Nasze Miśki - Outuś
apikus - 16-02-2026, 08:23
| jacek11 napisał/a: | | urządzenie od maxiecu |
Z ASX się łączy. Ja go kupiłem do kasowania inspekcji olejowej.
jacek11 - 16-02-2026, 10:16
apikus, sprawdzałeś resztę funkcji? Mnie zależy na podglądzie parametrów silnika.
apikus - 16-02-2026, 12:16
Nie sprawdzałem za wiele, ale funkcji ma dużo.
Jakie parametry chcesz żebym sprawdził?
jacek11 - 16-02-2026, 16:21
Interesuje mnie kilka rzeczy. Praca wtryskiwaczy, przepływomierza, synchronizacja wałków rozrządu. Mile widziana też możliwość podglądu pracy przepustnicy egr.
Tyle że trzeba brać pod uwagę, że to co w Twoim ASX będzie widoczne, to w outku już może nie działać. Ale fajnie by było wiedzieć, co to urządzenie potrafi.
Marcino - 17-02-2026, 10:04
CarScanner - 40zł pełna dozywotnia licencja i kostka do OBD
jacek11 - 17-02-2026, 20:39
Mam elema. Sprawdzam i kasuję nim błędy. Podglądam przepływy powietrza, oraz doładowanie z turbiny. Jakieś drobiazgi jeszcze można nim sprawdzić. Nie powiem, przydatne urządzenie, szybko się komunikuje z ECU, niedrogie. Z racji że mam niemiecki silnik, kostka jeździ cały czas w Outlanderze Tak na postrach
Jakiś czas temu postanowiłem dobrać się do tempomatu, który znowu zaczął działać jak mu pasowało. Jako że on kaprysił przy niskich temperaturach, to zabrałem się za sprawdzanie czujników przy gejach. Obstawiałem czujnik sprzęgła, bo światła stopu działają prawidłowo, ale że on jest ciężko dostępny, obadałem na początek ten od stopów. Na pierwszy rzut oka wydawało się, że jest poprawnie zamontowany. Ale dało się go jeszcze dopchnąć o jeden ząbek. Jak na razie tempomat działa
Być może czujnik jest zużyty, i trzeba będzie go wymienić. Ale jak na razie działa.
Bizi78 - 17-02-2026, 22:03
Ja mam w domu na fonie i tablecie program sdprog + kostkę vgate (elm).
Ale czy się dogada z Niemcem to nie wiem .
robertdg - Wczoraj 20:38
Poczytaj o Kingbolen, jest apka na fon oraz urzadzenie z wyswietlaczem, ponoc daje to rade do sprawdzania live data
jacek11 - Wczoraj 22:53
| Bizi78 napisał/a: | Ja mam w domu na fonie i tablecie program sdprog + kostkę vgate (elm).
Ale czy się dogada z Niemcem to nie wiem . |
Sprawdzić można. Jak się nie uda, to chociaż sobie pogadamy na mini spocie
| robertdg napisał/a: | | Poczytaj o Kingbolen, jest apka na fon oraz urzadzenie z wyswietlaczem, ponoc daje to rade do sprawdzania live data |
Opcja na telefon wychodzi niedrogo. Z urządzeniem jest sporo drożej, ale do przełknięcia.
Dzisiaj zmierzyłem ciśnienie pompy tandemowej. Na wysokich obrotach spokojnie nabija dziesięć barów, a na samym rozruszniku jeden bar. Wygląda na to, że jest sprawna. Szkoda, ba następnym krokiem, jest diagnoza pompowtrysków. Czyli drogo
ledziu - Dzisiaj 7:18
| Cytat: | | Szkoda, ba następnym krokiem, jest diagnoza pompowtrysków. Czyli drogo |
Napiszę coś niezgodnego z pełną zgodą
Może lepiej sprzedać ten samochód ? Masz fajną zajawkę na dłubanie, masz czas, masz podstawowe narzędzia a jest mnóstwo fajnych aut które kupując zaniedbane możesz doprowadzić do kultury i się cieszyć jazdą ba nawet mieć spokojną głowę że ich wartośc wzrośnie
A tak zwyklak z kiepskim silnikiem bez wartości i drogi w naprawach przy którym zawsze będziesz stał w miejscu i finalnie wyjdzie drożej niż jakieś V8/V6
|
|
|