Lubelskie - Lubelskie OT IX
grzesiopol - 31-03-2014, 19:48
Dzień dobry
Dzisiaj wrzucę domki do rezerwacji w temacie Suśca, proszę obserwować i zaklepywać - ilość miejsc i czas promocji ograniczony.
Jaro1974 - 31-03-2014, 20:31
No i już zaklepany domek
Dobry wieczór
grzesiopol - 31-03-2014, 20:43
Wiecie co wam powiem, niektórzy ludzie sprzedający na allegro myślą, że wszyscy kupujący to idioci. Zakupiłem nowy skaner do negatywów (tak wynika z opisu aukcji) a otrzymuje przesyłką zapakowana w szary karton zamiast oryginalnego pudełka, skaner zapakowany jest w folie bąbelkową, tak samo ramki, i zasilacz z przewodem USB i ..... nic więcej, ani głupiej instrukcji, ani prawie najważniejszej części jaką jest szczoteczka czyszcząca, zaglądam na strone producenta (zanim kupiłem też patrzyłem) i wnioskuję, ze brak jest jeszcze jednej ramki i przewodu podłączeniowego do TV. Pisze do gościa, że jest brak tych akcesoriów bo wiadomo mógł ktoś nie spakować przecież sie zdarza a gościo mi odpisuje, że zawartość zestawu zależy od rynku na jaki był wyprodukowany, i że posiada dwa zestawy ale specjalnie nie wymienia ich żeby nie było nieporozumień . Odpowiadam temu że akcesoria te powinny być, daje linka do strony producenta i udowadniam mu, że pod nazwą drugiego zestawu są w googlach tylko maszyna do cięcia asfaltu i jakiś bliżej nieokreślonego przeznaczenia przedmiot. Piszę mu, że jak mi nie przyśle pozostałych rzeczy to po prostu odeśle mu to w ramach reklamacji i będzie negatyw i spór na allegro. On odpowiada, że przyśle mi te akcesoria ale będzie musiał zdekompletować inny zestaw, przy okazji przysyła mi instrukcję w języku polskim, gdzie brak jest wszystkich stron i nie ma numerów stron (powiem tak osobiście wstydziłbym się taka marną przeróbkę wrzucać jako instrukcję ).
I powiedzcie czy to nie jest walenie w bambuko z kupującymi, gościo ma mało negatywów, chyba tylko cudem albo z uwagi, że ktos do końca nie wie co kupuje.
[ Dodano: 31-03-2014, 21:53 ]
Dobra ja spadam, dobranoc. Musze się delikatnie odtruć po wczorajszym
Jaro1974 - 31-03-2014, 20:54
I tu się muszę Grzegorzu z Tobą zgodzić. Co niektórzy myślą że ciemniaki kupują i łykną wszystko co im się wyśle no ale nie wszyscy dają się na to nabrać. Ja póki co jeszcze na takiego sprzedawcę nie trafiłem i mam nadzieję że nie trafię
Elandilas - 31-03-2014, 21:23
jesli chodzi o moj wczesniejszy post odnosnie tego ze szukam samochodu to cos z nim jest nie tak ze nikt nie odpowiada ?:) moglibyscie napisac cokolwiek. Z tego co kojarze Radek galanta z niemiec przywiozl. pozatym wieksze macie doswiadczenie z racji wieku
Bizi78 - 31-03-2014, 21:37
grzesiopol, osoba fizyczna w ciągu 10dni od dostarczenia przesyłki może poinformować sprzedającego o odstąpieniu od umowy i odesłać towar bez podawania powodu .
Niestety stracisz kasę za przesyłkę w jedną i drugą stronę.
W@sio - 31-03-2014, 23:47
| Elandilas napisał/a: | jesli chodzi o moj wczesniejszy post odnosnie tego ze szukam samochodu to cos z nim jest nie tak ze nikt nie odpowiada ?:) moglibyscie napisac cokolwiek. Z tego co kojarze Radek galanta z niemiec przywiozl. pozatym wieksze macie doswiadczenie z racji wieku |
Pewnie szukasz czegoś spod znaku trzech diamentów, ale jakbyś był zainteresowany to mój znajomy sprzedaje Primerę P11 w kombi. Na allegro cena zaporowa, ale warto z nim ponegocjować
Elandilas - 01-04-2014, 00:16
| W@sio napisał/a: | | Pewnie szukasz czegoś spod znaku trzech diamentów | nawet konkretniej. interesuje mnie tylko Eclipse, zakochalem sie w tym aucie raszta aut jest poprostu zbyt nudna zreszta chodzi o co innego w poprzednim poscie
radek79 - 01-04-2014, 06:37
Elandilas, jest taki MITSUBISHI ECLIPSE Eagle Talon 4X4 220ps ale cena zaporowa 33tyś zł
Andrew - 01-04-2014, 06:39
Dzień dobry
Elandilas - 01-04-2014, 06:53
Dzien Dobry wszystkim.radek79 dzieki, czyli te 19 to nie jest duzo biorac pod uwage reszte podobnych egzemplarzy. trzeba bedzie wziac pozyczke na 10 tys i tyle. ktos poleca jakis konkretny bank i rodzaj pozyczki? podobno alior bank ma niezly procent.
radek79 - 01-04-2014, 06:57
dobrze by było że by chociaż auto wytrzymało do końca spłaty kredytu
Elandilas - 01-04-2014, 07:02
jak dbasz tak masz rdzy tam nie ma a i silnik zadbany wiec pozostaje tylko nie zapuscic. facet konkretne pieniadze wlozyl w swoje auta takze o to bym sie nie bal
[ Dodano: 01-04-2014, 08:20 ]
http://tablica.pl/oferta/...html#fe8ffdaa81
Ten na przyklad poszedl za 45 tys do muzeum stan idealny tak dla ciekawskich
bastek - 01-04-2014, 07:41
bry
ja dziś wolen. egzamin 6-cio klasistów, szkoła zamknięta
się obijam
i wydaję kasę
parasol ogrodowy, ma ktoś taki?
na wysięgniku
http://www.ceneo.pl/Parasole_ogrodowe
przetrwa więcej niż rok-dwa?