polaff napisał/a: | jak sprzedawałem hondę to tarcze były czarne | Nie jestem pewien czy to jest powód do dumy
mkm napisał/a: | Jak mocniej hamowałeś to "zabuczały" | Nie dementuję buczenia klocki też się szybciej zużywają
polaff - 15-09-2014, 19:45
Jackall napisał/a: | Nie jestem pewien czy to jest powód do dumy | czy ja napisałem, że jestem z tego dumny? Napisałem, to by podkreślić, że nie tylko Mikoda i nie tylko Galant w kwestii hamulcy.
|
|
|