Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VI czyli REKULTYWACJA
fergul11 - 18-01-2015, 08:56
Piszą że co 30 tyś km , i ten kto trzyma się wytycznych przegrywa , chyba że zapozna się z tematem i zmieni profilaktycznie panewki przed osiągnięciem 100tyś km .
A ja od lat 10tyś i zmiana oliwy.
robertdg - 18-01-2015, 13:15
Sunderland86 napisał/a: | Francuzi chyba sobie wymyślili, żeby olej wymieniać co 30tkm. |
fergul11 napisał/a: | Piszą że co 30 tyś km ...
A ja od lat 10tyś i zmiana oliwy. |
Mysle, że interwał max 15tyś km to aż nadto na lekkie warunki uzytkowe i 10tyś km to max na trudne warunki użytkowe, oczywiście, ze słyszałem o 30tyśkm interwale i o tych opiniach jakie to złe silniki bo sie panewki obracaja - trudno skoro ten olej przestał chronić silnik X tysiące kilometrów wczesniej.
fergul11 - 19-01-2015, 00:38
Mam w galu LM 5W30 już nie pamiętam pełnej nazwy , Qq zalałem Lucasem 5W30
oba w cenie 50€ za 5L i jeśli miałbym wydłużać okres wymiany do 15-20 tyś gdzie piwo kosztuje 5€ i ryzykować szybsze zużycie części , bo zużywają się tak czy tak , to żadna to oszczędność !
A wydłużenie interwału wymiany oleju / serwisu to chwyt marketingowy producentów , ten kto wierzy w reklamę i nie ma dozy zdrowego rozsądku PŁACI $€pln.
KsiadzRobak - 19-01-2015, 09:28
nissan Kaszan czy Dżołk - czasem się zastanawiam, dlaczego ludzie kupują tak brzydkie samochody
moja sąsiadka ma, ale jakoś nie mam odwagi zapytać dlaczego nabyła tą szkaradę, albo czy "ładnych nie było?"
fergul11 - 19-01-2015, 09:56
Ja też nie pytam czemu akurat tą za żonę pojąłeś , ładniejszych nie było ?
czlowieku o gustach się nie dyskutuje !
KsiadzRobak napisał/a: | czasem się zastanawiam, dlaczego ludzie kupują tak brzydkie samochody |
...i jak już tak podumasz to do jakiego wniosku dochodzisz ?
KsiadzRobak - 19-01-2015, 10:23
fergul11 napisał/a: | jak już tak podumasz to do jakiego wniosku dochodzisz ? | bo są tanie
fergul11 - 19-01-2015, 13:44
To wyciągasz błędne wnioski , ale próbuj może kiedyś .....
Bądź zdrów .
KsiadzRobak - 19-01-2015, 14:04
fergul11 napisał/a: | czlowieku o gustach się nie dyskutuje | nie mam z tym problemów
mogę o wszystkim
fergul11 - 19-01-2015, 14:14
KsiadzRobak napisał/a: | nie mam z tym problemów
mogę o wszystkim | Domyślam się że jesteś otwarty na wszelkie tematy , widać to nawet po RB
KsiadzRobak - 20-01-2015, 08:12
nie ma sensu się kłócić, aczkolwiek przytyk do żony był nie na miejscu - na szczęście też nie mam z tym problemów
generalnie jest tu na forum taki temat "Piękna kobieta - obiektywnie", co potwierdza, że gust oczywiście każdy ma inny, ale też potwierdza, że istnieje coś jak uniwersalne piękno
wystarczy spojrzeć na ilość ładnych Galantów EA oraz ilość paskudnych Galantów DJ - ludzie "głosują"
nissan od czasu przejścia na francuskie zarządzanie przestał robić ładne auta
fergul11 - 20-01-2015, 09:37
Skoro świat oszalał na punkcie sylwetki crosoverów , a Qashqai był pierwszym autem tego typu bodajże 2007 rok?
Pobił wszelkie rekordy sprzedaży na świecie i kolejna generacja sprzedaje się na pniu że ludzie zapisują się w kolejki na 3 mc do przodu ,więc Twoja opinia jest wielce odosobniona , a jak wiemy liczy się ogół nie margines
Do tego przytyk z żoną wydaje się tu bardzo na miejscu , dla faceta z wysokim poziomem testosteronu auto i kobieta .....mam kończyć ?
qashqai zawsze wydawał mi się autem kobiecym , dla kobiety ,Jouke tym bardziej .
Wybrała go żona , jeździ nim żona , dla spokoju ducha jestem tylko właścicielem KsiadzRobak napisał/a: | nie ma sensu się kłócić | ... tak i na tym poprzestańmy .
KsiadzRobak napisał/a: | nissan od czasu przejścia na francuskie zarządzanie przestał robić ładne auta | ...a tu uważam wręcz odwrotnie
gulgulq - 20-01-2015, 10:22
mi też się nie podoba qashqai
fergul11 - 20-01-2015, 10:23
Co by to było gdyby się wszystkim podobało to samo ?!
KsiadzRobak - 20-01-2015, 12:06
fergul11 napisał/a: | Pobił wszelkie rekordy sprzedaży na świecie | no tu kolega przesadził i to bardzo... wystarczy spojrzeć wokoło...
fergul11 napisał/a: | Co by to było gdyby się wszystkim podobało to samo ?! | na pewno nic złego
fergul11 - 20-01-2015, 13:54
KsiadzRobak napisał/a: | wystarczy spojrzeć wokoło... |
w około czego , trzepaka pod blokiem ?
Spójrz globalnie , jak inni producenci podchwycili temat , mokka kuga kaktus kaptur duster . KsiadzRobak napisał/a: |
fergul11 napisał/a:
Co by to było gdyby się wszystkim podobało to samo ?!
na pewno nic złego |
zaprzestańmy tej polemiki bo z takimi argumentami ta dyskusja z kałuży nie wychodzi.
http://teknikensvarld.se/...n-qashqai-2014/
|
|
|