Lubelskie - Lubelskie OT
radek79 - 15-01-2011, 20:31
| andrew84 napisał/a: | | radek79 napisał/a: | | no to jutro musisz się nim pochwalić na spocie | Nawet go nie widziałem, bo ciemno. Nie wiem czy na spota przyjadę, bo mnie grypa znowu pobiera |
pamiętaj grypa leczona trwa 7 dni a nie leczona tydzień
Seichan - 15-01-2011, 20:46
| radek79 napisał/a: | | andrew84 napisał/a: | | radek79 napisał/a: | | no to jutro musisz się nim pochwalić na spocie | Nawet go nie widziałem, bo ciemno. Nie wiem czy na spota przyjadę, bo mnie grypa znowu pobiera |
pamiętaj grypa leczona trwa 7 dni a nie leczona tydzień |
Chyba to o katar chodziło
Melduję się na służbie
Jaro1974 - 15-01-2011, 20:46
Z tego co wiem to chyba tak jest z katarem Ale zdrowia mu życzymy jak najbardziej
radek79 - 15-01-2011, 21:04
| Seichan napisał/a: | | radek79 napisał/a: | | andrew84 napisał/a: | | radek79 napisał/a: | | no to jutro musisz się nim pochwalić na spocie | Nawet go nie widziałem, bo ciemno. Nie wiem czy na spota przyjadę, bo mnie grypa znowu pobiera |
pamiętaj grypa leczona trwa 7 dni a nie leczona tydzień |
Chyba to o katar chodziło
Melduję się na służbie |
moja ciotka jest lekarzem i zawsze śmieje się z reklam gripeksów itp. na grypę i mówi grypa w łóżku trawa tyle samo co leczona
Seichan - 15-01-2011, 21:14
| radek79 napisał/a: | | moja ciotka jest lekarzem i zawsze śmieje się z reklam gripeksów itp. na grypę i mówi grypa w łóżku trawa tyle samo co leczona |
Na wszelkie gipexy, fervexy itp. jestem uczulona, więc nic nie mogę powiedzieć o ich działaniu. Ale pewnie Twoja ciotka ma rację
bastek - 15-01-2011, 21:31
| radek79 napisał/a: | | śmieje się z reklam gripeksów |
nie tak do końca. posłuchajcie dokłądnie reklam.
"likwiduje wszsytkie objawy grypy"
a nie - leczy grypę.
jest różnica
a z innej beczki. światła przeciwmgielne - po co są?
tylne-głównie po to, żeby świecić innym po oczach. przez kilkanaście lat jeźdżenia miałem 1 raz sytuację, że było potrzebne. jechaliśmy z krakowa, wzdłuż wisły-2 osoby patrzyły prezez okno, na linię pobocza, a kierowca patrzył za śaitłami poprzedniego samochodu - i nie widac było zwykłych, tylko p/mgielne - tak z 10-15 metrów. poza tym - jeszcze nie było takiej mgły, żeby nie było widać ze 100 m świateł zwykłych - a rano wpiaskach jest zamglone bardzo często.....
a przód-mam w almerce zamaontowane, jeszczze jak właścicielem był teść-dostał coś, co się nazywa cat-eye - nie wiem co to i po co. dostał to jako p/mgielne-ale we wgle lepiej widać światła mijania, niz te, a i te nic nie dają jak się właczy. dają taką poświatę niebieskawą....
natomiast ja teraz nie mam p/mgielnych z przodu. w innych samochodach-jadących z przeciw-z p/mgielnymi widzę samchód ok. 1-2 sek wcześniej. a jak wsiadłem we mgle do szwagra i właczył światła-nie bardzo widziałęm różnicę dla mnie (kierowcy) z i bez p/mgielnych...
[ Dodano: 15-01-2011, 21:39 ]
| Seichan napisał/a: | | Na wszelkie gipexy, fervexy |
te gripexopodobne to najczęściej polopiryna (inna nazwa aspiryna) lub pochodne, witamina C, i coś obkurczającego błony śluzową - bardzo często pochodne efedryny(np w gripexie chyba pseudoefedryna)-i ten ostatni składnik uczula często. czasem coś p/kaszlowego, uspokajającego
lepeij, taniej kupić zwykłą polopirynę, rutinoscorbin lub ascorutical(rutinoscorbin z wapnem), jakiś wielowitaminowe coś, łóżeczko (labo raczej siedzenie w domu - nie wychładzanie się, i okład z młodej piersi (lub rumianek-rum + Janek)
Andrew - 15-01-2011, 21:45
Jak ktoś zainteresowany moimi poszukiwaniami, to kolejne ogłoszenie na forum http://forum.mitsumaniaki...p=806564#806564
Seichan - 15-01-2011, 21:47
Na te grypoobjawowe leki jestem po prostu uczulona - od razu puchnę i wszystko mnie swędzi. Więc trzymam się z dala od takich medykamentów.
bastek - 15-01-2011, 21:52
| Seichan napisał/a: | | Na te grypoobjawowe leki jestem po prostu uczulona - |
dobrze jest wiedzieć, na co dokładnie....
Seichan - 15-01-2011, 22:05
Zgadza się. Badania zrobię, bo chcę wiedzieć co oprócz penicyliny mam dopisać na listę leków zakazanych.
Ale to po examie.
[ Dodano: 15-01-2011, 22:54 ]
Jak nie wysadzą 17 i innych dróg dojazdowych do Lublina od strony Wawy, to widzimy się jutro
Dobrej nocy
zbycho77 - 16-01-2011, 02:00
Dopiero się wbiłem na forum i nadrabiam zaległości
Fajny, tylko jak monitorowaliśmy sytuację kolegi dominikgogo, to zdaje się, że te roczniki chodziły taniej. Inna kwestia, że ten zdaje się być naprawdę w niezłym stanie + diesel. W sumie ten Tarnów to nie jest tak daleko ...
winnipool - 16-01-2011, 05:35
Pobudka! Spot (na którym się na krótko powinienem pojawić) dzisiaj, więc wstawać szybko. A tak wogóle to dzień dobry.
airchick - 16-01-2011, 06:14
Pobudka!
szykujmy się na spot.
Seichan - 16-01-2011, 07:32
Dzieci chore, jesteśmy 100 km od Lublina, szaro, zimno, deszczowo......
Ale będziemy
Dzień dobry
Andrew - 16-01-2011, 08:26
Dzień dobry.
| zbycho77 napisał/a: | | Fajny, tylko jak monitorowaliśmy sytuację kolegi dominikgogo, to zdaje się, że te roczniki chodziły taniej. Inna kwestia, że ten zdaje się być naprawdę w niezłym stanie + diesel. W sumie ten Tarnów to nie jest tak daleko ... | Z okolic Tarnowa jest kilku użytkowników, może akurat któryś z nich będzie mógł go obejrzeć
|
|
|