[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Tarcze i klocki hamulcowe
sampler - 03-02-2010, 21:37
Fajnie byloby jakos wymusic na mikodzie zeby uruchomili produkcje tarczobebnow nawiercanych na tyl do galanta. Mysle ze od reki poszloby duzo kompletow.
zuku3210 - 03-02-2010, 21:51
a zwykła tarcze jaka jest z tyłu można sobie nawiercić i pofrezować samemu?? Czy sie spsuje jak się zrobi to amatorsko
M_A_V - 03-02-2010, 21:53
Voltron napisał/a: | Nieźle dostała po du*** ta okładzina. Swoją drogą profesjonalizm ludzi pracujących w stacjach diagnostycznych ciągle mnie zadziwia...
|
a najbardziej wkurza mnie to że kolesie kasują 100 zł za pseudo przegląd techniczny pojazdu , a tak naprawdę płacisz tylko za to że masz wbitą pieczątkę w dowodzie a że przez niesprawne hamulce kiedyś można stracić życie to już ich nie obochodzi... takie rzeczy tylko w PL
sampler - 03-02-2010, 22:25
zuku3210 napisał/a: | a zwykła tarcze jaka jest z tyłu można sobie nawiercić i pofrezować samemu?? Czy sie spsuje jak się zrobi to amatorsko |
a jak to wywazysz dynamicznie? Pomijam ze pewnie peknie przy wierceniu. To musi byc robione profesjonalnie tak jak sa wykonane tarcze przednie do galanta
zuku3210 - 03-02-2010, 22:49
sampler napisał/a: | a jak to wywazysz dynamicznie? Pomijam ze pewnie peknie przy wierceniu. To musi byc robione profesjonalnie tak jak sa wykonane tarcze przednie do galanta | tak tylko pytam hehe
szpala85 - 04-02-2010, 10:26
sampler napisał/a: | ajnie byloby jakos wymusic na mikodzie zeby uruchomili produkcje tarczobebnow nawiercanych na tyl do galanta. Mysle ze od reki poszloby duzo kompletow. |
dokładnie ja tez szukałem tarczobębnów na tył od mikody ( najlepiej nawiercanych ) ale niestety ni mają .... ... kto się weźmie za zmęczenie szefostwa MIKODY aby nam zrobili tarczobębny na tył
xor - 04-02-2010, 11:45
sampler napisał/a: | Fajnie byloby jakos wymusic na mikodzie zeby uruchomili produkcje tarczobebnow nawiercanych na tyl do galanta. Mysle ze od reki poszloby duzo kompletow. |
A co, jeździsz dużo w rajdach galem ?
W innym wypadku nie widzę z posiadania nawiercanych tarcz większego sensu.
Tym bardziej na tył.
zuku3210 - 04-02-2010, 11:57
xor napisał/a: | posiadania nawiercanych tarcz większego sensu | to tak jakby zapytał się ktoś Ciebie po co Tobie sportowe zawieszenie w Twoim galu "ścigasz się po krętych odcinkach? jeździsz z ogromnymi prędkościami? " wszystko się robi tylko i wyłącznie dla siebie aby zaspokoić swoje zachcianki ja w Galu grzebie bo lubię, jedni nie potrzebuja sportowego zawieszenia, dużych felg, mocnych hamulców a jedni po prostu muszą wejść do garażu i coś przerobić/ulepszyć Co do samych tarcz to przy feldze 17 pięcioramiennej i swiezo malowanym zaciskiem nawiercana Mikoda powoduje u mnie ciarki jak się zbliżam do auta, może tylko dla tego warto ją kupić (Mam nadzieje że nie zrozumiesz tego jako atak na Twoja osobę )
szpala85 - 04-02-2010, 12:28
xor, sam wygląd tych tarcz powoduję takie coś na mojej twarzy ....
mam takie na przodzie i chciał bym mieć takie na tyle tak samo jak kolega sampler, czy zuku3210,
zuku3210 napisał/a: | Co do samych tarcz to przy feldze 17 pięcioramiennej i swiezo malowanym zaciskiem nawiercana Mikoda powoduje u mnie ciarki jak się zbliżam do auta, może tylko dla tego warto ją kupić |
tez masz coś takiego ja juz myślałem że coś ze mna nie tak jak mi sie tak działo
Maciek - 04-02-2010, 12:31
szpala85 napisał/a: | kto się weźmie za zmęczenie szefostwa MIKODY aby nam zrobili tarczobębny na tył |
Popieram bardzo gdyż muszę kupić.
Owczar - 04-02-2010, 12:49
Panowie napiszę do mikody i zapytam czy będzie taka możliwość.
[ Dodano: 04-02-2010, 13:01 ]
Poszło:
Witam,
Jestem członkiem klubu Mitsumaniaki. W ostatnim czasie, w naszym klubie
bardzo popularne stały się Państwa produkty. W tym nawiercane i nacinane
tarcze na przednią oś.
Użytkownicy bardzo sobie chwalą ten produkt.
Niestety na chwilę obecną nie posiadają Państwo w swej ofercie
nawiercanych tarczo-bębnów na tylną oś. Kilku użytkowników jest mocno
zainteresowanych taką pozycją, w związku z tym zwracam się Państwa z
zapytaniem czy byłaby możliwość, aby taki produkt pojawił się w Państwa
ofercie?
Pozdrawiam
Moderator działu Galant
Wysłałem do kierownika logistyki W temacie podałem model auta.
xor - 04-02-2010, 13:03
zuku3210 napisał/a: | ...wszystko się robi tylko i wyłącznie dla siebie aby zaspokoić swoje zachcianki ja w Galu grzebie bo lubię, jedni nie potrzebuja sportowego zawieszenia, dużych felg, mocnych hamulców a jedni po prostu muszą wejść do garażu i coś przerobić/ulepszyć Co do samych tarcz to przy feldze 17 pięcioramiennej i swiezo malowanym zaciskiem nawiercana Mikoda powoduje u mnie ciarki jak się zbliżam do auta, może tylko dla tego warto ją kupić (Mam nadzieje że nie zrozumiesz tego jako atak na Twoja osobę ) |
Jasne, tez tak mam, tylko akurat hamowania to nawiercane tarcze nie poprawią w normalnych warunkach wcale, wręcz minimalnie mogą pogorszyć w por. do takich samych nienawiercanych.
Jeśli idzie o argument, że fajnie wygląda to `de gustibus non est disputandum'.
sampler - 04-02-2010, 13:38
Akurat tylne hamulce w galancie sa zrobione na styk. Nie ma roznicy czy to przed liftem czy po bo jest to samo. Ostatnio na rolkach na tyle wyszlo mi po 1.9 kN co daje wspolczynnik skutecznosci hamowania na okolo 46% wiec przy pelnym obciazeniu jest to prawie na styk.
xor - 04-02-2010, 14:27
W jakim sensie na styk ?
Owczar - 04-02-2010, 14:57
U mnie na bębnach wyszło lepiej, coś koło 2,6 bodajże.
Cytat: | W jakim sensie na styk ? |
To znaczy, ze przy pełnym obciążeniu skuteczność hamulców może być niższa niż siła tarcia opony o jezdnię..
|
|
|