To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Programowanie pilota centralnego zamka

michasz - 02-06-2018, 04:00

wielki dzieki,pozdrawiam
SebekLDZTEO - 03-01-2019, 18:41

Witam, czy narysuje mi ktoś strzałeczki gdzie będzie 1 i 4 pin ??

...jak dla mnie to wydaje mi się że jako pierwszy będzie pierwszy od dołu po prawej stronie, proszę mnie poprawić:)

Mitsubishi Galant 2,5 V6 1999 AVANCE

Krzyzak - 04-01-2019, 09:45

tak
SebekLDZTEO - 04-01-2019, 12:31

Dzięki Krzyzak:)

Bo mam taki pilot ale jak kupowałem auto to kolo powiedział że on nigdy nie działał, w środku wygląda dobrze, baterie kupiłem nowe i ciekaw będzie czy zadziała:) ...szkoda że żadnej diody nie ma aby zobaczyć czy na prawdę dzieła ale cóż, zobaczymy jak kobita z pracy wróci:)

No i elegancko, u mnie zadziałała Procedura 2- standartowa Dzięki wielkie:)

Kalitus - 01-04-2019, 17:32

Potrzebuje pomocy, u mnie pilot działa, kolega sprawdzał na oscyloskopie (o ile dobrze pamiętam nazwę urządzenia). Procedury nie pomogły, kolega podejrzewa moduł odbierający fale radiowe pilota w aucie, jednak nie podejmuje rękawic. Twierdzi że różnie może być jak zacznie grzebać w tym odbiorniku. Żaden elektryk w Chełmie również nie chce podjąć wyzwania.

Ma ktoś jakiś pomysł?

kurak80 - 14-09-2020, 22:06

Witam, u mnie nagle przestał działać pilot od centralnego zamka...z kluczyka normalnie centralny działa. Wymieniłem baterię - nic, sprawdziłem bezpieczniki - nic, dziś próbowałem dokodować raz jeszcze pilota ale nie było reakcji. Jak siedzę w środku i wciskam pilota nie słyszę "cykania" centralki. Czy te objawy wskazują że to ona padła? Z tego co wyczytałem znajduję się od strony pasażera w tunelu środkowym tak?

[ Dodano: 21-09-2020, 20:46 ]
Jaki nr powinna mieć centralka zamka ? Pacjent Galant 2,5 V6 97'..nigdzie nie mogę wyszukać więc jakby ktoś miał jakiś namiar byłbym wdzięczny...

Hugo - 22-09-2020, 07:41

kurak80, do przedlifta szukaj po prostu centralki w czarnej puszce z biało-zieloną naklejką. Numer części MR238022. Tylko pamiętaj żeby kupić sterownik w komplecie z kluczykiem z tego samego auta, bo inaczej nie zadziała.
kurak80 - 22-09-2020, 19:57

Ok dzięki za info , będę szukał choć coś czuję że łatwo nie będzie...a z innego Mitsubishi podjedzie ?

[ Dodano: 22-09-2020, 19:57 ]
...znaczy podejdzie :)

jacek11 - 22-09-2020, 20:46

Hugo napisał/a:
do przedlifta szukaj po prostu centralki w czarnej puszce z biało-zieloną naklejką. Numer części MR238022. Tylko pamiętaj żeby kupić sterownik w komplecie z kluczykiem z tego samego auta, bo inaczej nie zadziała.

Dlaczego ma nie zadziałać ? toć to nie immo przecież :roll:

Hugo - 22-09-2020, 20:46

kurak80 napisał/a:
będę szukał choć coś czuję że łatwo nie będzie
Nie będzie, bo te przedliftowe piloty to szajs, rozpadają się w nich przyciski, więc ciężko będzie znaleźć pilota i jeszcze centralkę od tego samego auta.
kurak80 napisał/a:
a z innego Mitsubishi podjedzie ?
Nie wiem, być może z jakiegoś Pajero lub innego modelu sprzed 1998 r., bo w tym roku weszły zupełnie inne piloty w autach tej marki, oprócz Carismy i Space Stara, produkowanych w Europie.
Marcino - 23-09-2020, 08:45

A nie lepiej nową centralkę uniwersalną z pilotem i dołożyć?
kurak80 - 23-09-2020, 20:56

Od 10 lat mam do oryginalnej centralki dorobione piloty...i wszystko śmigało do tej pory...więc pomyślałem że kupię oryginał używkę zakoduję i będzie śmigać..

[ Dodano: 07-10-2020, 21:02 ]
Dziś podłączyłem nową centralkę...i zakodowałem kluczyk tak jak było w schemacie który zadziałał 10 lat temu :) ...czyli zamykam drzwi, wkładam kluczyk do stacyjki mostkuję pin 1 i 4 wciskam 6 razy awaryjne i trzy razy przycisk na kluczyku..i nic..ani stara centralka nie reaguje ani nowa...z tym że jak przekręcę kluczyk w stacyjce w pozycję pierwszą przed mostkowaniem i po całej procedurzę ponownie kluczyk wróci na pozycję OFF to centralny się uzbraja...zamykają się i otwierają drzwi...ale pilot nie działa...kiedyś działało...ktoś może pomóc?...

Kayze - 01-12-2020, 12:59

Witam serdecznie mam problem mianowicie niemoge za żadne skarby wprowadzić samochodu w tryb nauki próbowałem każdego sposobu ale nie idzie już niewiem co mogę robić źle ,boje się że w końcu c :wink: oś zepsuje :roll:
tirol2403 - 22-02-2022, 18:47

Witam.
Czy przy samej wymianie baterii w pilocie, wcześniej normalnie działającym, też trzeba przechodzić przez ten proces programowania o którym mowa w tym wątku? Czy jest jakaś inna metoda?
Galant po lifcie 2002